Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Üniversite

Başlatan KenanTR, 08 Ekim 2022, 17:57:03
Okunma sayısı 985 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KenanTR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 09 Nisan 2023, 22:04
Toplam oynama: 16 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Üniversite
« : 08 Ekim 2022, 17:57:03 »
Öncelikle bu konuda bilgi sahibi olanların cevaplamasını istediğim bir konu. Mezuna kaldım ve eşit ağırlıkçıyım. İşletme okusam işsiz kalır mıyım? Genellikle etrafımdakiler işsiz kalırsın diyor. Rehber hocası 2 yıllık bir bölüm okumanı tavsiye ederim dedi. Araştırmalarım sonucunda yönetim bilişim sistemleri, gıda teknolojisi, diş protez teknolojisi bölümleri hoşuma gitti. Özellikle gıda teknolojisini rehber hocasıda önerdi. Uzun lafın kısası 4 yıllık bir bölüm mü okumalıyım yoksa 2 yıllık bir bölüm mü? Benim için önemli olan iş bulma imkanı. Devlet, özel sektör farketmez.

Çevrimdışı Ducis

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Scott Gill Lv.39
Son giriş: 24 Kasım 2023, 01:22
Toplam oynama: 364 gün, 7 saat
Köken: Yunan
Son giriş: 24 Kasım 2023, 14:18
Toplam oynama: 63 gün, 5 saat
Katelyn Boyd Lv.39
Köken: Kanadalı
Son giriş: 16 Temmuz 2023, 06:47
Toplam oynama: 3 gün, 20 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 24 Kasım 2023, 14:20
Toplam oynama: 11 gün, 1 saat
Ynt: Üniversite
« Yanıtla #1 : 08 Ekim 2022, 18:02:31 »
Üniversite farkı var. İşletmeyi gidip düz bir üniversitede okursan yüksek ihtimalle işsiz kalırsın fakat yine kendini geliştirmeye bakar. Direkt yüksek puanlı üniversiteleri tercih edersen işsiz kalma ihtimalin tabii düşer. İki yıllık bölümler daha çok ilgi alanını teşkil ediyor çünkü meslekten çok biraz işçi gibi oluyorsun. Örneğin doktor yerine hemşire, mühendis yerine tekniker gibi. Tamamen sana bakıyor.

Devlete girebileceğin meslekleri tercih edersen işsiz kalma şansın azalır. Bu şartlarda biraz kumar gibi.

Çevrimdışı KenanTR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2022, 19:36:27 »
Üniversite farkı var. İşletmeyi gidip düz bir üniversitede okursan yüksek ihtimalle işsiz kalırsın fakat yine kendini geliştirmeye bakar. Direkt yüksek puanlı üniversiteleri tercih edersen işsiz kalma ihtimalin tabii düşer. İki yıllık bölümler daha çok ilgi alanını teşkil ediyor çünkü meslekten çok biraz işçi gibi oluyorsun. Örneğin doktor yerine hemşire, mühendis yerine tekniker gibi. Tamamen sana bakıyor.

Devlete girebileceğin meslekleri tercih edersen işsiz kalma şansın azalır. Bu şartlarda biraz kumar gibi.

Tercih edebileceğin önü açık meslekler var mı?

Çevrimdışı ishom

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 25 Temmuz 2024, 15:26
Toplam oynama: 4 gün, 14 saat
Birlik: *****ess
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 00:35
Toplam oynama: 39 gün, 1 saat
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2022, 19:39:04 »
Öncelikle bu konuda bilgi sahibi olanların cevaplamasını istediğim bir konu. Mezuna kaldım ve eşit ağırlıkçıyım. İşletme okusam işsiz kalır mıyım? Genellikle etrafımdakiler işsiz kalırsın diyor. Rehber hocası 2 yıllık bir bölüm okumanı tavsiye ederim dedi. Araştırmalarım sonucunda yönetim bilişim sistemleri, gıda teknolojisi, diş protez teknolojisi bölümleri hoşuma gitti. Özellikle gıda teknolojisini rehber hocasıda önerdi. Uzun lafın kısası 4 yıllık bir bölüm mü okumalıyım yoksa 2 yıllık bir bölüm mü? Benim için önemli olan iş bulma imkanı. Devlet, özel sektör farketmez.
İki yıllık ön lisans vs. hayatından zaman kaybı demek (kendi düşüncem). Mezuna bırakman saçma olmuş bence aynı şekil buda zaman kaybı.

Çevrimdışı KenanTR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2022, 19:45:54 »
İki yıllık ön lisans vs. hayatından zaman kaybı demek (kendi düşüncem). Mezuna bırakman saçma olmuş bence aynı şekil buda zaman kaybı.

Peki sen ne yapıyorsun?

Çevrimdışı ishom

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 25 Temmuz 2024, 15:26
Toplam oynama: 4 gün, 14 saat
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 00:35
Toplam oynama: 39 gün, 1 saat
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2022, 20:10:49 »

Peki sen ne yapıyorsun?
YKS hazırlanıyorum senin gibi.

Çevrimdışı KenanTR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2022, 22:43:09 »
İşletme öğrencisiyim, mezun olunca işsiz kalma ihtimalin kendini geliştirdiğin sürece yok bence. işletme bölümü içerisinde bir işletmenin içindeki bütün fonksiyonların (insan kaynakları, finansman, yönetim vs.) dersleri var. Eğer kendini bir alanda yeteri kadar geliştirirsen bence gayet iyi bir bölüm.
Hangi üniversite?

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #7 : 09 Ekim 2022, 01:05:42 »
kenan yazılım işi noldu kenan fikrini mi değiştirdin

Çevrimdışı KenanTR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 09 Ekim 2022, 08:39:00 »
kenan yazılım işi noldu kenan fikrini mi değiştirdin
Kanka o hala aklımda pythonu yavaş yavaş öğrenmeye başladım. Şuan öncelikli olan üniversite.

Çevrimdışı cervantes

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 09 Ekim 2022, 10:37:56 »
Eğer yazılımcı olmak istiyorsan tamamen kendini geliştirmeye bakacaksın. Üniversite yazılım için diplomadan ibaret. Tanıdığım çok fazla kişi var, lise mezunu fakat çok büyük firmalarla çalışıyor.