Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Century Hukuk Bürosu

Başlatan BeeKaa, 22 Mart 2023, 02:52:07
Okunma sayısı 1145 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BeeKaa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 27 Mayıs 2024, 01:02
Toplam oynama: 295 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İtalyan
Son giriş: 23 Mayıs 2024, 16:48
Toplam oynama: 1 gün, 16 saat
Carl Ortiz Lv.31
Köken: Amerikan
Son giriş: 24 Nisan 2024, 14:53
Toplam oynama: 1 gün, 23 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 24 Nisan 2024, 14:52
Toplam oynama: 1 gün, 17 saat
Birlik: ******* ****ica
Köken: Rus
Son giriş: 21 Mayıs 2024, 16:59
Toplam oynama: 5 gün, 3 saat
Century Hukuk Bürosu
« : 22 Mart 2023, 02:52:07 »

LOS SANTOS AVUKATLAR BAROSU
ADIM 1 / ÖN BAŞVURU FORMU

BÖLÜM A / KİŞİSEL BİLGİLER

A1. Adınız: Cedric
A1. Soyadınız: Ortiz
A2. Cinsiyet: Erkek

A3. Boy (cm.): 182
A4. Kilo (kg.): 84
A5. Göz Rengi: Yeşil
A6. Saç Rengi: Kahverengi

A7. Doğum Tarihi: 13.03.1993
A8. Telefon Numarası: 1103416
A9. İkametgah Adresi: 212, Idlewood, Los Santos, San Andreas

A10. Köken: Amerikan
A11. Vatandaşlık: Amerika

A12. Bilinen Diller (İngilizce dışında, dil seviyelerini de belirtiniz.): C2 Rusça

BÖLÜM B / EĞİTİM
* Avukat olarak ofis veya büro açmak istiyorsanız ABD hukuk alanında Yüksek Lisans diplomasına sahip olmanız gerekmektedir.
* Aşağıdaki soruları kendinize göre eksiksiz bir biçimde yanıtlayınız.

B1. Yüksek Lisans eğitiminizi tamamladınız mı?: Tüm yüksek lisans eğitimlerimi başarı ile eksiksiz tamamladım.

B2. Tamamladıysanız nerede tamamladınız?: Oklahoma State University
B3. Tamamladıysanız mezuniyet derecenizi yazın: 3.78

B4. Eğitim hayatınız boyunca herhangi bir şekilde disiplin cezası aldınız mı?: Hayatım boyunca bir disiplin cezası ile karşı karşıya kalmadım.

BÖLÜM C / DEVLET KADROLARI

C1. Daha önce herhangi bir devlet kurumunda bulundunuz mu? Bulunduğunuz mevki ve ayrılma gerekçelerinizi listeleyin:
  • Fire Departman kadrosunda Lieutenant olarak görev aldım. Bir kaç problem nedeni ile istifa ettim.
C2. Daha önce devlet kadrosundan çıkartıldınız mı? Hayır.

BÖLÜM D / YETERLİLİK

Aşağıda belirtilenleri kendinizce doldurunuz, herhangi bir kopya işlemi tespit edilirse başvurunuzun direkt olarak reddedileceğini unutmayınız. Cevaplarınızın uzun olması durumunda alt satıra geçiş yapabilirsiniz, fakat cevabınız bittiğinde bir sonraki soru ile cevabınız arasında bir boşluk bırakın.

D1. Hukukun işleyişi sizce nasıl olmalıdır? Yargının en önemli etken olduğunu bilmemiz her açıdan bize fayda sağlayacak olup halk içerisinde huzuru ve güveni kolluk kuvvetlerinden sonra emanet edilecek bir yer olarak bilinmesi gerekilen. Keyfi cezalandırma yerine maddelere ve sisteme uyularak eşit hukuk uygulanmalıdır. Bağımsız ve tarafsız olunmalıdır, keza en büyük güç devletin elindedir. Hukukun işleyişi öncelikle maddelerden oluşursa bize ve karşı karşıya kaldığımız olayda bize daha bir aydınlık yol sunacaktır. Öncelikle olayı çözümlemeli buna karşı tepkimizi göstermeliyiz, yetkimizin yettiğince olaylara pozitif tepki göstermeliyiz. Her iki tarafın polis ve tutuklu durumunun olumsuz hale düşmemesi için bunu sağlamamız en önemlisidir. Olayı dinlemeli ve buna karşı etkin rol oynayacak delilleri inceleme talebinde bulunarak olayı netleştirmek kesinlik kazandırır. Olayın sebebini ve neticesini neyi hedeflediğini öğrendikten sonra kişinin amacı doğrultusuna ulaşıp ulaşamadığı tetkik edilir ve zararı göz önünde bulundurulur.

D2. Toplum ve Hukuk ilişkisini detaylandırın: Toplum hukuk kurallarına ve onun adaletine güvenir, hukuk ise bunu adaleti ve tarafsızlığı ile karşılıksız bırakmayarak ilişkisini koruması ile ortaya çıkarır. Hukuk halk toplumunu güvence altına alarak onlara adil ve doğru bir hayat sunar. Hukuk insanlar için düzeni kurar, gerektiği yerde yargısı ile toplumda sorun çıkaran kişilere gerekli yaptırımı uygulayarak refahı sağlamayı hedefler. Bu toplum için ilişki ve bağları güçlendirir, kendilerini güvende ve emanette hissetmelerini sağlar.   

