İkisi arasında dağlar kadar fark olmaz ama oyundan oyuna aradaki fark açılır, yeni nesil oyunlarda 3070 farkını baya belli eder. Eğer bütçeni arttırabiliyorsan 3070 almaya çalış, eğer arttıramıyorsan da 3060 kötü bir kart değil. Nitro'nun 3050 sistemini kullanan arkadaşım var, 8gb rami olmasına rağmen yeni nesil oyunlarda normal-yüksek grafiklerde 50-60 stabil alıyor.
Ekran 144hz iken oyunda 60 fps görmek can sıkıcı bana göre, 60hz de fazlasıyla akıcı elbette orası ayrı. 144hz bir ekran alacak olsam 3070 gibi 144fps potansiyeli taşıyan bir kart alırım.
Fan sesi problem değil diyorsan Nitro serisinden şaşmamanı tavsiye ederim. Sunduğun iki laptopta AAA (rdr2,god of war,gtav,tlou) seviyesinde oyunlarda bile minimum 40-50 fps gibi performanslar verir.
3060 için performans testi yapan birisi var, aşağıya bırakıyorum.