Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Toplu düzenlenmiş AR-GE

Başlatan Melville., 18 Mayıs 2023, 10:17:56
Okunma sayısı 3779 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Melville.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Şubat 2025, 04:20
Toplam oynama: 391 gün, 14 saat
Aiden Joyce Lv.38
Son giriş: 16 Mart 2024, 14:51
Toplam oynama: 41 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 16 Mart 2024, 23:45
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 07 Eylül 2024, 02:40
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Toplu düzenlenmiş AR-GE
« : 18 Mayıs 2023, 10:17:56 »
/oocmarket

Uzun zamandır insanların şikayetçi olduğu bir durum var, oocmarket envanterindeki eşyalar. Kendi envanterimi de altta attım, gereksiz yere sadece tek kullanımlık özel numara var en basitinden. Bunu örneğin alış değeri 10 TL ise %25 fiyatına, (2,5 TL örneğin) geri satabilmeli veya başka birisine gönderebilmeliyiz. Bir kere numara değişince birdaha değiştirmenin mantığı kalmıyor. Canım sıkıldıkça numaramı değiştiriyorum, yine bitiremiyorum. Ooc market envanteri düzenlenmeli, en azından envanterde bulunan eşyaları örneğin (1-2 tl) gibi bir fiyatla başka bir oyuncuya aktarabilelim.

Spoiler:

Mekanik

Bu konu çok kez dile getirildi fakat fazla önemsenmediği için şuanda bu sistemi kullanan çok az insan var. Güvenlik seviyesi olsun, polislere giden bildirim olsun. Bunlara revize getirilmeli. Mekanik sistemi düzenlenerek oyuncuların kullanımına açılmalı, gold vip'nin zaten birçok ek artısı var, güvenlik beş seviyesi artısının olup olmamasını kimse takmıyor. Bu düzenlenmeli.
 -> Öncelikle polislere düşen bildirim konusu. Bunada revize getirilmeli diye düşünüyorum, aracın üstünde sarı ok, haritada sarı işaret çıkması yerine daha hoş olacak bir sistem getirilebilir. Örneğin bir araca mekanik yapılırken sisteme ihbar düşsün (LS B4A9C 97 plakalı aracın Mulholland bölgesinde alarmı çaldığı duyuldu.) bu ihbar üzerine kolluk kuvvetleri MDC sisteminden aracın anlık lokasyon takibini yaparak, o bölgede Area-check gerçekleştirir, aracı öyle bulur. Bu sistem çok daha zevkli ve hoş olacaktır.
 -> Güvenlik beş seviyesini açmak için gold vip durumuda çok saçma. Bu sistemi aktif kullanan oyuncu sayısı bihayli az durumda. GoldVİP'nin bir ayrıcalığı olması isteniyorsa, mekanik kısmında bir pay (örneğin %5) daha fazla alabilir, bunun dışında güvenlik beş kilitleri kırabilir. Kilidi açık olan bir aracı normal oyuncular da çalabilmeli.

Özel skin aktarımı

Skin aktarımlarında, slot seçimi yapıyoruz, bu slotlarda forum üzerinde hangi skin olduğunu görebilmeliyiz. Bu şuna yarar, özel skin aktarımlarında, satışlarında örneğin bir kişinin birden çok skini varsa, alıcı taraf sadece örneğin "Cathleen Bethany Slot2'deki skini size aktarıcı ödemeli gönderiyor" tarzında bir yazı görüyor. Slot 2'deki skin hangisi, o skin ne? Forum üzerinden vesikalık koyabildiğimiz gibi özel skinlerin de ufak resimlerini koyabilmeliyiz. Hem alıcı alırken skini daha rahat bir şekilde görür, içi rahat olur. Hem satıcı satarken birçok skin varsa hangi skini sattığını karıştırmaz.

