Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Shade'nin Organize Suç Örgütü, Teroristler. SOÇ

Başlatan velvel, 17 Temmuz 2022, 17:20:47
Okunma sayısı 1069 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı velvel

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 26 Şubat 2023, 20:57
Toplam oynama: 54 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İspanyol
Son giriş: 15 Şubat 2023, 03:23
Toplam oynama: 1 gün, 0 saat
Shade'nin Organize Suç Örgütü, Teroristler. SOÇ
« : 17 Temmuz 2022, 17:20:47 »
Merhaba, bu yazıların hepsi Shade adına atılıyor. Herkesin bu haksızlığı görmesini isterim.
Spoiler:
Selamlar, ben Shade. Umarım tüm bu yazdıklarım silinmez -yüksek ihtimalle silinmiş olacak- veya konu silinip direkt olarak forum yasağı almam. Bir kişi dışında kimse ile problemim olmadığını belirtiyorum, o kişi de kendisini iyi biliyor hakkım asla helal değil. Sizde onu anlattıklarım ile tanıyacaksınız, bu kişiden üçüncü şahıs olarak bahsedeceğim ve her şeyi olduğu gibi aktaracağım. Şimdiden yazdıklarımı okuyacak olan herkese teşekkürler.

Cümlelerime başlamadan önce bu sunucuda olan vaktimi ve görevlilik süresince yaptıklarımdan bahsedeceğim. Sevenim olduğu kadar bu sunucuda beni sevmeyende birçok kişi bulunuyor. Bu gün itibariyle Admin kadrosundan ayrıldığımı bildiriyorum, evet ayrıldım ve atılmadım. Yüksek ihtimalle atıldım diye lanse edilecek. Sunucuda yaklaşık 4 yıldır bulunuyorum, bunun ikinci yılını görevli kadrosunda geçirdim. Üçüncü yılında ise Admin kadrosunda yer aldım, yaklaşık iki yıldır da devam ediyordum. Bunun bir buçuk yılını Birlik Moderatörlüğüne verdim. Ve aynı anda dört görevi yerine getirmeye çalıştım.

İlk olarak etkinlik moderatörlüğümün alınması hakkında konuşmak istiyorum. Bu moderatörlüğü ilk yapan kişi ben ve Lexter'dık. Eski konulara da göz atarsanız yaklaşık her gün etkinlik yapmaya çalıştığımızı görebilirsiniz. Bu etkinlikleri yaparken Youtube kanalımda canlı yayınlar açıyordum ve hâlâ da orada duruyor. Sadece üç gün boyunca etkinlik yapmadığım için etkinlik moderatörlüğünden alındım. Şimdi şehirdeki etkinlikler ne halde? Benim yaptığım kadar fazlasını yapanı görmedim. Burada asla ama asla bu şu anki moderatörlere sallamıyorum. Benden her gün şehir etkinliği isteyen "üst yetkili kadrosu" bu durumda nerede? Bunun kanıtı da forumda duruyor, gidip konulara bakabilirsiniz.

