Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

JS Department of Law

Başlatan taZ, 14 Aralık 2022, 20:20:47
Okunma sayısı 793 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı taZ

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 25 Ağustos 2024, 00:09
Toplam oynama: 151 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Fransız
Son giriş: 21 Şubat 2024, 00:09
Toplam oynama: 3 gün, 17 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 21 Şubat 2024, 01:33
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 31 Ocak 2024, 02:58
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
JS Department of Law
« : 14 Aralık 2022, 20:20:47 »

LOS SANTOS AVUKATLAR BAROSU
ADIM 1 / ÖN BAŞVURU FORMU

BÖLÜM A / KİŞİSEL BİLGİLER

A1. Adınız: Surtha.
A1. Soyadınız: Zemhery.
A2. Cinsiyet: Kadın.

A3. Boy (cm.): 170
A4. Kilo (kg.): 52
A5. Göz Rengi: Ela.
A6. Saç Rengi: Sarı.

A7. Doğum Tarihi: 20.01.1977
A8. Telefon Numarası: 350-53-58
A9. İkametgah Adresi: Las Colinas, Peace RD, 17/21

A10. Köken: İran.
A11. Vatandaşlık: Amerika/İran

A12. Bilinen Diller (İngilizce dışında, dil seviyelerini de belirtiniz.):  Arapça, İbranice, Almanca ve Fransızca.

BÖLÜM B / EĞİTİM
* Avukat olarak ofis veya büro açmak istiyorsanız ABD hukuk alanında Yüksek Lisans diplomasına sahip olmanız gerekmektedir.
* Aşağıdaki soruları kendinize göre eksiksiz bir biçimde yanıtlayınız.

B1. Yüksek Lisans eğitiminizi tamamladınız mı?: Yüksek lisans eğitimimi başarı ile tamamladım.

B2. Tamamladıysanız nerede tamamladınız?: University of Pennsylvania Hukuk Programı bünyesinde dört senelik eğitimim sonrasında yüksek lisans sınavını başarıyla kazanmış ve almış bulunmaktayım, iki senelik stajımı bu bölüm içerisinde Pennsylvania'da Major Department of Law'da tamamladım.
B3. Tamamladıysanız mezuniyet derecenizi yazın: Dörtlük sistem olarak tam, yüzlük sistem olarak ise seksen beş almış bulunmaktayım.

B4. Eğitim hayatınız boyunca herhangi bir şekilde disiplin cezası aldınız mı?: Hayır, eğitim hayatım boyunca aksine aldığım diplomalar ve sertifikalat bulunmakta.

BÖLÜM C / DEVLET KADROLARI

C1. Daha önce herhangi bir devlet kurumunda bulundunuz mu? Bulunduğunuz mevki ve ayrılma gerekçelerinizi listeleyin: Henüz bir devlet kurumunda bulunmadım, şehir dışarısında stajyer olarak avukatlığımı tamamlamış bulunmaktayım.
C2. Daha önce devlet kadrosundan çıkartıldınız mı? Hayır, bir devlet kurumundan çıkartılmadım.

BÖLÜM D / YETERLİLİK

Aşağıda belirtilenleri kendinizce doldurunuz, herhangi bir kopya işlemi tespit edilirse başvurunuzun direkt olarak reddedileceğini unutmayınız. Cevaplarınızın uzun olması durumunda alt satıra geçiş yapabilirsiniz, fakat cevabınız bittiğinde bir sonraki soru ile cevabınız arasında bir boşluk bırakın.

D1. Hukukun işleyişi sizce nasıl olmalıdır?

