Merhabalar, bugün karşılaştığım bir rol sonucunda bir şey düşündüm ve bu düşündüğüm şeyi sizinle paylaşmak istiyorum.
Birlik politikalarına şu durumlar eklenmeli ben çete konsepti birlik için örnek vericem fakat illegal konseptli bütün birlikleri kapsayacak şekilde düzenlenebilir:
Birlik yöneticilerine yani birliği kuran kişi/lideri ve onun altında olan bir alt rütbeye bağzı roller uygulanmamalı, uygulatılmamalı ve politika ile desteklenmeli.
Hangi tarz rollerden bahsediyorum:
Gasp, taciz ve tecavüz , Aşağılayıcı ve küçük düşürücü roller , korku rolü uygulatmaya çalışma (Fear rp)
Peki bunu dememin sebebi nedir? Örneklerle açılıyayım.
Şimdi bir çete liderinden örnek vereceğim dediğim için bu durum üzerinden yürüyeyim
Bir çete lideri 18 yaşında olamıyacağına göre bir çok şey gelip geçirmiş insanlardır ve bu insanlar ağır suçlu , kırmızı bültenle aranan, cinayetten ve diğer bir çok suçlardan hüküm giymiş kişiler olarak nitelendirsek yanlış bir şey demiş olmayız.
bir diğer olarak şunu ekliyeyim gerçek hayatta ki bir çete'nin (sunucudaki 15-30 sınırlandırmasına bakmayın) 1000 hatta 100.000'e kadar üyesi bulunabilmekte ve yukarıda saydığım rolleri bu gang'in yöneticilerine yapabilen bu insanların silahı bile onun eline geçmesinde bu suç makinelerinin yani gang'in yöneticilerinin parmağı olduğu halde bu tarz rollere girişebilmeleri ultra mega saçmalık abidesi.
Şimdi sunucuda 10 leveli aşmış, croos'una güvenen ve sadece win kafasında oynayıp ooc egosundan kurtulamayıp bunu role döken insanların (daha çok rol değilde ihlal oluyor) ve hatta bir birliği bile olmayan kişilerin yukarıda saydığım suç makinesi olacak potansiyeldeki gang'in yöneticilerine bu rolleri sergilemesi kabul edilemez fakat bu durum düşman birliğin yöneticileri için geçerli olmayabilir.
Bu yüzden politikalara böyle bir şey eklenmeli, yorumlarda geliştirmek adına düşüncelerinizi yazabilirsiniz. Bir bana mı saçma geliyor bu durum, bilmiyorum. Yönetim ekibinin kendince bunu değerlendirip, geliştirerek politikalara eklenmesi şart olduğunu düşünüyorum.