İkinci olarak gelelim birlik moderatörlüğüne, asıl olaylar burada başlıyor. Lexter ile birlikte birlik moderatörlüğünde yönetim sağlıyorduk. Ne kadar söylesekte, sizin o istediğiniz önerileri sunsakta sonucu her zaman reddedilmekle bitti. Şu an işlenen çoğu şeyi önceden biz dile getirdik. Diğer yerlerde gördüğünüz ve şu an "Yardımcı Birlik Moderatörü (!)" altında geçen bir öneri daha sunduk, Faction Team. Bu ne işe yarayacaktı? Birlikler kısmında moderatör olarak sadece Faction Team görünücekti ve ekibe rol desteği için birkaç kişi alınacaktı. Sonuç ne? Reddedildi. O sırada ne oldu? Üçüncü bir şahıs BM kadrosuna katıldı, siz bu ismi çok iyi biliyorsunuz. Kendisinin önceden bir kere bile birlik yönettiği görülmemiş, kültürlerden bir haber, otoritenin O'sunu bile bilmeyen "yönetici" katıldı. Katılma amacı ileti temizleyip yasaklama uygulamaktan başka bir şey değildi, ilk katıldığında bu görevleri yapacağı söylenmişti. İlerleyen sürede ne hikmetse Lexter pasiflikten ihraç edildi, yerine ise kim geçti? Düşündüğünüz gibi üçüncü şahıs, Lexter'ın birlik moderatörlüğü alındıktan sonra kadrodan KENDİ isteği ile ayrıldı. (şu an benim yaptığım gibi) Fakat çoğunuz atıldı diye biliyor, bu yanlışı bana soran herkese söyleyerek düzeltmeye çalıştım.
Lexter'ın atıldığı gün sebebini sormak için yan Teamspeak 3'e döndüğümde Hera beni çekmişti. Yerine birden bire Genel Oluşum Sorumlusu olarak Hydraizm getirildi. Neden benim olmadığımı sorunca ise yan TS3'e dönüp Lexter ile konuştuğumu söylemesiydi, evet işte bu yüzden genel birlik sorumlusu olamadım. Hydraizm'in kendisini ne kadar sevmesem de aynı pasiflikten atılma söz konusunun üçüncü şahıs tarafından yapıldığını net bir şekilde söyleyebilirim. Bunu kafamdan uydurmuyorum, yapılanları söylüyorum. Getirilen birlik moderatörü Hydraizm, başka sunucularda rol yapmaya devam ettiğini ne kadar dile getirsem de boş oldu. Hydraizm yönetiminde ne mi gördüm? Egodan başka bir şey değil. Örnek vermek gerekirse birlik tanıtımlarına yorum atacağımız zaman kendi adına atmamızı istiyordu ve bunu kaba bir dille söylüyordu. Kendi ekibini yüceltip oyuncuları ezmeye çalıştı, bunu ne kadar söylesem de yine sonucu boş bir cevapla uğurlanmak oldu. Sonrasında bir ay içinde pasiflikten atıldı.

Şimdi gelelim bizim konumuza, Hydraizm atıldıktan sonra LilPeep kadroya dahil edildi. Sizce kim baş birlik moderatörü oldu? Tabii ki üçüncü şahıs! Açık açık gidip konuşup üçüncü şahısın yönetim anlayışını kendisine de söyleyerek beğenmediğimi belirttim.

Neden üçüncü şahısın yönetim şeklini beğenmiyordum?
1- Gidip oyuncular ile konuşup, birlik moderatörlerine sormadan kendi kafasına göre emrivaki kararlar alıp işlemler uygulaması.
2- Oyuncular ile çok fazla içli dışı olduğu, onunla iyi geçinenlere onay verdirmek için elinden geleni yapması.
3- Onunla iyi geçinmeyenleri ise taraflı bir şekilde onay verdirtmemek için elinden geleni yapması.

Evet, onunla iyi geçinmeyenlerin arasında olan biri de benim. Ona bunları dile getirdiğim için her zaman bana karşı kin ile hareket etti. Ne kadar onunla odada konuşurken bana karşı normal davranırken oyuncular ile konuşurken benim arkamdan neler söylediklerini bir bir biliyordum. Arkasına aldığı oyuncuların hepsi benim hakkımda söylediklerini bildiriyordu ve ben buna bilerek susuyordum. Bu günün geleceğini biliyordum ve her şeyi sabırla bekledim. Buna üst yönetimden bazı kişileri de dahil ediyorum, benim hakkımda söylediklerini bana bildirmeyip oyuncularla bunun muhabbetini döndürüyorlardı. Ben bunları oyunculardan duyuyordum, anlıyor musunuz? Bir yönetim kadrosunda olan yönetici gibi değil, boş bir görevli gibi göründüm. Atılma sebebimi bugün sorduğumda ise bana pasif olduğumu, çalıştığımı söylediler. Bilenler bilir, mağazamız var ve bir aylık yoğun sezonu oluyor. OYUN İÇİ pasifliğim maksimum bir ay sürecekti. Discord biletleriyle, forum biletleriyle ve şikayetlerle olduğu gibi ilgileniyordum.
Üst yönetime birlikler ile alakalı öneriler sunduğumda her zaman reddedilmek ile uğurlandım. Şöhret marketi sistemini birlik toplantılarda getirilmeyeceğini söylemiştim çünkü ben bu sistemi tam 6 ay önce Hera'ya sundum ve reddedildim. Ondan sonra üçüncü şahıs bunu söylediğinde sistem geldi. Açık açık "Bu sistemi bende söylemiştim, neden gelmedi?" diye sorduğumda sunucu sahibi bana "Şimdi mantıklı geldi." diyip güldü.