Büro olarak plan ve hedefleri haftalık ve aylık periyodlarda gözden geçirmek gereklidir. İşlerin yapılması ve takibi için her büroda belli bir iş politikası ve sistemi olmalıdır. Sistem bir prosedür geliştirmek ve sorunlara anlık çözümler yerine önceden belirlenmiş kurallara göre çözüm üretmektir. Her işte tüm süreçler yeniden ele alınmamalı ve kurum hafızası oluşmalıdır. Sistemsiz bir büroda anlık değişimler, kriz durumları ve sık hatalar meydana gelmektedir. Sadece hafızaya göre işlemlerin halledilmesi beraberinde birçok mesleki malpraktise neden olur. Büro içinde tecrübe ve uzmanlıkların yeni gelenlere aktarılması gerektiği gibi birlikte çalışanların da tecrübelerini paylaşmaları gerekir. Hukukun işleyinde ise periyodik olarak davranılmalı, yaşanılabilecek her duruma karşı araştırması sürdürülmesi ve incelenmesi gerekmektedir. Koşullara ve prosedürlere uygun şekilde hareket edilmeli, yapılacak her hamlenin ve düşüncenin not alınması gerekmektedir. Belgelerin ve kaynakların eksiksiz halde geçirilmesi gerekiyor.

D2. Toplum ve Hukuk ilişkisini detaylandırın: Toplumsal bir varlık olan insan, bir toplum içerisinde yaşamak zorundadır. Onun toplum içerisinde yaşaması bir düzeni gerektirir. Toplumsal düzen ise hukukla sağlanır. Bu açıdan hukuk bazı toplumsal özelliklere sahiptir. Hukuka da etkinliğini devlet kazandırır. Zira hukuk düzeni  veya devlet hakimiyeti devletin etkili olduğu hukuk sisteminin ifadesidir. Öyle ise insan, toplum, hukuk ve devlet birbirlerini tamamlayan ve birbirlerinden ayrı düşünülemeyen gerçekliklerdir. Hukukun olmadığı bir yerde insanoğlu haklarından mahrum bırakılmış ve soyulmuş bir haldedir, koşullar ve sonuçlar ne olursa olsun her insanın hukuk olarak hakları bulunuyor.

D3. Hukukun toplumdaki yeri hakkında düşüncelerinizi özetleyin: Sivil toplumdaki hukukun yeri sadece adalet sarayları ve ya mahkemelerde bulunmuyor. Her suç için hukuk bulunmaz, bilemediğimiz ve öğrenmek istediğimiz haklarımız içinde bürolara başvururuz. Sivil bir vatandaşın devlet altında her daim hakkı bulunmakta. Hukuktaki yerleri hiç bir zaman alt tabakadan değildir. Ayrıştırma ve ya ırkçılık bu konuda imkansızdır. Bir polis ile sivilin hakları her zaman toplum olarak eşit bir şekilde yargılanmakta. Kolluk kuvvetlerinden sonra her zaman hukuk bu konuda toplumsal olarak yer almakta. Kısaca bir devlet bünyesi kadar olmasa bile hukuk büro her zaman sivil toplum için bir açık kapıdır.

D4. İnsan vicdanı ve hukuk arasındaki temel ilişkiyi özetleyin:

Hukukçunun temel kitabı ve anayasası vicdandır. Vicdan ve hukuk mahiyetleri itibariyle insana özgü kavramlardır. Bu kavramlar en temel değerlerden, en spesifik konulara kadar birçok alanda iç içe geçmiş vaziyettedir. Bu, insanı insan yapan faktörlerden birisinin vicdan olması, hukukun da insan için önemli bir durum olmasından ve bu iki kavramın yadsınamaz bir şekilde birbirlerini etkilemesinden kaynaklanmaktadır. İnsanlar şahsi dünyalarında vicdanın gerçekliğinden kaçamadığı gibi, sosyal ve kamusal alanda da hukukun gerçekliğinden kaçamazlar. Bu durum hukukun ve vicdanın insanları etkilediğini göstermektedir. Hukuk da insanın var ettiği bir kavram ve diyalektik olduğu için bilfiil vicdanın tesirindedir. Bu durum hukukun işleyişine zarar vermediği ölçüde insanların lehine sonuçlar doğurmaktadır. Hukukun çerçevesinden çıkılmamak kaydıyla vicdanın penceresinden bakılabilir.

