Tüm oyunculara açılacak bir sistem olursa gereksiz yük ve kirliliğe yol açacaktır.
Diyelim ki kısıtlama getirildi ve belirli oyuncular not bırakabiliyor.
1- Hangi oyuncular not bırakabilecek?
2- Not ne zaman oradan kalkacak?
3- Nerelerde koyulabilecek?
4- Sınırı ne olacak?
5- Kötüye kullanım nasıl engellenebilir?
Bu tarz soruları da yanıtlayarak önerinizi detaylandırmanız değerlendirilebilmesi için faydalı olur.
1- Hangi oyuncular not bırakabilecek? 10 Seviye üstü her oyuncu not bırakabilecek, çünkü biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar.
2- Not ne zaman oradan kalkacak? Maksimum 24 saat olmak kaydı ile notlar bırakılabilir. Bunun da saatlerini 1, 6, 12, 15, 24 olarak bırakırken bir ekran daha açılır kaç saat bırakmak istiyorsunuz diye, oradan max 24 saat olmak kaydı ile 1-24 arasında rakam girilerek veya seçtirilerek notlar yere bırakılabilir, hem böylelikle bir süre sonra kendini imha ederek görüntü kirliliğinin de önüne geçilmiş olur.
3- Nerelerde koyulabilecek? Tam olarak her yerde kullanılabilir diye düşünüyorum.
4- Sınırı ne olacak? Sınırı normal, bronze silver vip oyuncular için sadece bir not bırakma hakkı, gold vipler için 3 tane bırakma hakkı konulabilir.
5- Kötüye kullanım nasıl engellenebilir? Notlara maske numarası gibi numaralandırma sistemi getirilerek, yani logları tutularak. Benim bıraktığım bir notun numarasından benim bıraktığım anlaşılabilir. Böylelikle bununla ilgili kesin ve net jail yaptırımları yapılabilir. Ek olarak OG ve üstü kıdemler için /notsil gibi bir komut gelebilir. Böylelikle bunu abuseleyenleri hem not numarasından bulabilirler, hem de kötü amaçlı kullananlar Non RP, Türkçe terim vs. gibi politikalar üzerinden cezalandırılarak kötüye kullanım engellenebilir.