öncelikle seni senden iyi ne bir öğretmen ne başka bir arkadaşın ne de ailen tanıyor kimsenin dediğine kulak asma demiyorum sadece insanların söyledikleri şeylerden ihtiyacını ve işe yarayacak olanı çalışma planına geçirmen mantıklı olur sınav sürecinde kendinin nasıl anladığını soruları nasıl çözmen gerektiğini sen anlayacaksın. verimli ve iyi bir tempoda çalıştıkça zaten kendini çözeceksin yani hem soruları hem de kendini çözeceksin diyebiliriz.
kendi çalışmamı anlatmam gerekirse ilk dönem bitmeden tyt konularını bitirmiş sürekli deneme çözerek net arttırmaya odaklandım bu sırada zaten ayt konularını görürsün soru bankalarının üstünden de ayt konularını devam ettirirsin. ikinci döneme girdiğimde ayt konularım 1-2 hafta içinde bitti, bu süre zarfında haftada en az 2-3 tyt denemesi çözüyordum. ayt soru bankalarını da yalayıp yuttuktan sonra ayt branş denemeleri aldım (tyt denemelerini hala çözüyorum tabi bu sırada..) sınav yaklaştıkça soru bankalarını bir kenara bırakıp branş denemelerine abandım en kolay yayından en zor yayınına kadar hepsini taradım. sınav daha da yaklaştı ve ben sadece tyt ayt denemeleri çözmeye başladım yine her yayını gördüm, branş denemelerini de asla bırakmadım. kasım aralık gibi kendime bir tempo yerleştirdim ve kendim için en verimli tempo buydu, sonuç olarak EA 14 bin SAY 26 bin sıralama yaptım. Yıldız Teknik Kontrol Otomasyon Mühendisliği kazandım ama oraya gitmedim şuan başka bir okulda Havacılık ve Uzay Mühendisliği okuyorum(2. sınıfım).
Sınavlarda soru çözme sıralamam:
TYT: Türkçe(tamamı)-Sosyal(tamamı)- Mat(Kek ve orta sorular)- Fen(Tamamı)- Mat(Zor sorular)
AYT: Mat(Kek ve orta sorular)- Kimya,Biyoloji,Fizik(Kek ve orta sorular daha sonra matematiğe geçmeden zorları hallediyordum)- Mat(Son dakikaya kadar zor soruları parçalamaya uğraşıyordum.)
Bu sıralamayı sana örnek olsun diye verdim ama hangi sıralamada çözmen gerektiğini sen de denemeler çözerek anlayacaksın. Unutmamanı istediğim tek şey seni senden daha iyi kimse tanımıyor. Sınavında başarılar dilerim.
Herhangi bir sorun olursa çekinmeden instagramdan ulaşabilirsin: bartu.bati
Netlerime bakmak istersen sonucum da burada ama netlerin hangi sıralamayı getireceği her sene değişiyor bilgin olsun: