Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Birlik kuralları hakkında genel ar-ge

Başlatan rami, 21 Ağustos 2022, 21:59:03
Okunma sayısı 1438 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı rami

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 29 Ocak 2025, 04:23
Toplam oynama: 76 gün, 11 saat
Son giriş: 29 Ağustos 2022, 22:47
Toplam oynama: 1 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 25 Ağustos 2022, 13:04
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Son giriş: 21 Temmuz 2022, 16:59
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
Birlik kuralları hakkında genel ar-ge
« : 21 Ağustos 2022, 21:59:03 »
Merhabalar yazdığım AR-GE'nin okunacağını ve Birlik Moderatörü kadrosu tarafından değerlendirileceğini bilerek yazıyorum. Birden çok fikrim var.

1. Hood onayı:

-Hood onayı için ana iş yerleri: Biliyorsunuz ki hood onayı almamız için iş yerleri aktifliği, sokak aktifliği, oyun aktifliği gibi bir çok etken var. Bir oluşumun birden fazla iş yeri olabiliyor bu yüzden ana bir iş yeri seçilebilir. Örneğin; Altayov birliğinin 5000 kapı numaralı bar işletmesi var. Sistem onayı alan oluşumlar hood onayına yürürken id 5000 numaralı iş yerini ana iş yeri seçip orayı aktifleştirmeye özen gösterebilir. Orada yapılan etkinliklere bakılarak hood sürecine katkı sağlanılabilir.

-Hood lokasyonu sunucuda fear-rp'ye uyulması gereken en önemli ve kritik nokta. Görüldüğü üzere fear-rp'ye uymayan karakterlere ateş açıldığında ihlalini gözden geçirerek ikinci kez onu yaralamak durumunda kalıyoruz. CK talepleri kısmı bu konuda yeterli değil. Zaten Fear-RP'ye uymayan karakteri yaralayıp gerekli rolü sergilemişiz, niye bir daha aynısını yapalım? Direkt o ekran görüntüleri üzerinden öldürme rolünün yapıldığı kanıtlandığı takdirde CK jailine düşmeliler.

2. Sistem onayını elde etmek, sistem onayı:

-Sistem onayı günümüz Rina Roleplay çerçevesinde çok kolay. 7 gün + 20 sayfa sınırını geçtiğimizde otomatik olarak inceleniyor ve sistem onayı alıyoruz. Ya bunun sayfa sınırı 50 gibi bir sayıya çıkartılmalı yada sistem onayı verilen birliklerde edit yöntemi, tanıtım gibi unsurlara dikkat edilmeli. Benim kararım 50 sayfa sınırı gelmesi, çünkü mantıklı bakacak olursanız bir oluşum yirmi sayfayı çok rahatlıkla atlatır. Yirmi sayfa çok az, oluşumun rol hevesini ölçemezsiniz. Ancak 50 sayfa sınırıyla oluşum ister istemez köklenmeye başlar ve kendisini onay statüsünde daha rahat gösterir.

-Birlik tanıtımları, birlik yönetim kadrosu tarafından onaylanınca genele açılıyor. Biliyorsunuz ki doğru işlediği taktirde bu çok iyi bir yöntem ancak açılan bazı oluşumlardan dolayı bunu tam olarak anlamak mümkün değil. Birlik liderleri oluşum tanıtımını genele açmadan önce eksik yanlarını objektif bir şekilde aktarmalı, oluşum lideri düzeltince de genele açmalı. Genele açarken eskisi gibi "Tanıtım genele açıldı, umarım uzun soluklu olur." tarzında bir ileti gönderilmesi de estetik bakımından daha hoş duracak bir etken.

3. Yeni uyuşturucu türleri / Birden fazla uyuşturucu onayları:

-Bir oluşum artık birden fazla uyuşturucu türünde onay alabilir. Mesela A oluşumunun Eroin onayım varken ilerleyen zaman diliminde Metamfetamin onayı alabilmeli. (Uyuşturucu sisteminin dengesi açısından her birliğe en fazla 2 uyuşturucu onayı verilmeli) 5 farklı türde uyuşturucu daha eklenmesiyle birlikte bu sistem çok rahat yürür.

