Giriş, gelişme, sonuç şeklinde ilerleyeceğim ve olabildiğince kısa tutacağım.
Ne yapılabilir?
- Tüm evlerin sistemsel fiyatları %25-30 oranında arttırılabilir. (Eğer sorgu yazılıp tek kod betimiyle sunucudaki tüm evlerin fiyatları güncellenebiliyorsa) - tek tek yapılacaksa uğraştırabilir.
- Sisteme harcanılan paralar yine belirli oranda arttırılabilir. (Güvenlik, zırh, market ürünleri vb.)
Para, genel olarak değersizleşmeye başladı ve herkes istediği şeyi kısa bir sürede elde edebiliyor. Bunun daha da uzaması gerektiğini düşünüyorum.
- Grotti'de bulunan tüm araç fiyatları yine belirli oranda artabilir.
- Sistemsel olarak 500,000 $'in üzerindeki evlerin vergisi daha fazla arttırılmalı. (Eğer tüm evler yerine kategorizeleştiriliyorsa LÜKS EVLER kategorisine girebilir ve keyfi olarak lüks yaşam isteyenler daha fazla vergi ödeyebilir.)
- Eğer yapılabiliyorsa, daha fazla illegal meslek eklenebilir. Tohum ekme, craft, belirli illegal tarlaların olması ve buralardan (tuşa bastıkça) item çıkması ve bunların NPC'e satılması. İllegal mesleklerin artması rol alanında çeşitliliği arttırır ve polislere bu sayede daha çok rol çıkabilir.
- İşyeri giriş ücretleri dinamik olmalı. Minimum 5,000 $'a kadar arttırılmalıdır. Örneğin; çok özel bir konsept işyeri yapacağım fakat giriş parasından dolayı sorun yaşıyorum.
- Tır mesleği ve taşımacılık mesleğine yeni seviyeler eklenmelidir. 4,5 senedir 5 seviye tırcılık ile tır sürüyorum. Geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum, bu mesleklere yeni seviyeler eklemek aktiflik sayısını oldukça arttıracaktır.
Oyuncuya neden "artık" daha fazla para harcatılmalı?
GTA'nın roleplay alanındaki tüm sunucularının bel kemiği ekonomi ve kolluk kuvvetleridir. Fivem, RageMP, Mta, Samp farketmiyor. FiveM - RageMP (Gta 5 tabanlı) sunucularda bir - iki ayda bir wipe atabiliyorsunuz fakat bu gta sa tabanlı sunucular için pek yapılabilir bir şey değil. Çok oyuncu kaybettirir.
Roleplay oyuncuları her ne kadar fazla zorluğu sevmese de ve bunun oyuncular tarafından desteklenmeyeceğini bilsem de (ki benim de işime gelmez ekonominin zorlaşması oyuncu olarak) uzun vadede hepimizin iyiliği için bu yazdıklarım.