2. el araç satışı

2. el araç satışı hakkında şöyle bir düzenleme gelmeli. "Bu aracı satılığa koymak için 2. el oto galeri içerisine park etmelisiniz" Bu şart sayesinde, hem şehir içerisinde satılık araçları orada-burada görmeyiz hemde araç alıcıları için, "Araca gittim, gittiğim yerde yoktu, araç pasifti" diye bir durum olmaz. İsteyen rahatça ikinci el içerisinden aradığı araca ulaşabilir.
-En azından 2. ele park edilmese bile aracı /telefon > LS Car Sales üzerinde yerini bulmak için seçtiğimizde chat üzerinde eğer spawnlı değilse (Bu araç spawnlı değil) tarzında bildirim düşmeli veya direkt LS Car Sales üzerinde spawnlı olmayan araçlar gözükmemeli.

Şikayet bölümü kullanımı

Şikayet bölümünü kötü amaçla kullanan, maske numarasını girerek IC isme ulaşmayı hedefleyen çok insan var, bunların her biri tespit halinde ceza alsada, bu politikalarda net bir şekilde belirli değil. Politikalar kısmına "Şikayet panelini amacı dışında kullanmak MG kapsamına girmektedir" tarzı bir ibare eklenmeli, bunun anlaşılır olabilmesini sağlamalıdır.

Kilitli soyad sistemi

Kilitli soyadı kullanabilmesi için sadece bir kişiye izin verilebiliyor, bunu birden fazla kişiye verebilmeliyiz. Forum üzerinde kilitli soyadların sahiplerini görebilmeliyiz. Örneğin x bir soyadına geçmek isteyen bir oyuncu, o soyadı kitleyen kişiye ulaşarak izin isteyebilir izin aldığı zaman o soyad üzerinde roller sergilemeye başlayabilir.

Kilitli soyadlar karaktere bağlı değil hesaba bağlı olmalı. A karakterimde kilitlediğim bir soyad ile b karakteri açmaya çalışıldığında tek tek isimi rezerve etmekle uğraşmak durumunda kalınabiliyor. Diğer oocmarket ürünleri hesaba bağlıyken kilitli soyad karaktere bağlı. Bu düzenlenmeli.

Telefon sistemi, tweet, sms

Telefon sistemi uzun süredir aynı, insanlar artık bu sistemi kullanmaktan bıktı diyebiliriz gördüğüm kadarıyla. Forumla oyun bağlanıyor, forumda yazılanlar oyundan chat olayları falan vardı bir ara, hala var mı bilmiyorum sistemi hiç kullanmadım fakat bu tür sistemlerin sosyal rp dönebilmesi için daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Telefon sistemi uzun zamandır aynı. Oyun içerisinde hud düzenini bile kendi seçimimize göre değiştirirken telefonda bu şekilde bir tane durum bağlı kalmak açıkcası biraz can sıkıyor. Telefon sistemi geliştirilebilir olduğunu düşünüyorum. Yaz sezonu için yeni telefon sistemleri getirilirse daha iyi roller çıkabilir.

Lspd-Lssd 250 zırh/kafa

250 zırh sistemini legal olduğumda da olmadığımdada çok abartı gördüm her zaman fakat itirazım bunda değil, 250 zırh almış bir oyuncu, zırhı 100'e düşene kadar hs yese bile canından değil zırhından gidiyor. Tamam kaskı var fakat bir kask o kadar da güçlü olmaz. Kask sadece üst kafayı(beyin kısmını) korur, yüzünden alacağı bir mermi yine onu düşürecektir. Buradaki olay şöyle oluyor, ilk 150 hp full hs atılsa dahi zırhtan gidiyor, 100 zırh kaldığı zaman sadece candan gitmeye başlıyor. Kaskın artısı makisum 50 zırh olmalı, 250 zırha sahip bir oyuncu 200 zırha kadar hs yememeli, 200 zırha düştüğünde zırhı mevcut olsa dahi canından gitmeli. Bu şekildeki bir revize daha hoş duracaktır.
1

Çevrimdışı Melville.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Aiden Joyce Lv.38
Ynt: Toplu düzenlenmiş AR-GE
« Yanıtla #1 : 18 Mayıs 2023, 10:18:09 »
Düzenlenmek, ekleme yapmak için rezerve edildi.

Ic jail süreleri

Ic jail süreleri abartı derecede fazla. Bir olay üzerine jail yiyen birisi çok abartı sürelerle, en basitinden bir kovalamacada kaçan adam minimum 2 saat jailde kalıyor. Polislerle haklı-haksız çatışmaya girmiş birisi 10-11 saat civarı hapiste kalıyor. Bu sürelerin revize edilmesi daha sağlıklı olabilir. Sunucudaki VDS kullanımı zaten yasaklandı, kişi OOC bir şekilde ihlal işlemiyor, IC bir rolün karşılığını yatıyor sadece. Oyuncuları sıkmıyacak düzeyde düzenleme getirilebilir.

Forum engeli

Forumdan bir oyuncu bizi sürekli rahatsız edebildiği durumlar olabiliyor, bu durumda forumdan onun ileti göndermesini kapatabilmeliyiz. Bu ileti durumu sanırsam sadece adminlerin göndermesine açık olacak şekilde bir seçenek mevcut fakat kendimiz için belirli oyuncuları engelleyebilmeliyiz.

Ar-ge bölümü

Ar-ge bölümünün iyi yanları mevcut fakat çok fazla ar-ge birikmişliği var, bazı durumlarda aynı ar-geler dönüp dolaşıyor. Ar-ge bölümü birdahaki güncellemede pasife alınmalı, baştan sona detaylıca incelenmeli ve temizlenmeli. Daha sonrasında tekrar açılmalı. Bu şekilde bir ar-ge birikmişliği(ar-ge çöplüğü) bazı şeylerin tekrarlanmasına, yeni ar-ge'lerin gün yüzüne çıkmasını engelliyor.

Kapatılamayan bildirim sorunu

Herkesin bildiği gibi oyun içerisinde kapatılamayan bildirimler sorunları mevcut, işyeri bildirimleri bunların en başında geliyor. Reklamları kapatıyoruz, onu bunu herşeyi kapatıyoruz fakat yinede bu reklamlar karşımıza gelip duruyor. Bu reklamları da kapatabilmeliyiz. Sunucu içerisinde en sinir bozucu durumlardan birisi bu. Rol ss alıyoruz ve aniden geliyor.

Maske numaraları

Bu konuyu daha önce birçok kez toplantılarda olsun, ar-ge üzerinde olsun dile getirdim, yine getireceğim. Maske numaraları artık insanların ezberlenmiş durumda. Dedektiflerin - FBİ'ların, illegallerin birbirine olan düşmanlıkları vs. hepsi artık maske numarası üzerine MG dönerek oluşmaya başlandı. Maske numaraları 2021'de yapıldığı gibi karma olarak düzenlenmeli. Daha öncesinde bunun ar-gesini açtım(2023 ocak) kabul edildi. Gözden kaçtı sanırsam. Buda önemli bir husus.

Bankadan ATM şifresi açmak

Bir arkadaşımın birkaç gün önce hesabı çalındı, bunun üzerine bu konu hakkında çok düşündüm. Durum şöyle, hesabın ana sahibide olsanız, o hesaba giren biriside olsanız 5.000$ vererek ATM şifresini sıfırlayabiliyor, içerisine girebiliyorsunuz. Bunun için yeni bir method geliştirilmeli. En azından şifre değiştirmek o kadar kolay olmamalı. Kolay kolay kimse atm şifresini unutmayacaktır, unutanlarda içerisindeki para için biraz daha fazla uğraşabilir. Örneğin 2AD tarzı birşey veya oyun içerisinde şifre sıfırlarken sorulacak IC bilgiler olabilir.

