Rol yapmaya korkan insanlar ile dolu.
Bu tanımda da haklılar, PD rolcülerinin daha öncesindeki yönetimde de sıklıkla sorun olarak gördüğü bir durumdu. Akademide de bundan bolca bahsedilmeli.
Herkes robotlaşmış ve "PO3 olayım da apoletim olsun, şef desinler ben yönetiyim." kafasında, ama bu apoleti bile hak etmeyen roller sergiliyorlar ve gerçekten çok fazla vakit kaybı yaşanıyor.
Abarti'nin PD'sinde bulunmuş birisi olarak söylüyorum, bu örneği daha öncesinde o vermişti:
"Bir adam yaralı ve vurulmuş, /do'dan bunu belirtiyorlar. Siz ise aracınız camı kapalı yanında öylece bekliyorsunuz. Ya TS3'ten "Sen telsiz ver inip bakalım" diyorsunuz, ya da kişinin hiçbir şekilde rolü anlamayacağı /acam komutu ile araç içerisinde konuşuyorsunuz. O konuşmanız adamın hayatını kaybetmesine bile neden olabilir, o anda karakterleriniz heyecanlanabilir ve direk olarak araçtan inebilirsiniz. Belki büyük bir hata da yapabilirsiniz ama mühim değil, olan yine IC karaktere olacak. Kimseyi IC hatasıyla OOC olarak azarlamıyoruz. Üretici roller yapmaya çalışın."