Şu an yapmaya çalıştıkları birlik desteğini önceden sunmaları gerekiyordu. Şu an birçok köklü birliği kaybettiler, siz gittiğinizde arkanızda tıpış tıpış geri dönecekler gibi gibi şeyler söylüyorlar. Siz her zaman bunu Birlik Moderatörlerinin yapmadığını düşündünüz fakat her zaman üst yönetim tarafından bizim işimize karışıldı.

Ellerinde birlik tutmak için birliğe "teşvik amacıyla" hood ve uyuşturucu onayı verdiğini üçüncü şahıs hep dile getirdi. Ben ise bu sisteme her zaman karşıydım, ben bu onayların belirli bir emeğin karşılığında verilmesi taraftarıydım. Bu onayın teşvik için verilmemesi gerektiğini, aksine onayın bir değeri olması için daha zorlaştırılmasının tarafındaydım. Önceden onay hakkı almak cidden çok zordu. Zar zor da olsa bu algıyı yapmayı başardım diyebiliriz.

Eveeet, gelelim en komik kısmınaaa. Neden bu "bazı" hood onaylı birliklerinin rolleri kurtlar vadisi gibi olmasına rağmen alınmadığına... İnanın bende bilmiyorum, sizin kadar bende on defa bunun şikayetini dile getirdim. Hatta onaylarını bile aldık, sonra ne oldu? Onayı geri verildi, sorduğumda ise aldığım cevap ise "SUNUCU BENİM KARDEŞİM SANA NE?". Her zaman oyuncuların karşısına yalnız başımıza sürüldük.

Buradan JW'e de birkaç şey söylemek istiyorum, her zaman hood onayının haksız alındığını savundun fakat ben senin yaptıklarını ve diğer birliklere OOC kin tutup onlarla birlikte verilen görevi yapmayacağını belirttiğini biliyorum. Ben senin tüm yaptıklarını gidip Hera ile konuştum, onayının alınmasına izin veren taraf oydu. Sonra ise sen üçüncü şahısı arkana almaya çalışıp LilPeep ve benim hakkımda yalan yanlış şeyler söylemeye başladın. Üçüncü şahıs seni TS3 adresine çekip birlik açmak için resmen yalvardığını da biliyorum, sen ise onu tersledin. 😄

Onların gözünde aktif görünmek için yapmanız gereken iki tane şey var. Oyun içinde bir haftada bir birlik değiştirip aktif görünmek ve TS3 adresinde durup onlarla muhabbet etmeniz. Birlik Moderatörü mü olmak istiyorsunuz? Gidin ve üçüncü şahıs ile aranızı iyi yapın, bir-iki ay muhabbetiniz olsun belki daha kısa sürer. Ve başardınız! Artık yardımcı birlik moderatörü olarak görevdesiniz, yaptığınız roller ve bilgilerinize asla bakılmaz.

