Konular çok farklı yerlere çekilmiş, alıntılayarak hepsini yanıtlayacağım.
Alıntı-1
Evet arkadaşlar kötü bir PD üyesi olarak bir-kaç şey söylemek istiyorum. PD'ye #18 akademisinde girdim ve bundan yaklaşık 9 ay öncede PD'deydim. #18'de girdiğim ilk günden bu yana DM mağdurlarından birisi oldum, her gün min. 4 kere ateş altında kalıyoruz, tabi sonrasında hepsi pert oluyor ama yakalanınca da "/q" yada "fake crash" dediğimiz kendi-kendilerine crash attırıyorlar. O da olmadı mı? Silahı buglıyorlar yada role uymadan yaralı olarak kelepçeli falan kaçıyorlar. Çok eğlenceli dimi? Sonra yan karakterlere girip ateş etmeler, efendime söyliyim 500 sayfalık sicili olmasına rağmen hala müebbet atamamız ve tekrar-tekrar gelip ateş etmeleri ve sebebi ne biliyormusunuz? Freeroam hırsız-polis sunucularının kapanması sanırım. Öğrendikleri bir-kaç şey var mesela şu Tupac'ın polislere ithafen yazdığı şarkı vardı 90lardan falan kalma, onların sözlerini söyleyip ateş ediyorlar ve çok eğleniyorlar. Yapılan çoğu saldırı DM, bunun aksini iddia edende yok sanırım ama yönetim hiç bir önlem almıyor, almaya çalışanlara da izin vermiyor. Eğer bu iş böyle giderse benim gibi bir-çok insan rolden soğuyacak çünkü rol sunucusunda rol yapılmıyor. Madem arkadaşlara ne kadar anlatsakta DM yapmaya devam edecekler o zaman artık rolle bir çözüm bulunması gerekiyor. Eğer ilgili bir yönetici mesajımı okuyup bana hak verirse gerekirse TS üzerinden de konuşabiliriz fikirlerimi sunabilirim. Bu konu üstünde tartışabiliriz de karşı görüşte olan bir yönetici ile. Bu kötü anlamda bir tartışma değil, bilgilendirme tartışması. Bunun dışında söylemek istediğim çok şey var ama üşendim. Görüşürüz. klasik bir pd yazıtı, noktalama işaretleri ve yazım kuralların uyarak yazma, illegali fişekleyen polislerdir, DM Sadece ateş edilerek yapılacak bir şey değildir. hiçbir birleşik yazılır"hiç-bir"şeklinde yazman tuhaf bir şey neyse, sana silah veriyorlar comm1 odası veriyorlar her neyse tac-1'de olabilir hadi diyelim DM oluyor 30 kişisiniz vurun bir zahmet kardeşim.. "OOC kin"denilen kavrarmı uygulamadığınız taktir de, illegalden ateş göremezsiniz.. O kadar sıkılması gereken boş illegal varken.İllegal birikleri PD tetiklemiyor, illegaller şehir içerisinde gidip orada veya herhangi bir sokakta AK-47 model silahla görülürse PD'nin tek kişi bu silahlı adamı almaktır. İllegaller'in ateş etmesi bizim açımızdan bir sorun yaratmıyor, PD üyeleri rollerini yaparak en son kıdem de bırakıyor. Gelelim "TAC-1" frekansında. PD olmadan, PD'yi bilemezsiniz arkadaşlar bunu hiç bir zaman unutmayın. TAC-1 frekansı genellikle pursuit çok hızlı aktığında veya '57 foxtrot durumlarında kullanır. CODE-0 (memur vuruldu) gibi olaylarda eğer memur yere düştüyse zaten sistematik olarak konuşamaz ki PD üyeleri de aynı şekilde bunu yapıyor. Yani, direkt olarak kalkıp sizin '60-'61 bilgilerinizi vermiyor. Belirli bir süre yaralı rolü yapıp, daha sonrasında dashcam kayıtlarını inceleyip rolleriniz yapılıyor. Demişsiniz ki 30 kişisiniz, "bir zahmet vurun" direkt olarak o bölgeye erişim sağlayamıyoruz. Yani, biz gelene kadar dayanırlarsa zaten PD direkt olarak sizi alır.
PD'nin kimseye bir OOC kini yok, bunu kanıtlayın tamam diyelim. Fakat biz legal bir oluşumuz, sunucun bel kemiği olan bir oluşum. Gerekli rollerimizi yapıp, sadece devamını izleriz. Bu süre içerisinde, ortada herhangi bir rol olmadan PD'ye sıkarsanız ve daha sonrasında aranma eklendiği taktir de mix diyemezsiniz, çünkü ortada herhangi bir mix yoktur. Genel olarak, olan olaylardan örnek verecek olursak günümüz 2018, 1970'lerde polis rolleri yapmıyoruz. Sistemler çok gelişmiş, bir saat öncesine kadar nerede olduğunuza bile görebilirken bu gibi kavramlarla yaklaşmanız tabi ki yanlış.