Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Ultra FPS Boost Pack! [+150 - 200 FPS - DETAYLI]

Başlatan Bishere, 15 Eylül 2018, 19:44:08
Okunma sayısı 5397 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
Ultra FPS Boost Pack! [+150 - 200 FPS - DETAYLI]
« : 15 Eylül 2018, 19:44:08 »
Öncelikle hepinize selamlar diyerek başlamak istiyorum. Son zamanlarda sunucuda bir çok oyuncunun yaşadığı bir sorunun çözümünden bahsedeceğim. Bu sorun, FPS değerinin düşüklüğü. Gerek sunucudaki textureler, gerek modeller veya gerek de bilgisayarınızla ilgili sorunlar sebebiyle bazı zamanlar FPS ( Frame Per Second ) değeriniz düşerek oyunda aldığınız performansta ne yazık ki aynı şekilde düşer.

İşte ben de bu sorunu çözmek için bu konuyu açıyorum. O halde çözümlerimize geçelim.

Çözüm 1:

Öncelikle size sunduğum linkten verdiğim rar dosyasını indirin. Ardından bu rar dosyasını açınca karşınıza bir klasör çıkıcak. Bu klasörü de açınca karşınıza bir çok klasör çıkacak. Bu klasörlerle ne yapacağınızı da yabancı kaynaktan sunacağım bir video ile detaylıca göreceksiniz.

Ekstra olarak klasörlerde bulunan "Beni oku!" isimli metin belgelerini okuyarak ne yapıcağınızı öğrenebilirsiniz.

Dosya linki: http://www.dosya.tc/server15/otemhm/Ultra_FPS_Boost_pack_-_Edited_by_Berkay57.rar.html

Virüs total linki: https://www.virustotal.com/#/file/b95b15e6b3c187d365054967e7b50ad00deeecad9ce015519049ab30079dbec8/detection

İşlemleri nasıl yapıcağınızı / uygulayacağınızı gösteren yabancı kaynaktan aldığım bir video.

Dipnot: Rar dosyası ve içindeki klasörler ve FPS değerini yükseltici cleolar ve benzeri dosyalar tarafımca editlenip SA:MP'a veya sunucuya rahatlıkla giriş yapmanıza olanak sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Sunucu tarafından yasaklı cleo olarak sayılan cleolar kaldırılıp yeni cleolar yüklenmiş ve editlenmiştir. Metin belgeleri, klasör adları ve diğerleri tarafımca türkçeye çevirilmiştir. Keyifli roller.

Çözüm 2:

Eğer bunu okuyorsan sorunun hala çözülmedi ve droplara devam ediyor demektir. Pekâla, anlayacağın bilgisayarın biraz patates fakat bunu halledeceğiz. Şimdi, sıradaki çözümümüz ne yazık ki dokular, araç ve silah skinleri gibi bir çok şeyi etkileyecek. Fakat bu kesinlikle oldukça ideal bir FPS ( Frame Per Second ) değeri almanızı sağlayacak. Öncelikle verdiğim videoya göz atıp grafiklerin ne derecede düşüceğini gözlemleyin. Eğer bunu onaylıyorsanız vericeğim linkten ya da videonun altındaki linkten dosyayı indirip GTA San Andreas'ınıza uygun şekilde kurabilirsiniz.

Dosya indirme linki: https://www106.zippyshare.com/v/PEfFBIvS/file.html

( Site virüstotal sonuçlarında güvenli olarak çıksa da dosyadan tam olarak emin değilim. Dosyayı indirdikten sonra inceleyebilirsiniz. Size bu dosyada enfeksiyon olup olmadığının garantisini ne yazık ki sunamıyorum. )

Oyunda ne gibi değişikler oldu?

Öncelikle bütün bu aşamaları uygularsanız oyununuzda bulunan efektler ve parçacıklar minimum seviyeye getirilip kısıtlanacak. Bu da nitro efektinin, egzoz gazının, ekstradan çıkan kum ve çimen efektlerinin yok olmasına neden olucak. Havada bulunan bulutların yok olmasını sağlayacak. Oyununuzda mevcut yolların çözünürlüğünü minimum seviyeye getirerek kalitesini düşürecek. Silah hudunuzda ki silah görüntülerinin kaliteleri düşecek. Default skinlerin ( sunucunun kendi yükledikleri hariç ) görüntü kalitesi düşecek ve LQ ( Low quality ) durumuna gelecek. Aynı şey araç skinleri için de geçerli olucak, mevcut araçlarınızın görüntü kalitesi düşecek modifiyeli araçların ise modifiyesindeki kalite ve araç görüntü kalitesi düşecek. Silah sıktığınızda çıkan parçacıkların kalitesi düşecek, sadece mermi ateşlediğinizde atşelediğinizi gösteren mermiler bulunacak. Silah skinlerinin kalitesi düşecek. Bina dokularının kalitesi düşecek ve dahası.

