Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Metagaming mi? Deatmaching mi?

Başlatan i couldn't change, 06 Ağustos 2022, 15:50:46
Okunma sayısı 2527 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 03 Eylül 2022, 01:21
Toplam oynama: 54 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Eylül 2022, 01:20
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Metagaming mi? Deatmaching mi?
« : 06 Ağustos 2022, 15:50:46 »
1) Şimdi X kişisi Y kişisini gasp ediyor, maskeli bir şekilde. Y kişisinin gasp ettiği kişi hakkında hiç bir kanıtı yok, X kişisi maskeli ve gasp edip ortamdan uzaklaşıyor. Şimdi, Y kişisi X kişisini metagaming yaparak gasp ettiğini öğreniyor ve X kişisini düşmanım diyip vuruyor. Bu durumda Y kişisi X'in düşmanı mı saylanır? Bence saylanmaması gerek, çünkü kişinin düşmanlığı yok. Y kişisi o sırada eğer o kişiyi vurup maskesini çıkartsa, evet düşmanlığı olabilirdi ama Y kişisi kimin gasp ettiğini görmediyse mantık olarak düşman saylanmaması gerek.

Bu politikalarda sanırsam Metagaming olarak geçiyor, kesinlikle bu tarz yaşanan durumlarda Deatmaching'den jaillenmesi gerek olduğunu düşünmekteyim.

Çevrimdışı cloaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Haziran 2024, 02:39
Toplam oynama: 130 gün, 11 saat
Ynt: Metagaming mi? Deatmaching mi?
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2022, 15:26:25 »
zaten öyle yapılıyor diye biliyorum, tersi bir durumla mı karşılaştınız?

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2022, 23:41:56 »
Tam olarak şu an karşılaştım, şikayeti değerlendiren FG için ticket açtım bakalım, umarım dediğim gibidir. Çünkü ben şimdi şöyle düşünüyorum, bu adamı maskeli gasp ettim ve ben bu adama düşmanlık vermedim kafasındaydım, en azından neyle karşı olduğumu bileyim.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2022, 01:24:01 »
Örnek veriyorum, X kişisi Y kişisi ile düşmandır. X kişisi Y kişisini maskeliyken görüp vurur, bunun Metagaming olması normal. Ama ben neden bunun DM politikasında olmadığını hala anlamış değilim, bir yetkili beni aydınlatsın.

Çevrimdışı Laurant

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Eylül 2024, 20:51
Toplam oynama: 46 gün, 21 saat
Son giriş: 04 Mayıs 2024, 14:03
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #4 : 12 Eylül 2022, 23:55:55 »
Örnek veriyorum, X kişisi Y kişisi ile düşmandır. X kişisi Y kişisini maskeliyken görüp vurur, bunun Metagaming olması normal. Ama ben neden bunun DM politikasında olmadığını hala anlamış değilim, bir yetkili beni aydınlatsın.

Aslına bakarsanız bu DM'e girer çünkü düşmanı olduğunu anlayabilmesi için yüzünü maskesiz görmesi lazım bunun içinde vurup maskesini açıp düşmanımdı bu benim demek mantıksız o zaman herkese sıkar.

Politikada bu konuyla alakalı şöyle bir durum var. Örneğin X Kişisi Y kişisi ile düşman, Y kişisini maskesiz bir şekilde ganton bölgesinde görüyor, kısa bir süre sonra aynı bölgede maskeli bir şekilde aynı kıyafet ve arabayla gördüğü zaman X kişisi ateş açıp vurabilir bu MG ve DM Kapsamına girmez.

Çevrimdışı Cobra

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mart 2023, 20:09
Toplam oynama: 125 gün, 3 saat
Birlik: ******ire
Son giriş: 01 Mart 2023, 02:23
Toplam oynama: 7 gün, 21 saat
« Yanıtla #5 : 13 Eylül 2022, 21:34:10 »
Dostlar Gasp rolünde silah ateşlenmesi GKİ sayılıyor DM değil bu da ayrı saçma nedense.
bir diğer örnek daha veriyim
Bahsettiğin durumun mağduruyum kanka bizzat kişi maskeliyim ateş etti ve düşmanlık kanıtı attı ve MG işlemi gördü DM değil bahsettiğin gibi olması en doğrusu sebebi yok çünkü ateş etmeye tanımıyor.

