Merhabalar yazdığım AR-GE'nin okunacağını ve Birlik Moderatörü kadrosu tarafından değerlendirileceğini bilerek yazıyorum. Birden çok fikrim var.
1. Hood onayı için ana iş yerleri: Biliyorsunuz ki hood onayı almamız için iş yerleri aktifliği, sokak aktifliği, oyun aktifliği gibi bir çok etken var. Bir oluşumun birden fazla iş yeri olabiliyor bu yüzden ana bir iş yeri seçilebilir. Örneğin; Altayov birliğinin 5000 kapı numaralı bar işletmesi var. Sistem onayı alan oluşumlar hood onayına yürürken id 5000 numaralı iş yerini ana iş yeri seçip orayı aktifleştirmeye özen gösterebilir. Orada yapılan etkinliklere bakılarak hood sürecine katkı sağlanılabilir.
2. Sistem onayı / onaysız birliklerin incelenme süreci.
Hali hazırda sistem onaysız oluşumların incelenme süresi 10 gün. 10 gün çoğu onaysız oluşuma göre uzun bir zaman dilimi. Üstelik 10. gün sistem onayı alacağının bir teminatı yok. Tekrardan 7. günde incelenmeye başlanırsa (geçen sene olduğu gibi) daha iyi olabilir. 25 sayfa sistem onaysız birliklerin incelenmesi için çok düşük bir sayfa sayısı, sistem onayı konusunda daha seçici davranılabilir.
Ayrıca ekran görüntüleri konusunda da seçici davranılmalı. Yıl 2022 ve hala 2019 yılında ki gibi edit yapan birlikler olabiliyor. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum, hatta tanıtımlarını düzenleyip rol ss öğretiyorum ancak yetişemiyorum. Birlik Moderatörlerinin bu tarz editlerle sistem onayı sürecinin uzayabileceğini ve edit tekniklerini geliştirmeleri gerektiğini dile getiren bir özel mesaj atmaları herkesin lehine bir karar olur.
3. Yeni uyuşturucu türleri / Birden fazla uyuşturucu onayları
Bir oluşum artık birden fazla uyuşturucu türünde onay alabilir. Mesela A oluşumunun Eroin onayım varken ilerleyen zaman diliminde Metamfetamin onayı alabilmeli. (Uyuşturucu sisteminin dengesi açısından her birliğe en fazla 2 uyuşturucu onayı verilmeli) 5 farklı türde uyuşturucu daha eklenmesiyle birlikte bu sistem çok rahat yürür.
Son olarak bu onayları belirli bir dağıtım gününde elde etmektense eskisi gibi hak edenin gün fark etmeksizin almasının daha iyi olacağını düşünüyorum.