-5 farklı uyuşturucu türü eklenip, şöhret puanıyla alınabilir. (Bundan sadece uyuşturucu onaylı oluşumlar faydalanabilir) Etkisine göre puan tablosu yapılır. Örneğin amfetamin 10, metilfenidat 8, morfin 6 gibi gibi... Tıpkı yeni hood verilmesi gibi eğlenceli ve bir o kadarda hevesi arttıracak bir şey olur.

4. Y. Birlik Moderatörleri:

-Geçtiğimiz zaman dilimi içerisinde "Yardımcı Birlik Moderatörü" alımları adı altında bir alım olmuştu. Bunun tekrarı yalnızca birlik yöneticileri ve eski birlik yöneticileri arasından olmak şartıyla yapılabilir. Eskisi gibi 10 kişi değil, 3 veyahut 5 kişi aralığında alım yapılırsa (alınan kişilerin tecrübesine göre değerlendirilmeleri gerekiyor.) oluşumlarla olan etkileşim artar. Yalnızca sistem onayı dağıtımı, hood kontrolü değil bu sefer görevlerinin arasında illegal oluşumların düzenlediği etkinliklere belirli periyotlarla denetim amacıyla İC olarak katılmaları gerekiyor. Usulsüzlük veya haksızlık durumlarında gerekli yaptırımı alırlar. Genel olarak birlik liderlerinin istediği şeyde bu, en azından konuştuğum kişilerin.

Son olarak; uyuşturucu, hood ve sistem onaylarının belirli bir dağıtım gününde değil de, hak edene hak ettiği zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bazı oluşumların günleri pazartesi dolarken pazar günü dağıtım yapılabiliyor. Buda insanların sistem onayı hevesini zorlar, bu yüzden dağıtım günleri olmamalı serbest dağıtım olmalı. Özellikle az önce bahsettiğim yardımcı birlik moderatörleri burada devreye girecek. Sistem onayı verilmesi gereken oluşumlara onların fikirleriyle bakılır.

Çevrimdışı yıldırım13

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 02 Temmuz 2023, 20:31
Toplam oynama: 297 gün, 5 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 28 Mayıs 2023, 21:21
Toplam oynama: 2 gün, 5 saat
Birlik: ******ILI
Jack Carisi Lv.31
Son giriş: 14 Aralık 2022, 21:39
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Ynt: Birlik kuralları hakkında genel ar-ge
« Yanıtla #1 : 21 Ağustos 2022, 22:23:24 »
destek kardeşime  :rainbow_1f308:

Çevrimdışı rami

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Ocak 2025, 04:23
Toplam oynama: 76 gün, 11 saat
Son giriş: 29 Ağustos 2022, 22:47
Toplam oynama: 1 gün, 6 saat
Son giriş: 25 Ağustos 2022, 13:04
Son giriş: 21 Temmuz 2022, 16:59
Köken:
Son giriş: 00/00/0000
« Yanıtla #2 : 21 Ağustos 2022, 22:28:33 »

Çevrimdışı Lines

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Alfie Dawson Lv.20
Köken: Amerikan
Son giriş: 11 Mayıs 2024, 14:58
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
Son giriş: 26 Eylül 2024, 20:01
Toplam oynama: 76 gün, 9 saat
Son giriş: 03 Ağustos 2024, 17:31
Toplam oynama: 2 gün, 0 saat
Son giriş: 23 Eylül 2023, 01:27
Toplam oynama: 4 gün, 14 saat
Son giriş: 13 Nisan 2024, 22:07
Toplam oynama: 2 gün, 11 saat
« Yanıtla #3 : 21 Ağustos 2022, 22:45:06 »
destek yorumu