Çevrimdışı Villeasy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Mayıs 2023, 17:12
Toplam oynama: 49 gün, 11 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 27 Nisan 2023, 16:12
« Yanıtla #6 : 25 Eylül 2022, 01:04:59 »
Bence'de öyle olmalı çünkü kişi maskeliyken size bıçak sallıyorsa gasp yapıyorsa yada en büyük olarak ateş açıyorsa, siz onun yüzünü görmüyorsunuzdur. Nasıl düşmanlık alabiliyorsunki onunla? bu bana'da saçma geliyor aslında yüzünü hiç görmediğin biriyle düşman sayılamazsın yani beni real'de maskeli biri gasp etse onun maskesiz halini görmediğim için gidipte kimseye ateş açamam. Bu yolla ilerlersek eğer evet AR-GE'yi destekliyorum MG değil DM olmalı çünkü yüzünü hiç görmemişsin bu yüzden düşman'da olamaman lazım.

Çevrimdışı Heathen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 13 Temmuz 2024, 17:01
Toplam oynama: 236 gün, 1 saat
Son giriş: 01 Temmuz 2024, 19:46
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 24 Haziran 2023, 20:38
Toplam oynama: 10 gün, 20 saat
Son giriş: 25 Mart 2023, 18:36
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Birlik: ****XNG
« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2022, 11:52:09 »
Bence şu anki sistem güzel çünkü böyle olursa meta kuralının bir anlamı kalmaz. Eğer ki kişi sizi mg yaparak vurduysa şikayet açın. Ne düşnanlık alır ne de başka bir şey. Çünkü ceza yerse rol dellenecek.
1

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Köken: Kanadalı
Son giriş: 03 Mayıs 2025, 01:16
Toplam oynama: 202 gün, 23 saat
Nicola Moore Lv.29
Son giriş: 30 Nisan 2025, 19:50
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #8 : 16 Kasım 2022, 11:35:26 »
 Öyle yada böyle kişi sizi maske numaranızdan tanıyarak ateş açar ve bu mg kapsamındadır DM olmamasının sebebi ise kişinin sizi en nihayetinde gasp etmesi yani özünde malınıza, dolaylı olarak canınıza (bu daha çok risktir) kast etmesidir. Yani ortada DM olamaz MG DM i bastırır bu durumda politikada neticeye bakılır hatice önemsizdir.

Şikayet değerlendirilir ve durum MG olarak açıklanırsa rol zaten silinir haliyle şikayet sonuçlandığı andan ve işlem uygulandığı andan itibaren düşmanlık ortadan kalkar çünkü olay örgüsü tekrar o kişiyi tanımadığınız bir olay örgüsüne dönüşür, e haliyle tanımadığınız kişiyle de düşman olamassınız. Kısacası bu gasp rolü herhangi bir düşmanlık başlatamaz (maskeler takılı olduğu için) ve bu rol üzerine kurulan düşmanlıkların tamamı mg kapsamındadır yani sürdürülmesi olanaksızdır.

Gasp edilenin maskesi yoksa gasp eden ona düşmanlık besleyebilir ve düşmanlık başlayabilir. Bunun sebebi ise mantıken kimse canına malına kast ettiği biriyle iyi bir gelecek kurmak istemez yahut onun gasp işlemini gasp edenin yaptığını öğrenme riskiyle devam edemez buda yeterli bir sebeptir.

Kısacası taraflardan birinin yahut ikisininde maskesiz olduğu bir senaryoda düşmanlık beslenmesi herhangi bir kurala aykırı değildir.

Demem o ki politikada herhangi bir sorun yahut değişmesi gereken bir şey yok, sadece gasp senaryoları son derece kapsamlı bununla beraber maskeli bir rolün konumunu gerçekten somut bir yere koyabilecek olsaydık tam MG ve DM arasındaki ince çizgide yer alırdı. Hem iki politikanın birbiriyle alakalı detayları hemde rolün hem rol bazlı hem mantık bazlı kısmıyla çok içiçe bir durum. Konuyu boşuna açık tutmamanı öneririm bu politika pratikle kafana oturacaktır.

Çevrimdışı Jaxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #9 : 17 Kasım 2022, 01:00:45 »
Burada DM içeren bir durum yok. Sonuçta o karakterle düşman kabul ediliyorsunuz ve kişi maske numaranız üzerinden bunu tespit ettiği için MG kapsamında yer alıyor.
1