Kahramanmaraş kalesinden bir yazı: “Maraş bize mezar olmadan düşmana gülüzar olmaz.”
Maraş bize mezar oldu, Maraşın 3/2si, ticaret merkezleri, çarşısı, çoğu ulaşılamayan köyler yok oldu.
Kahramanmaraş’a şuanda çok yüklü yardım geliyor ama gereksiz fazla, gelen adam dağıtayımda gideyim derdinde. Adam mercimek getirmiş 5 kilo, bu adamın evi yok arkadaş nerde pişirsin. Bu bölgeye en önemli yardım bol proteinli sıcak yemek öğünleri ve çorbadır. Gelen dağıtımlar doyum seviyesine ulaştı, ekmek ve su sorunu yok. Fazla dağıtılması yerine her gün az az dağıtılsa daha güzel olur. Çadır ihtiyacı hala mevcut.
En önemlisi enkazlar, bugün öğle saatleri Kahramanmaraş merkezdeydim ve ne yazıkki komple yıkılmış, yollar kapalı. Şehrin yukarı kısımlarında zaiyat büyük olmasa da el sürülmemiş binalar var gibi duruyor, net bilemiyorum fakat yıkıldığı gibi duruyor, kırım vs. görmedim. İnsanların psikolojisi berbat durumda, cesetleri söylemeyeceğim herkes biliyor. Çok şükür maddi harici kaybım yok, önemli olanı kurtardık. Aileleri enkazda îlan insanlar enkazların başında günlerdir bekliyor. Şehirde hala büyük bir trafik sorunu var.
Bunlar benim gördüklerim ve yorumlarımdır.