Öncelikle hepinize selamlar. Bugün ki rehberliğimiz de doğru /me ve /do, ardından /melow ve /dolow komutunun ne işe yaradığını gösterip rolünüzü daha soft ve güzel yapmanızı, chatinizi kirletmeden kargaşa çıkmamasını engellemek için yardımcı olacağım.
İlk öncelikle;(/me) komutu yaptığınız hareketi gösterir. Yani /me üzerinden: /me elinde silah var. gibi bir emote vermeniz doğru olmayabilir ve bence yanlış bulduğum bir /me kullanımı daha, bazen ben de yapıyorum ama genel olarak yapılmaması gerekiyor. /me sağ eliyle kahvesini alır ve sırtını deske verir. - emotesi verip /lean 12 çekmeniz doğru olabilir ancak /me kahvesini alır. emotesi verip deske yaslanmanız da doğru olabilir. Nasolsa /me'nin amacı /me kahve alır gibi emoteler de o kahvenin ordan aldığını gösteriyor ama gözle görülen bir kahve yok. Deske yaslandığınız da oyuncular sizin bu eyleminizi görüyor, size kalmış bir emote.
/do komutu da tam tersi diyebiliriz, yaptığınız hareketleri göstermez. Örneğin bir cafeye gittiniz ve içecek içtiniz, yarısını orada bıraktınız ve iki dakika sonra döndünüz. O süre zarfı içinde ne olduğunu bilemediğiniz için IC olarak bilgi alamazsınız, bardağımı burdan aldın mı? derseniz saçma olur. /do Kahve bardağım duruyor mu? ve ya /do Kahve bardağı durmakta mı? gibi emoteler verebilirsiniz. Bir de biriyle tanıştığınız da eğer o size /ado üzerinden: /ado 120 Sağ elinde bir yara var, kesilmiş. Gibi bir ado verirse ona /me yaraya bakınır ve /do üzerinden: /do Ne görmekteyim gibi detayları sorabilirsiniz. İyi roller.
Sırada /melow ve /dolow.
/melow komutunu kısa ve öz geçeceğim. /me'nizi kalabalık ortamlar da uzağa göndermez. Kanıt:
https://www.hizliresim.com/el79gnk. Ben kırmızılı karakterim ve oradan /melow emotesi verdim. /melow telefonunu çıkartır, saate bakınır ve ekranını kapatıp cebine koyar. Bu emotenin gidip gitmediğini sordum ancak Clay adlı arkadaş da sağolsun cevap vererek gelmediğini söyledi. Ancak onun /me emotesi bana geldi. Yani bu emotenini özet kullanımı çok uzağa göndermeme, bu sayede diğer kişilerin chatine yansımıyor ve rol karışıklığı/kirliliği olmuyor.
/dolow, /melow komutunun uzağa mesaj göndermeme ile aynı işlevi yapıyor. Mesajı çok uzağa göndermiyor ve chate yansayarak rol kirliliği yaratmıyor. Bunun bir örneği ve ya kanıtı yok ancak /melow'u iki kez okuyarak /dolow'un da amacını bir nebze anlayabilirsiniz.
İyi roller, bu anlattıklarıma dikkat etmeyi ve daha sağlıklı rol yapmayı unutmayın.