Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Geniş bir ar-ge hk.

Başlatan ᴛᴇᴋᴇʟ ᴍᴀᴠɪsɪ, 04 Temmuz 2022, 05:31:43
Okunma sayısı 767 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 24 Ağustos 2022, 18:49
Toplam oynama: 370 gün, 19 saat
Birlik: (Yok)
Geniş bir ar-ge hk.
« : 04 Temmuz 2022, 05:31:43 »
Öncelikle belirtmek isterim ki kesinlikle yapıcı bir eleştiri ve öneridir, sunucu 2020 sonrasında rol anlamında berbat durumunda sebeplerini açıklayayım ve geliştirilmesi gerekenleri kişisel düşüncelerimle belirteyim.

1) Kesinlikle VDSler kaldırılmalı çünkü adam level kasma derdinde e nabıyor o hesapları? satıyor tamamen para p2w sistemine dönmüş durumda ve aktif oyuncu sayısını tamamen bot olarak gösteriyor ve Rina markasını tamamen karalıyor.
2) Sunucuda nerdeyse herşey sistemsel ve kolaylık sağlıyor buda rol kısıtlamasını beraberinde getiriyor, ne yapılabilir? örneğin ; Haber şirketleri tamamen rol odaklı ilerletilmeli yayınlar yapılmalı haberler yapılmalı tamamen reklam verme ve çekiliş yapma amacıyla kullanılıyor.
3) Üniversite açılmalı ve farklı meslek alanlarına rol yapacak kişiler yöneltilmeli örneğin hukuk önceden ne olurdu avukatlar olurdu sırf rol yapmak için suçlu avukatını çağırırdı ve departmanda suçlu için indirim isterdi çok güzel rolleri dönerdi.
4) Galeri sistemleri getirilmeli oyunda sade bir şekilde kişiler tarafından kurulan galeriler olmalı
5) Daha çok yönetim ekibi etkinlikler yapmalı tamamen rol odaklı.
6) Neredeyse sunucunun 800 kişisi 600 bot + 40 kişisi DMci + 20 kişisi paintball oynuyor + 40 kişisi troll + 100 kişisi adam gibi rolünü yapıyor. Aslında aktif oyuncusu 100 kişi diyebiliriz.
7)Tekrar söylemek istiyorum kesinlikle sistemlerden kurtulması gerek sunucunun rol imkanını azaltıyor.

Söylemek istediklerim bu kadar akıla gelen bir çok şey var pek paylaşamıyorum bunlar yapılırsa en azından sunucu 2020 öncesine döner, kaliteli rol yapmak istiyoruz rol yapacak insan bulamıyoruz doğru dürüst.
3

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Geniş bir ar-ge hk.
« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2022, 05:33:01 »
Üzerine basarak söylemek istiyorum VDS ler kaldırılsın bu oyunun p2w düzeninde olduğunu açıklıyor!

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 02 Kasım 2023, 15:56
Toplam oynama: 47 gün, 8 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 02 Kasım 2023, 17:09
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #2 : 04 Temmuz 2022, 05:43:14 »
VDS olayını kaldıracaklarını düşünmüyorum açıkçası çoğu şirket rolü yapan yöneten arkadaşlar oradan para kazanıp sürdürüyor kimisi oradan gelen paralar ile OOC Ticaret yapıyor.

Sistemler hakkında bir şey diyemeyeceğim, Rina Roleplay bünyesinde oynayan gerçek oyuncular bunu pek hoş karşılayacağını düşünmüyorum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
« Yanıtla #3 : 04 Temmuz 2022, 12:18:58 »
Şirkete vds koyup birde x2 boost ile desteklediğinde resmen ooc 100 tl mi ediyor işte her neyse oyun parasıyla 400-500 k para ediyor, hiç bir zararı yok.

Avukat rolleri dediler , hastanenin çaprazına bir tane davalar için interior koydular ama nafile. Ne orada bir rol olanağı yaratıldı ne de suçlu avukat isteyince rol yaptırıp bir indirim uygulatma rolleri yapıldı, kısacası bomboş birde üstelik olarak avukatlar sizi savunmuyor, diyelim k i polise sıktım avukat çağırdım senin bire birde avukata anlattığını gidip polise anlatıyor, seni ifşalıyor.Türk kafasıyla mı oynuyorlar oyunu anlamadım.

Ajanslar çok weak bunu şuan aktif olanlar için söylemiyorum, gelmiş geçmiş ajansların %90'ı için genel söylüyorum. Tek yaptıkları reklamdan para kasıp bir tane iş yeri açıp akşamları "MİLYAR MİLYON ÇEKİLİŞ VAR GEL" demek oluyor, başka bir yaptıkları icraat yok, başka sunuculara bakınca bu sistemin bendini aştığını görünce rina'da böyle olduğu insanın canını sıkıyor.

Galeri sistemini daha öncede otomotiv şirketi olanlara uyarlayarak yapılmasını önermiştik, bir otomotiv şirketi kendisi araç üretmesi lazım, indirim olarak alıp Grotti'ye koyup bir arabadan 10k kaar yapması falan saçma.

Etkinlik diyince kamp falan yapıyorlar, bunun yerine geçen seneki gibi Jurasic park , box etkinliği (büyük areneda) gibi gibi roller sunsalar daha güzel olur, kamp ne ? Çok boş bence.

Evet sunucunun aktifliğini tam olduğu gibi yazmışsın, eksiği var fazlası yok. Vds bu sunucuyu bitiren etmenlerden birisi, bari en azından sol altta hud'da 1000 kişi aktif yazmasın, zaten dediğin gibi 600 tane afk.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 15 Temmuz 2022, 08:29
Toplam oynama: 136 gün, 21 saat
Son giriş: 15 Temmuz 2022, 09:03
Toplam oynama: 7 gün, 6 saat
« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2022, 12:51:43 »
Nedense sadece galeri sistemi mantıklı geldi, diğer anlattıkların saçma.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2022, 13:39:56 »
Yani arkadaşlar özet şu sistemsellikten vazgeçilmesi onun yerine rolle yapılması bu kadar basit yukardaki örnekler sadece bir kaçı.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Temmuz 2022, 08:29
Toplam oynama: 136 gün, 21 saat
Son giriş: 15 Temmuz 2022, 09:03
Toplam oynama: 7 gün, 6 saat
« Yanıtla #6 : 04 Temmuz 2022, 13:57:35 »
Yani arkadaşlar özet şu sistemsellikten vazgeçilmesi onun yerine rolle yapılması bu kadar basit yukardaki örnekler sadece bir kaçı.
Hera ile bir kaç kere görüştüm bu konuyu oyuncuların başka bir oyuncuya bağlı kalarak rol yapmasını istemiyor ondan çoğu sistem otomosyon olarak ilerlemekte. @Hera görürse argeyi okur kapatır zaten.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 04 Temmuz 2022, 14:33:25 »
Hera ile bir kaç kere görüştüm bu konuyu oyuncuların başka bir oyuncuya bağlı kalarak rol yapmasını istemiyor ondan çoğu sistem otomosyon olarak ilerlemekte. @Hera görürse argeyi okur kapatır zaten.

"oyuncuların başka bir oyuncuya bağlı kalarak rol yapmasını istememek" o halde sunucu local olsun her oyuncu için bir dünya olsun kendi başlarına rol yapsın