Üçüncü şahıs ne kadar sunucuyu üçten fazla kez bıraksa da benim emeklerim onun yanında bir hiçti. Onun sayesinde çoğu birlik kapattı ve gitti. Bu yazımdan sonra beni doğrulayacak birçok birlik bile ortaya çıkacak. Bunu üst yönetimin nasıl düşündüğünü oyuncudan duyduğum şekilde size aktarayım. "Birliklerin kapatılma sebebi Shade ve LilPeep olduğunu düşünüyorum." Bunu neden düşünüyorlardı? Çünkü manipülasyon işini üçüncü şahıs çok iyi bir şekilde gerçekleştiriyordu. Bana da Teamspeak üzerinde tam yetkiyi dayasanız bende sizi kimsenin giremeyeceği odalara çekip aklınıza bunu kazırdım. Hiçbir zaman emeğimi yansıttığım kadar görmediniz ve görmezden geldiniz. Seni admin aldığım güne lanet olsun bile dediğinizi biliyorum.

Üçüncü şahısın şu an yaptığı role bile bakarsak bu konuda ne kadar yetersiz bilgiye sahip olduğunu anlayabiliriz. Bir mafyada Outsider rolü yaptığı sırada soyadını Statham yapıyor. Aile üyesi olarak geçmesi gerekiyor. 😄
Üçüncü şahıs çok aktif, öyle değil mi? Evet, oyuncuları teamspeak 3 adresine çekip "bana görev söyle yazayım ve paylaşayım" dediğini biliyoruz. Kapatan birliklerin geri dönmesi için kaç tane oyuncu ile konuştuğunu da biliyoruz. Bu yapılana BM'lik diyebiliyorsak diyelim. BM'lik, bilgiden daha çok onların gözünde oyuncularla iletişimi iyi olan kişi olarak görünüyor. Bu yüzden diğer birlik moderatörlerinden 10 - 0 önde başlayabilirsiniz.

Buraya kadar okuyanlara umarım bir şeyler katmışımdır. Güzel vakitler geçirin ve eğlenmenize bakın. Maalesef bunu söylemek istemezdim ama dönmemek üzere gidiyorum. İletişime geçmek isteyenler Discord adresimi bilir. Sorularını yanıtlarım.
Yüksek ihtimalle bu yazdıklarım Admin grubunda ve aralarında dalga konusu olarak görülecek. Her zaman olduğu gibi.
13
2

Çevrimdışı velvel

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Şubat 2023, 20:57
Toplam oynama: 54 gün, 1 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 15 Şubat 2023, 03:23
Toplam oynama: 1 gün, 0 saat
Ynt: Shade'nin Organize Suç Örgütü, Teroristler. SOÇ
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2022, 17:22:06 »
BEN TURKCUCOCUKATATURK4773 ANCA KONULARI SİLERSİNİZ HAHAHAHAHA KIMSE BAS LAN

Çevrimdışı türeme arsny

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Temmuz 2024, 23:35
Toplam oynama: 43 gün, 19 saat
Köken: Japon
Son giriş: 02 Temmuz 2024, 23:37
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2022, 17:24:33 »
Ne shadeymiş kardeşim haksızlığa uğradı anladık.

Çevrimdışı hard rp

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 27 Ocak 2025, 17:33
Toplam oynama: 148 gün, 9 saat
Birlik: *UUU
Son giriş: 31 Mayıs 2024, 21:52
Toplam oynama: 4 gün, 14 saat
Köken: Rus
Son giriş: 16 Temmuz 2024, 16:49
Toplam oynama: 1 gün, 2 saat
Son giriş: 04 Ocak 2025, 18:05
Toplam oynama: 2 gün, 20 saat
Son giriş: 21 Eylül 2024, 12:45
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2022, 17:25:59 »

Çevrimdışı türeme arsny

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Temmuz 2024, 23:35
Toplam oynama: 43 gün, 19 saat
Köken: Japon
Son giriş: 02 Temmuz 2024, 23:37
Toplam oynama: 6 gün, 9 saat
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2022, 17:26:15 »
Betül ablam adamın dibidir senorita seviliyosun  b<3 b<3
4