D3. Hukukun toplumdaki yeri hakkında düşüncelerinizi özetleyin: Hukuk'un toplumda bulunan yeri bakımından ülkenin sarsılmaz en temel yapısıdır. Hukuk toplumun bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini sağlamak ile yükümlüdür, adalet ve düzen içerisinde güzel bir hayat sunulmasına yaraması ile toplumda bir yer kazanmıştır, ülkenin olmazsa olmaz denilecek bir birimidir. Eğer bir toplumda hukuk bulunmuyor ise o toplum sapmış, düşük refah seviyesi ve adaletsizlik ile yoldan çıkmalara sebebiyet verilmiş insanların kötü yollara düşerek başka hayatlara olumsuz yönde dokunmalarına göz yumulmuş demektir. Hukuk ahlak ve adalettir. 

D4. İnsan vicdanı ve hukuk arasındaki temel ilişkiyi özetleyin: Hukuk en başta tarafsız olmalı, adaleti en temiz ve doğru şekilde sağlayabilmesi adına bu benimsenmiş bir gerçekliktir. Hukukta adaleti sağlamak için insan vicdanı düşük oranda tutulmalı, gereken ceza en doğru şekilde uygulanılması için çaba sarf edilmelidir. Eğer vicdan devreye girer ise iş yapılamaz ve gözümüzün önünde olanları farklı görmemize sebebiyet vererek kendi yargımızı sağlamaya başlamamıza yöneltir. Hukuk ile insan vicdanı arasında işleyiş olmamalıdır, bulunmaz. Eğer bu tür bir problem yer alırsa düzensizlik ile ülke içi iç sorunlar ortaya çıkarak adaletsizliği katlamaya başlar ve yol alınamaz bir hale gelerek bu ilerler.

D5. 'Meşru Müdafaa' kavramını açıklayınız: Meşru Müdafaa kendi veya bir tarafa yöneltilmiş haksızlık ve saldırı eylemine karşı saldırı/karşı davranış yaparak bir şeyi savunmamız ile ortaya çıkar, bulunulan durum savunma imkanları göz önünde bulundurularak elde bulunan imkanlar ile ortantıyı koruyarak saldırıyı olabildiğince engellemek için kullanılan, kullanılması mümkün olan bir kavramdır.

D6. Suçsuzluk Karinesini açıklayınız: Suçlu olarak bilinen bir bireyin kendi hakları bulunur ve hr ne olursa olsun yargıya kadar ona karşı suçlu yakıştırması veya ithamları ile karşı karşıya bırakılamaz. Net belirteçler kişinin olduğunu kanıtlamasına kadar suçsuz gözü ile bakılmalı bu yönde yaklaşılmalıdır. Her ne olursa olsun suçsuz ve iyi bir yaklaşım demek değildir. Hatalı bir suçlama sonrası kişiye ömür boyu üzerinde taşıyacağı, psikolojisini ve hayatı boyunca üzerinde taşıyacağı bir leke bırakılmasıdır. Kısaca suç net bir şekilde kanıtlanmadan kimse suçlu değildir.

BÖLÜM F / ADLİ SİCİL

F1. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı gözaltına alındınız mı?: Gözaltına alınmadım.
F2. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı hapse girdiniz mi?: Bir suçtan hapis durumum olmadı, girmedim.
F3. Halihazırda devam eden bir davanız bulunmakta mı?: Davam bulunmuyor, olmadı.
F4. Herhangi bir şekilde tazminat cezasına çarptırıldınız mı?: Bir cezaya çarptırılmadım.

BÖLÜM G / PSİKOLOJİ

G1. Daha önce herhangi bir psikolojik tedavi gördünüz mü?: Psikoloji konusunda problemim olmadı ve bu yönde bir tedavi almadım.
G2. Kullandığınız ilaçlar var ise listeleyin: İlaç kullanmıyorum, bulunmuyor.
G3. Herhangi bir bağımlılığınız var mı? (Alkol, uyuşturucu, sigara vs.): Bağımlılık bulunmuyor.
G4. Psikoloji durumunuz (İyi, normal, kötü): İyi.

BÖLÜM H / OFİS BİLGİLERİ

H1. Ofis Adı: Century Hukuk Bürosu
H2. Ofis koordinatları (/pos): 1510.32, -1061.17, 25.06, 181.38
H3. Ofis Interioru: Orpesa Group
H4. Ofis ekletmek istediğiniz yerin görüntüsü (ss):
Spoiler:

BÖLÜM I / OOC

I1. Adınız: -
I2. Yaşınız: -
I3. Ne kadar süredir RN:RP oynuyorsunuz?: 3 yıl.

I4. Aşağıdaki kutucukları kendinize göre işaretleyin, kutucukları işaretlerken köşeli parantezlerin arasına 'x' koymanız yeterlidir. Onaylamadıklarınız veya yalan beyanda bulunduklarınız olursa başvurunuz reddedilecektir.

[X] En az 10 level karaktere sahibim.
[X] Rina Roleplay politikalarına ve kurallarına bağlı kalabilirim ve ihlal yapmam.
[X] Ofis kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
[X] Politika ve kural ihlallerimde ofisimin elimden alınacağını onaylıyorum.
[X] Farklı bir oluşumda başvurum bulunmamakta.

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Century Hukuk Bürosu
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2023, 22:05:48 »
Onaylandı. Açılış işlemleriyle @Hera  ilgilenecek.