Merhabalar, bildiğiniz üzere yakıtın litre fiyatı 6$ olmuş durumda. Elbette yakıt diğer mesleklerde de karı azaltıyor fakat en başta bunun taksicilik mesleğine zarar verdiğini düşünmekteyim.
Taksicilerin bazıları şehir içerisinde bir yer bulup orada beklerken bazıları ise sürekli şehir içinde geziniyor. Bunun tek farkı birinin diğerinden daha az zarar ediyor olması.
Bazı müşteriler yakın mesafeye gidip geliyorken bazıları belki kasabadan şehire veya şehirden kasabaya vb gidebiliyor ve taksiciler burdan ortalama 3 kilometre yola 1500$ gibi bir fiyat alabiliyor ama o müşteri dışında ulaşım sağladığı diğer müşterilerin sonucu benzin almaya gittiğinde karının bir kısmını bırakıyor.
Ayrıyeten yakıta zam gelmeden önce yine taksicilerin bir çoğu kazandığımız para yakıta gidiyor diye şikayet ediyordu.
Bence taksicilerin kilometre başına aldığı minimum tutar 500$'dan daha yüksek bir fiyata çıkarılabilir.
Diğer mesleklere gelirsek onlarıda taksicilik kadar etkilemese bile yakıta gelen zamın karlarını azalttığını düşünüyorum. Bence diğer mesleklerinde kazançlarına ufak bir artış yapılabilir.
Destekleyen, desteklemeyen herkese teşekkürler. Yalnızca fikrimi sundum ve bunu saygı, sevgi içerisinde yaptığımı düşünüyorum. Lütfen sizlerde yorumlarınızı saygı sevgi içerisinde yapınız, teşekkürler.