/togmenü

Bilindiği üzere ayarlar kısmında Togmenü başlığı altında bir bölüm var, rol anında veya herhangi bir durumda buraya girmek istediğimizde, "Örneğin bir polis kovalamacası anında veya bir çatışma esnasında" /ayarlar yazarak giriş yapıyoruz fakat buraya girmek şifresi benim gibi uzun ve karmaşık olan insanlar için bir eziyet durumuna sokuyor, ek olarak rol akışını da etkiliyor. Togmenü üzerinde hesabı çok büyük düzeyde etkileyecek bir ayar bulunmadığından, /togmenü tarzında bir kısayol komuduyla oraya ulaşmak daha rahat ve rol akışını bozmayan bir durum haline gelebilir.
2

Çevrimdışı Melville.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Aiden Joyce Lv.38
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2023, 10:25:49 »
Düzenlenecek / eklenecek.
1

Çevrimdışı Melville.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Aiden Joyce Lv.38
« Yanıtla #3 : 18 Mayıs 2023, 10:44:53 »
Legal-illegal ayrımı yapmadan sunucu yararı için yorum - destek verilirse sevinirim. Konu içerisinde tartışma olmaması amaçlı kimse kimseye yorum yapmaması daha sağlıklı olacaktır. Desteğinizi ve fikrinizi belirtirseniz, fikriniz iyiyse başlıklara eklenecektir.

Alıntı yapılan: Konu düzenlemeleri
Ar-ge düzenlendi. 18.05.2023 - 10:36 (Forum engeli / Ic jail süreleri başlıkları eklendi)
Ar-ge düzenlendi. 18.05.2023 - 10:45 (Tasarım düzenlendi, 1 ek rezerve eklendi, Bildirimler ar-ge'si eklendi)
Ar-ge düzenlendi. 18.05.2023 - 12:00 (Maske numaraları ile alakalı Ar-Ge eklendi)
Ar-ge düzenlendi. 18.05.2023 - 12:05 (ATM şifresi ile alakalı Ar-Ge eklendi)
Ar-ge düzenlendi. 04.12.2023 - 15:38 (2. el araç satışı ar-ge'si rezerve edildi.)
Ar-ge düzenlendi. 04.12.2023 - 15:38 (Kilitli soyad ar-ge'si rezerve edildi.)
Ar-ge düzenlendi. 04.12.2023 - 15:38 (Tog menü ile alakalı Ar-Ge eklendi.)

1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
« Yanıtla #4 : 18 Mayıs 2023, 11:13:20 »
İllegaller 150 zırh alabildiği için ve 250 zırh olayı birlik içinde eskisi gibi kolay alınamadığı için başka bir düzenleme getirilmesine gerek yok.
1

Çevrimdışı Label

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Aralık 2024, 17:17
Toplam oynama: 307 gün, 19 saat
Liwu Monroe Lv.36
Köken: Rus
Son giriş: 15 Ağustos 2023, 18:57
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Son giriş: 17 Mart 2024, 23:32
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Son giriş: 31 Ocak 2024, 20:33
Toplam oynama: 0 gün, 14 saat
Birlik: ******* ****ica
Son giriş: 02 Aralık 2024, 22:52
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: ******* ****ica
« Yanıtla #5 : 18 Mayıs 2023, 11:33:40 »
Hepsini destekledim  :onay:
1

Çevrimdışı Melville.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Aiden Joyce Lv.38
« Yanıtla #6 : 18 Mayıs 2023, 12:14:25 »
İllegaller 150 zırh alabildiği için ve 250 zırh olayı birlik içinde eskisi gibi kolay alınamadığı için başka bir düzenleme getirilmesine gerek yok.

Buradaki durumu yanlış anladığın açık, dikkatlice okumanı tavsiye ederim. Olay illegal-legal dengesi / legalde 250 zırh almak değil, burada bir mantıksızlık söz konusu, 250 zırh kaldırılsın demiyorum. 100 zırh kalana kadar hs yememeleri saçma bir durum ve üst düzey üstünlük sağlamakta, dengeyi tamamen alt üst ediyor. Buna göz atılmalı ve incelenmeli. Ne olursa olsun bir kask IC - OOC hiçbir şekilde o kadar güçlü değildir. Çok açık noktası vardır bir kaskın. Olay burada zırh ve candan gitme durumu. Zaten HS vurmak zor bu oyunda, o sebeple 150 (zırhtan giden) + 100 can olayı biraz absürt durmakta. Bu durum benim dediğim gibi, cana ek olarak sadece 50 hasar için geçerli bir duruma evrimleştirilebilirse daha realistik ve hoş bir durum ortaya çıkar.

