İyi forumlar, sunucunun rol ve mantık kalitesini yerlere çeken bir olaydan bahsetmek istiyorum. Bazı oyuncuların şirketi var, şirket sahibi rolü yapmaktalar. Bazı oyuncular ise bu aktif şirketlere katılarak çalışma, rol yapma amacı güdecek roller yapmaktalar (göreceli). IC kısmı buraya kadar. OOC kısmı ise; Şirkete sahip şahıs, şirketine çalışan alıyor. Çalışan oyunda olduğu süre boyunca şirkete katkı sağlıyor ve şirketin film çıkartmasını sağlıyor. Burada bir problem yok, problem kısmı bu çalışanların işe alınma şekilleri. Reklam üzerinden işçi aranmasının problemi yok, fakat CV'nizi, SMS olarak atın kısmının mantığı %50 diyebilirim. Telefondan CV (İsim, soy isim, özgeçmiş vb.) gönderilmesi kısmında problem yok. Fakat OOC ID'nın, IC'ye yansıtılarak CV gibi gösterilmesi bana doğru gelmiyor. Hem kötü bir görüntü yaratıyor, hemde MG ve Retarded-RP'yi anımsatmıyor değil. Herhangi gerçek bir cv (İsim, soy isim özgeçmiş, ikametgah vb) olmadan şahısların, hiç tanımadığı kişileri işyerinde çalıştırması ve onların sözde CV'lerini (OOC ID) IC yolla alması MG olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Artık şu şekilde işlemesi roleplay açısından katkı sağlayacaktır; "Reklam verilir, şirket sahibi ve çalışan olarak başvuran kişi bir görüşme rolü gerçekleştirir ve çalışan olarak başvuran kişi uygun görülürse şirkete alınır veyahut alınmaz" SMS üzerinden CV gönderilmesinin MG ve Retarded kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.