D5. 'Meşru Müdafaa' kavramını açıklayınız:

Bir kimsenin kendisine veya başkasına yöneltilen ağır ve haksız bir saldırıyı uzaklaştırmak için gösterdiği zorunlu tepkidir. Hukukta buna göre bir yasa bulunmakta ve makalelerde duruma göre değişiklik gösterebileceğini söylemekte. Her meşru müdafaa, meşru müdafaa değildir. Olay, saat ve işleyişine göre bazı şeyler değişiklik gösterebilir.

D6. Suçsuzluk Karinesini açıklayınız:

Suçsuzluk ilkesi sanığı korumaktan öteye hukukun devamlılığını sağlama fonksiyonuna da sahiptir. Zira sanığın suçlu olduğu öngörüsüyle birlikte adaletin temeli olan soruşturma ve araştırma ilkeleri anlamsızlaşacaktır. Sanık suçsuzluk ilkesiyle birlikte kendini savunabilecektir. Masumiyet karinesi, sanığın masum olduğunu değil suçsuz olduğunu öne sürer ve yargılama süreci kesinleşinceye kadar hiç kimse haksız yere suçlanmaz.

BÖLÜM F / ADLİ SİCİL

F1. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı gözaltına alındınız mı?: Hayır.
F2. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı hapse girdiniz mi?: Hayır.
F3. Halihazırda devam eden bir davanız bulunmakta mı?: Hayır.
F4. Herhangi bir şekilde tazminat cezasına çarptırıldınız mı?: Hayır.

BÖLÜM G / PSİKOLOJİ

G1. Daha önce herhangi bir psikolojik tedavi gördünüz mü?: Hayır, almadım.
G2. Kullandığınız ilaçlar var ise listeleyin: Hayır.
G3. Herhangi bir bağımlılığınız var mı? (Alkol, uyuşturucu, sigara vs.): Hayır.
G4. Psikoloji durumunuz (İyi, normal, kötü): İyi.

BÖLÜM H / OFİS BİLGİLERİ

H1. Ofis Adı: JS Department of Law
H2. Ofis koordinatları (/pos): 1798. 95, -1578.19, 14.08, 95.49
H3. Ofis Interioru: International.
H4. Ofis ekletmek istediğiniz yerin görüntüsü (ss):

BÖLÜM I / OOC

I1. Adınız: Sercan
I2. Yaşınız: 18
I3. Ne kadar süredir RN:RP oynuyorsunuz?: 2017'den beri rol yapmaktayım, aktif olarak yan karakterimde PD'de GND büroda görev yapıyorum, daha öncesindede hukuk büro başkanlığı yaptım. Tekrar yapmayı düşünüyorum, sunucuda az olduğunu düşündüm. Sunucuda yapmadığım rol yoktur, bu yüzden artık az çok her şeyi anlayabiliyorum. Aktif olarak yan karakterimin memur olmasıda zaten suçlamaları ve cezaları anlamamda bana yardımcı oluyor.

I4. Aşağıdaki kutucukları kendinize göre işaretleyin, kutucukları işaretlerken köşeli parantezlerin arasına 'x' koymanız yeterlidir. Onaylamadıklarınız veya yalan beyanda bulunduklarınız olursa başvurunuz reddedilecektir.

• En az 10 level karaktere sahibim.
  • Rina Roleplay politikalarına ve kurallarına bağlı kalabilirim ve ihlal yapmam.
  • Ofis kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
  • Politika ve kural ihlallerimde ofisimin elimden alınacağını onaylıyorum.
  • Farklı bir oluşumda başvurum bulunmamakta.

Çevrimdışı Libertas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Şubat 2024, 15:00
Toplam oynama: 278 gün, 18 saat
Son giriş: 01 Şubat 2024, 07:40
Toplam oynama: 3 gün, 20 saat
Son giriş: 28 Ocak 2024, 00:40
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: JS Department of Law
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2022, 14:44:21 »
Eklenebilir. @noro
1

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: JS Department of Law
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2022, 13:50:57 »
Oraya ofis eklenemez, konumu değiştirin.

Çevrimdışı taZ

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 25 Ağustos 2024, 00:09