Saçma saçma bir sürü yorum yazmışsınız. Size olayı kısaca mapleri yapan kişi olarak özetliyorum...
İlk baş Idlewood'da ki maplerden başlayalım ve hepinizin aklında ki bot sunucudan çalıntı olayını kaldıralım.
Idlewood'da ki map ve çevresi eski kapanan bir sunucunun özel 3Ds Max tarafından yapılan obje ile yerine getirilen 72 objelik bir harita tasarımıdır. İlk başta kastırmasının sebebi evet haklısınız haritalardı. Fakat şuanda kastırmaması için haritaların texture dosyalarının boyutu düşürüldü. Haritalarda artık herhangi bir şekilde kastırma olması imkansızdır.
Onun dışında ikinci konuya gelecek olursak...
Idlewood ve çevresinde ki haritada herhangi bir değişen alan olmadı... Tamamı ile kullanılmayan ve boş olan alanlara ev eklendi diyebiliriz.
Üçüncü konuya gelirsek...
FPS Boost paketlerini kullandığınızda GTA Sa'nın orjinal haritasında boostlar fakat özel haritada boostlamaz ve kendi sistem FPS'inize geri dönersiniz. Bu yüzden bunu çok takmayın, yani yeni bir bilgisayar alın demiyorum. Fakat bunu takacağınız bir durum haline getirmeyin.
Dördüncü konumuz ise rol alanı çokluğu...
Şu saçma yorumlara bakıyorum(eleştiri) hepsi mapler kötü olmuş. Yok o olmuş bu olmuş. Sunucuya DM atmaya veya polisten kaçmaya giriyorsanız evet mapler kötü olmuş. Fakat rol için giriyorsanız artık emin olun eskisinden daha iyi olmuş. En azından Idlewood kanalizasyonunda ki saçma noob dmci tayfa eksildi...
Beşinci konumuz ve kasma sorunları...
Dostlarım şunu bilin ki yol modu, araç modu ve skybox veya enb tarzı şeyler bilgisayarınızın kasmasına sebep olmaktadır. Zaten sunucuda araçlarda mod bulunuyor. Size tavsiyem bilgisayarınız kötüyse 2 gb ram'e sahipseniz modu boş verin. Çalışın kazanın yeni bilgisayar alınca mod kurun.
Son konumuz ve ayrımcılık...
Ayrımcılık olmaması için evleri farklı saatte ve farklı bölgelerde açmaktayız. Bu sebepten ötürü mapi ben yaptığım halde bir tane bile ev alamamış durumdayım. Aynı şekilde yönetim kadrosu zaten orada ihlal yapanları izlemekle meşgul ve ev alamıyorlar. Ekstra olarak VIP olan bir adama herhangi bir öncelik tanınmıyor ve herhangi bir sisteme sahip değiller. Bu yorumu ne düşünerek yazdınız bilmiyorum fakat baya beğendim.
Bu maplerin gelme sebebi rol kalitesini ve çevresini arttırmak. Fark ettiyseniz artık Idlewood ve çevresinde herhangi bir saçma noob DM'ci kalmadı. Olabildiğince çevreye dağıldılar ve belki rol yapıyor belki de farklı bir yer seçtiler. Bu sebepten dolayı amacımız her zaman rol ortamı oluşturmaktı. Maplerden sadece Idlewood ve çevresi alıntıdır. O alıntıyı da o saçma bot sunucudan almadık, mapin kendi yapımcısından aldık. Umarım buraya kadar okuyup fikrinizi daha iyi sunarsınız.