Çevrimdışı adaqwesdf

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vennie Becky Lv.27
Son giriş: 12 Kasım 2024, 20:05
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
« Yanıtla #7 : 18 Mayıs 2023, 13:16:46 »
Kilitli soyad sistemi, telefon sistemi, mekanik ooc market vs vs..
Bu konular hakkındaki öneriler hoşuma gitti bence değerlendirilip düzenleme getirilebilir, onun dışındakilere katılmıyorum. :red:

Çevrimdışı -mertt

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Kasım 2023, 19:33
Toplam oynama: 253 gün, 0 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 18 Kasım 2023, 19:43
Toplam oynama: 74 gün, 7 saat
Raygi Zaham Lv.33
Son giriş: 09 Haziran 2023, 01:12
Toplam oynama: 62 gün, 2 saat
Köken: Alman
Son giriş: 29 Ekim 2023, 01:45
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Carla Stella Lv.33
Köken: Kanadalı
Son giriş: 22 Eylül 2023, 17:13
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #8 : 18 Mayıs 2023, 15:40:48 »

250 zırh olan bir polis düşün, deagle ile 4x35,5 =142 --> 4 tane kafadan deagle yiyor ve canı hala 100, zırhı da 108 kalıyor. E polis illegale 3 tane kafa atsa direkt cana işlediğinden yaralıya düşürüyor. Şimdi 250 zırhlı bir polis yaralıya düşmesi için 7 tane deagle headshot yemesi lazımken illegal 3 vuruşta düşüyor. E zaten yıllardır PD illegalden hem sayıca hem RK politikasının işlememesinden dolayı hem de silah konusunda üstünken bu zırh olayının abartı olduğunu düşünüyorum. Yani bu sistem aimi iyi olanı kötü olanla eşitlemeyi de geçtim, direkt olarak PD'den kurtuluş yok demek oluyor. Ne kadar mantıklı orası tartışmaya açık. @Ruin. 'in ARGE'sini destekliyorum.

Çevrimdışı #SpârkY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Aralık 2023, 00:24
Toplam oynama: 130 gün, 16 saat
Birlik: ****** *** GOD
Köken: İtalyan
Son giriş: 24 Ekim 2023, 19:05
Toplam oynama: 5 gün, 11 saat
Birlik: ******** ***ily
Dominic Gale Lv.25
Son giriş: 22 Eylül 2023, 20:32
« Yanıtla #9 : 18 Mayıs 2023, 17:12:05 »

250 zırh olan bir polis düşün, deagle ile 4x35,5 =142 --> 4 tane kafadan deagle yiyor ve canı hala 100, zırhı da 108 kalıyor. E polis illegale 3 tane kafa atsa direkt cana işlediğinden yaralıya düşürüyor. Şimdi 250 zırhlı bir polis yaralıya düşmesi için 7 tane deagle headshot yemesi lazımken illegal 3 vuruşta düşüyor. E zaten yıllardır PD illegalden hem sayıca hem RK politikasının işlememesinden dolayı hem de silah konusunda üstünken bu zırh olayının abartı olduğunu düşünüyorum. Yani bu sistem aimi iyi olanı kötü olanla eşitlemeyi de geçtim, direkt olarak PD'den kurtuluş yok demek oluyor. Ne kadar mantıklı orası tartışmaya açık. @Ruin. 'in ARGE'sini destekliyorum.
Sonuna kadar katılıyorum, legal oluşumlar arkasında zaten hep yetkililer olduğu için açık ara üstünler. Zırh konusuna gelince de ya aynı olmalı ya da illegallerin fazla olmalı çünkü illegaller zırh alırken para veriyor.