Çevrimdışı neicinbaktin

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Ağustos 2024, 00:49
Toplam oynama: 81 gün, 0 saat
Son giriş: 27 Mayıs 2023, 23:40
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #4 : 21 Ağustos 2022, 22:45:25 »
Rami diyorsa mutlaka haklıdır kardeşime sonsuz destek  :peace: :peace: :peace:

Çevrimdışı jinggg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 21:48
Toplam oynama: 286 gün, 21 saat
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 01:51
Toplam oynama: 6 gün, 6 saat
Juti Jutsku Lv.24
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Temmuz 2024, 21:27
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2022, 09:39:02 »
En azından şimdilik yorumumu belirtmemeyi tercih ediyorum fakat 2. kısımda bilgi eksikliği var.
7 gün ve 20 sayfa sistem onayı almak demek değil, sistem onayı için incelenmeye hak kazanmak sadece. Çok çok iyi değilse 20. sayfada onay alması bir birliğin zaten zor. Kimseyi işaret etmeden konuşmak istiyorum fakat örnek vermem gerek. 35-45. sayfasında olan onaysız birlikler var hâlâ. Tanıtımlarda ilk sayfada 20. sayfanın üzerinde birden fazla birlik var, bu da her 20. sayfaya ulaşan birliğin onay alamayacağını gösteriyor. 20. sayfada incelenmeye başlaması ile 20. sayfada onay alınması farklı şeyler. Bu madde değişmez, böyle uygun.

Çevrimdışı eroll

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Eroll Werner Lv.33
Köken: Alman
Son giriş: 04 Ağustos 2024, 04:43
Toplam oynama: 377 gün, 18 saat
Birlik: ****** *****lie
Son giriş: 13 Ağustos 2024, 18:50
Toplam oynama: 5 gün, 17 saat
Birlik: ******ILI
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos 2022, 20:06:39 »
destek

Çevrimdışı Eskonat

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Haziran 2023, 02:32
Toplam oynama: 80 gün, 18 saat
Son giriş: 29 Mayıs 2023, 18:47
Toplam oynama: 95 gün, 7 saat
Son giriş: 21 Mayıs 2023, 17:50
« Yanıtla #7 : 22 Ağustos 2022, 22:10:25 »
Merhabalar yazdığım AR-GE'nin okunacağını ve Birlik Moderatörü kadrosu tarafından değerlendirileceğini bilerek yazıyorum. Birden çok fikrim var.

1. Hood onayı:

-Hood onayı için ana iş yerleri: Biliyorsunuz ki hood onayı almamız için iş yerleri aktifliği, sokak aktifliği, oyun aktifliği gibi bir çok etken var. Bir oluşumun birden fazla iş yeri olabiliyor bu yüzden ana bir iş yeri seçilebilir. Örneğin; Altayov birliğinin 5000 kapı numaralı bar işletmesi var. Sistem onayı alan oluşumlar hood onayına yürürken id 5000 numaralı iş yerini ana iş yeri seçip orayı aktifleştirmeye özen gösterebilir. Orada yapılan etkinliklere bakılarak hood sürecine katkı sağlanılabilir.

-Hood lokasyonu sunucuda fear-rp'ye uyulması gereken en önemli ve kritik nokta. Görüldüğü üzere fear-rp'ye uymayan karakterlere ateş açıldığında ihlalini gözden geçirerek ikinci kez onu yaralamak durumunda kalıyoruz. CK talepleri kısmı bu konuda yeterli değil. Zaten Fear-RP'ye uymayan karakteri yaralayıp gerekli rolü sergilemişiz, niye bir daha aynısını yapalım? Direkt o ekran görüntüleri üzerinden öldürme rolünün yapıldığı kanıtlandığı takdirde CK jailine düşmeliler.

