Merhabalar ben şerif departmaninda rol yapıyorum, mdc sisteminde ufak bir eksik gördüm o da araç plakasına aranma oluşturamıyoruz, mesela bir kod 0 zanlısı veya farklı bir suçtan bir araç bizden kaçtı maskeli ve yakalayamadık, böyle durumlarda artık şahsin arabası aranması bırakılıyor ve saatler veya günler geçiyor unutuluyor gidiliyor fakat plakaya aranma atarsak, araç durdurmasın da aracın daha önce bir suça veya olaya karışıp karışmadigini ogrenebiliriz ve sorgularız, ben kendim şahsi olarak plakaların bazılarıni aklımda tutuyorum günler geçse bile, denk gelirsem aracı çeviriyorum, dediğim gibi bu sistem eklenirse daha iyi olur teşekkürler.
Ek: Plaka aranma ekranına sürücünün kıyafet, köken bilgiside girilirse ve kayıtlarda ki kişiyle eşgalleri uyuşursa bizde aranan plakalı aracı durdurup araçtan indigimizde, şahsın eşgalini kontrol ettikten sonra profiller uyuşursa ona göre işlem yapabiliriz. Profiller uyuşmuyorsa sorgularız bırakırız.
Ek2: Araç plaka suçlusunu 1 hafta boyunca bulamazsak otomatik olarak plaka aranması sistem tarafıdan kaldırılır.