Çevrimdışı Lines

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Alfie Dawson Lv.20
Son giriş: 11 Mayıs 2024, 14:58
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 26 Eylül 2024, 20:01
Toplam oynama: 76 gün, 9 saat
Son giriş: 03 Ağustos 2024, 17:31
Toplam oynama: 2 gün, 0 saat
Son giriş: 23 Eylül 2023, 01:27
Toplam oynama: 4 gün, 14 saat
Son giriş: 13 Nisan 2024, 22:07
Toplam oynama: 2 gün, 11 saat
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2022, 17:27:59 »

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2022, 17:37:26 »
Ne abarttınız şu yazıyı? Alın açıklayayım, içiniz rahat etsin. Bir daha böyle boş şeylerle burayı kirletmeyin. Bu tip geliyorum gidiyorum yazıları her zaman yasaktı, içeriği bizim için önemli değil. Ancak bir şeyleri sildikçe içinde bir şeyler dönüyor zannediyorsunuz. Hadi okuyun bakalım, silmeyelim sizinde içiniz rahat etsin. Hayır, çok merak eden varsa gelsin sorsun konuşuruz. Bizden daha şeffaf olan bir yer tanımıyorum çünkü. Burada atıp tutmakla olmuyor bazı şeyler.

Shade son zamanlarda sınavı bahane ederek bir çok görevi yerine getirmiyordu. Birlik moderatörü kadrosundaki pasif kişiydi ve bu pasifliği diğer BM'ler ve LEAD ADMIN kadrosu tarafından biliniyordu. Atılma kararını Lead Admin kadrosu birlikte verdi. Bahaneleri sürekli olarak mantıklı bahanelerdi, sınav vesayre sürekli olarak alttan alındı. Hatta ekipte bir ay boyunca trabzonspor şampiyonluğunu kutladığından dolayı pasiflik vermesi dalga olayı bile oldu. Bununla dalga geçtiğimiz için muhtemelen çıkmanlada dalga geçeceğimizi düşündün ancak evet, komik olduğu için geçeceğiz. Samimiyetimiz bu. Diğer birlik moderatörleri gibi role dahil olmuyordu ve bu farkedildiği için birlik kurma görevi verildi kendisine. Belki pasifliği düzelir diye. Birliği açacağım, şu olsun bu olsun diye üst yönetimi hep oyaladı. 1 hafta içerisinde birliği kapattı, sebebi bile yok. Son 3 haftadır sunucuya maksimum online süresi 5-6 saatti. Biz yine her şekilde alttan aldık. Talep sayısını da sürekli olarak aylardır yarısını bile bakmıyordu ve hep bir bahanesi vardı. Bu tüm adminler için böyledir,Burada @Rosenzweiii gibi admin arkadaşım var diye artistlik yapan tipler bunu nasıl bilmiyor aklım almıyor. bir çok admin alttan alınır bir süre. Ancak bunu artık kendisine alışkanlık haline getirmişse yollarımız ayrılır. Sunucuda #FEK, #Lexter gibi birlik moderatörlüğünden alındıktan sonra yetkililiği bırakan kişilerden bir farkı olmadı. Ancak bu sebepten ötürü kayıtlara atıldı olarak geçti. Çünkü bir kaç hafta bekleyip çıksaydı atıldı olarak değil istifa olarak girilirdi. (Kişisel algılanmasın)

Shade'in burayı okuyacağını bilerek şunu söylemek istiyorum:
Bu dediklerimin doğru olduğunu sende çok iyi biliyorsun, hayatında başarılar. Konuyu uzatmaya gerek yok, birlik moderatörlüğü görevinden alındın ve ağrına gitti anlıyorum. Ancak malesef iş hayatında da bu tip şeylerle karşılacaksın. Direkt olarak işi bırakmayı tercih edersen, hep işsiz kalabilirsin dikkat et.
8
3
2
1
1