2. Sistem onayını elde etmek, sistem onayı:

-Sistem onayı günümüz Rina Roleplay çerçevesinde çok kolay. 7 gün + 20 sayfa sınırını geçtiğimizde otomatik olarak inceleniyor ve sistem onayı alıyoruz. Ya bunun sayfa sınırı 50 gibi bir sayıya çıkartılmalı yada sistem onayı verilen birliklerde edit yöntemi, tanıtım gibi unsurlara dikkat edilmeli. Benim kararım 50 sayfa sınırı gelmesi, çünkü mantıklı bakacak olursanız bir oluşum yirmi sayfayı çok rahatlıkla atlatır. Yirmi sayfa çok az, oluşumun rol hevesini ölçemezsiniz. Ancak 50 sayfa sınırıyla oluşum ister istemez köklenmeye başlar ve kendisini onay statüsünde daha rahat gösterir.

-Birlik tanıtımları, birlik yönetim kadrosu tarafından onaylanınca genele açılıyor. Biliyorsunuz ki doğru işlediği taktirde bu çok iyi bir yöntem ancak açılan bazı oluşumlardan dolayı bunu tam olarak anlamak mümkün değil. Birlik liderleri oluşum tanıtımını genele açmadan önce eksik yanlarını objektif bir şekilde aktarmalı, oluşum lideri düzeltince de genele açmalı. Genele açarken eskisi gibi "Tanıtım genele açıldı, umarım uzun soluklu olur." tarzında bir ileti gönderilmesi de estetik bakımından daha hoş duracak bir etken.

3. Yeni uyuşturucu türleri / Birden fazla uyuşturucu onayları:

-Bir oluşum artık birden fazla uyuşturucu türünde onay alabilir. Mesela A oluşumunun Eroin onayım varken ilerleyen zaman diliminde Metamfetamin onayı alabilmeli. (Uyuşturucu sisteminin dengesi açısından her birliğe en fazla 2 uyuşturucu onayı verilmeli) 5 farklı türde uyuşturucu daha eklenmesiyle birlikte bu sistem çok rahat yürür.

-5 farklı uyuşturucu türü eklenip, şöhret puanıyla alınabilir. (Bundan sadece uyuşturucu onaylı oluşumlar faydalanabilir) Etkisine göre puan tablosu yapılır. Örneğin amfetamin 10, metilfenidat 8, morfin 6 gibi gibi... Tıpkı yeni hood verilmesi gibi eğlenceli ve bir o kadarda hevesi arttıracak bir şey olur.

4. Y. Birlik Moderatörleri:

-Geçtiğimiz zaman dilimi içerisinde "Yardımcı Birlik Moderatörü" alımları adı altında bir alım olmuştu. Bunun tekrarı yalnızca birlik yöneticileri ve eski birlik yöneticileri arasından olmak şartıyla yapılabilir. Eskisi gibi 10 kişi değil, 3 veyahut 5 kişi aralığında alım yapılırsa (alınan kişilerin tecrübesine göre değerlendirilmeleri gerekiyor.) oluşumlarla olan etkileşim artar. Yalnızca sistem onayı dağıtımı, hood kontrolü değil bu sefer görevlerinin arasında illegal oluşumların düzenlediği etkinliklere belirli periyotlarla denetim amacıyla İC olarak katılmaları gerekiyor. Usulsüzlük veya haksızlık durumlarında gerekli yaptırımı alırlar. Genel olarak birlik liderlerinin istediği şeyde bu, en azından konuştuğum kişilerin.

Son olarak; uyuşturucu, hood ve sistem onaylarının belirli bir dağıtım gününde değil de, hak edene hak ettiği zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bazı oluşumların günleri pazartesi dolarken pazar günü dağıtım yapılabiliyor. Buda insanların sistem onayı hevesini zorlar, bu yüzden dağıtım günleri olmamalı serbest dağıtım olmalı. Özellikle az önce bahsettiğim yardımcı birlik moderatörleri burada devreye girecek. Sistem onayı verilmesi gereken oluşumlara onların fikirleriyle bakılır.
kazım ses ver
Destek

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Aralık 2023, 21:35