ABD içerisinde rol yapıyoruz, bireysel silahlanma bile destekleniyor. Bu tür silahlara ulaşmak basit, sınırlar açık ve kaçakçılıkta var.
Bu tür silahların kullanımını oyun dışı olarak değil, oyun içi olarak kısıtlanılması daha uygun. Devlet bünyesinde rol yapıyorsunuz ve çeşitli kolluk kuvvetleri aktif. Eğer bu kadar silah olduğunu düşünüyorsanız başta bu ARGE'yi, illegal oyuncuları hedef alarak değil; oyun içi düzeni hedef alarak oluşturmalısınız.
Kolluk kuvvetleri bünyesinde rol yapıyorsunuz ve sunucuda federal departmanlar bile açık. Federal departmanların içerisinde rol yapan oyuncularla iletişime geçerek en basitinden ATF'in aktifleşmesini isteyebilirsiniz. Dedektif kollarınız var, dedektiflerinizle illegal birliklerin silah kaynaklarını araştırmaksa tamamen sizin elinizde. Arama izinleri çıkartabiliyorsunuz, şehirde artan suç oranlarından alarm seviyesini bile yükseltip blok blok arama olayını yapabilirsiniz. (Platform için konuşuyorum)
Taarruz tüfeklerin kullanımı problem değil, oyun içerisinde hangi rolü yapıp/yapamayacağını kestiremeyen, yanlış konumda yüksek rütbeleriyle yer alan oyuncu/oyuncular problem.
Bu tarz silahlara ulaşmak basit, evet. Yine de ülkenin %44'ü bireysel silahlanma kapsamında olsa bile her silahlanan kişi taaruz tüfeğini tercih etmiyor. Aslına bakarsak bana göre burada yönelmemiz gereken konu realizm değil, oyuncu kitlesi. Demek istediğim taaruz tüfeklerinin tamamen kısıtlanması değil. Ayrıca bu ar-ge illegale yönelik sayılmaz. Dengeyi oluşturmak için açtığım bir ar-ge. Departmanlara yapılan buff azaltılırsa rekabet ortamının oluşacağını düşünüyorum. ATF fikri mantıklı olabilir ve bunda bir sorun görmüyorum açıkçası. Ek olarak, silah kaynakları araştırılamaz. Gold vip alan oyuncular sürekli olarak silah ticareti yapacak ve bunlar sabit kalmayacak. Bunun bir anlamı olmaz bana göre. ABD içerisinde yer alan bir silah lobisi yok burada. Oyuncu konusunda sana tamamen katılıyorum fakat bunun söz konusu olacağını düşünmüyorum. Köklü bir değişim bir yana yeniliğin getirilmesi bile zor.
ABD'de yer alan silah lobisinin olmaması, karakterlerin olmadığı anlamına gelmez. FBI'ın bu bölümü, en azından ATF için net bir şekilde aynı şey. İlgili FBI karakterleri, silahları piyasaya süren karakterleri mahkemeye çıkartabilir.
Gold VIP konusu başka bir argenin konusu ve burada bahsedilmesi mümkün değil. Bireysel silahlanmanın içinde yer alan %44'lük dilim az bir kesim değil. Bir ülkenin yarısı eğer bu durumu destekliyorsa ve içindeyse, onların ne tür silah kullanımını tercih ettiğini üzgünüm ama kimse bilemez.
Bahsettiğiniz durum tamamen win kafası, bir kolluk gücü personeli olarak sayısız rol olanağınız varken siz bir şeylerin azaltılmasını istiyorsunuz. Bunun yerine PD zırhlarının bufflanmasını, Gold VIP'lerin p2w kafasında alınmamasını istemeniz ve buna yönelik ARGE oluşturmanız daha sağlıklı. Bu konulara destek verilebilir fakat üstte sunduğum açıklamanın hiçbiri yapılamayacak şeyler değil. Platform içerisinde daha önce görülmemiş SD/PD/FBI düzenleri sağlanıyor (iyi/kötü) ve bu tamamen bazı yöneticilerin uydurmaları sonucu oluşan şeyler. Eminim ki bu durumlarda yüceltmeyi bilen kolluk kuvveti yöneticileri(hepsi dahil değil), buna da bir kılıf bulur.