Benim kendi düşüncem, "Eğer oyunu ben böyle oynamam" diyorsanız sadece kullandığınız bir veya iki araç için Low - Medium quality araç skini yükleyebilir veya aynı şekilde silah skini kullanabilirsiniz. Bu çözümleri denedikten sonra en çöp bilgisayarda bile normal şehir bölgelerinde minimum 40 FPS'den aşşağı almayacaksanız. Idlewood gibi yoğun bölgelerde bu değer değişebilir. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki, bu yöntemleri denemek ve indirerek uygualamak sizin sorumluluğunuzda. Kesinlikle denemeden önce oyununuzun dosya yedeğini alın. Elimden geldiğince sunucuya bütün her şeyi uyarlayacak şekilde editledim, fakat eksiklerim olabilir. Eksiklerimi lütfen bana bu konu altından söyleyin, hepinize keyifli oyunlar dilerim! Konu ilerleyen zamanlarda güncellenebilir.

NOT: Virüstotalde edilen 51 virüs koruma programından 1 inin tespit ettiği virüsü anlayamadım açıkçası. Sanırsam dosyanın kaynağının belirsiz olmasından kaynaklanıyor ki zaten virüs koruma programının ismine bakarsanız tanınmayan bir marka olduğunu da anlayacaksınız. Kendi kullandığım virüs programıyla özel bir tarama yapsam da bir sonuca rastlamadık fakat yine de indirip indirmemek sizin elinizde. Ayrıca lütfen bu işlemlere başlamadan önce kesinlikle oyun dosyalarınızın bir yedeğini alın. Çünkü işlemler sırasında çıkabilecek olası bir hata veya problem sonucu oyun dosyalarınız hasar görebilir.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Ultra FPS Boost Pack! [+150 - 200 FPS - DETAYLI]
« Yanıtla #1 : 15 Eylül 2018, 19:45:41 »
NOT: İlk sunduğum kendi editlediğim pakette neredeyse şu ana kadar bildiğiniz tüm FPS arttırıcı cleoları ve her şeyi bir araya getirdim. Umarım beğenirsiniz, ekstra olarak işinizi kolaylaştırmak adına paketi türkçeleştirdim. Fakat video yabancı kaynaklı olsa da size aynı şekilde yardımcı olucaktır.

Eksiklerimi ve yorumlarınızı belirtmekten çekinmeyin, keyifli oyunlar ve bol FPS'ler!  ;)

Çevrimdışı Veronica

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 18 Temmuz 2020, 20:46
Toplam oynama: 15 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #2 : 15 Eylül 2018, 20:06:14 »
Açıkcası benim için gerek yok hatta ENB kullanıyorum Ancak ciddi anlamda ve aşırı derecede EMEK bulunuyor iyi bir çalışma yapmışsın uğraşmışsın değer mi bilmem kısaca SONSUZ DESTEKLER!

Çevrimdışı Veronica

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 18 Temmuz 2020, 20:46
Toplam oynama: 15 gün, 22 saat
« Yanıtla #3 : 15 Eylül 2018, 20:11:38 »
NOT: İlk sunduğum kendi editlediğim pakette neredeyse şu ana kadar bildiğiniz tüm FPS arttırıcı cleoları ve her şeyi bir araya getirdim. Umarım beğenirsiniz, ekstra olarak işinizi kolaylaştırmak adına paketi türkçeleştirdim. Fakat video yabancı kaynaklı olsa da size aynı şekilde yardımcı olucaktır.

Eksiklerimi ve yorumlarınızı belirtmekten çekinmeyin, keyifli oyunlar ve bol FPS'ler!  ;)

Baya iyi bir çalışma.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 15 Eylül 2018, 20:25:49 »
Açıkcası benim için gerek yok hatta ENB kullanıyorum Ancak ciddi anlamda ve aşırı derecede EMEK bulunuyor iyi bir çalışma yapmışsın uğraşmışsın değer mi bilmem kısaca SONSUZ DESTEKLER!

Baya iyi bir çalışma.

Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı jinzuke

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 20 Kasım 2024, 22:08
Toplam oynama: 184 gün, 21 saat
Köken: İsveç
Son giriş: 04 Ağustos 2024, 08:27
Toplam oynama: 20 gün, 7 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 30 Haziran 2024, 12:40
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 20:09
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Birlik: ********ELD
Köken: İskandinav
Son giriş: 02 Haziran 2024, 12:14
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #5 : 15 Eylül 2018, 20:36:08 »
ENB'le rahat bir şekilde oynuyorum, ancak daha fazla fps almak istediğim için, modunu deniyeceğim, fazlasıyla uğraşılmış bir mod. Teşekkürler, emeğine eline sağlık.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 15 Eylül 2018, 20:44:17 »
ENB'le rahat bir şekilde oynuyorum, ancak daha fazla fps almak istediğim için, modunu deniyeceğim, fazlasıyla uğraşılmış bir mod. Teşekkürler, emeğine eline sağlık.

Asıl ben teşekkür ederim, yardımcı olduysam ne mutlu bana.  :)