Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Genel Rol Politikalarında Değişiklik

Başlatan TruckDriver, 25 Haziran 2022, 14:35:57
Okunma sayısı 1315 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TruckDriver

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jacob Graham Lv.23
Köken: Amerikan
Son giriş: 01 Ekim 2024, 17:00
Toplam oynama: 79 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Genel Rol Politikalarında Değişiklik
« : 25 Haziran 2022, 14:35:57 »
Sunucuda birisi bize yumruk ile saldırdığı zaman biz ona silah çekemiyoruz gerçek hayatta böyle birşey düşünülemez, bir kişinin reelde veya oyunda silahı varsa ona üstünlük sağlamalıdır. Sonuçta silah oyunda zor elde edilebilen bir materyaldir. Bunların haricinde oyunda evimin önünde gasp edilirken boğazıma bıçak dayalı halde idim, evimin bahçesinde köpek kulübesi bulunmaktaydı. Bu köpek kulübesinde rolsel olarak her zaman aktif tuttuğum köpeğim mevcuttu. Beni gasp eden adamların üzerine koşması ve saldırması hayatın olağan akışına gayet uygun bir davranıştı, fakat bu belirttiğim olayı yapabilmem için petin kontrolünü eline almam gerekiyordu, bunu yaptıktan sonra /do Karakterim hala burada köpeğimin saldırıya geçmesi için kontrolüne geçtiğimi gayet net belirttim. Sonrasında şahıslara köpekle üzerine koşunca kovalamaya başladım, herhangi bir şekilde orada bulunan karakterime zarar veremediler. Kaçmaya başladılar 3 kişi oldukları halde, burda ne yapabilirlerdi, boğazımı bıçakla kesip kaçabilirdi, onun haricinde köpeğe saldırıp etkisiz hale getirebilirlerdi, aralarında bir tanesi yetkili idi beni hapise gönderdiler. Pet kullanım ihlali yaptığım gerekçesiyle, arkadaşlarla teamspeak3 üzerinde görüştüm, durumu aynı bu şekilde anlattım. Kendilerini şuraya kendimi izah ettiğim şekilde savunamadılar. Bende es geçtim takmadım cezayı yatıp çıktım. Bu platform bir roleplay platformu gerçek hayatta olabilecek yapılabilecek rastlanabilecek herşey burdada olmalıdır. Adam yumruk attı diye onu çıkarıp alnın ortasından vuranlar var. Bunlar hayatta başımıza gelecek şeyler. Hatta arabasına çarptı diye çıkarıp sıkanlar var. Kavgada dövüşte silah çekip vuranlar var. Roleplay oynuyoruz ve bu şekilde politikalar uygulanması insanların oyunu bırakma haksızlığa uğramasına sebep oluyor. Ben bu zamana kadar rol yapmaya hep korkar oldum. Çünkü sahip olduğum hayal gücünü ortaya koyduğumda ve gerçekte yapıp yapamayacağımı düşündüğümde bir çelişkiye düştüğüm rolleri yapmıyorum. Gerçek hayata uyan rolleri yapıyorum ve olağanüstü şeylerden kaçınıyorum, ne zaman birileriyle role girsem ve karşı tarafı etkisiz hale getirsem zarar versem bu rollerin sonucunda hep şikayetle bitiyor. Ben artık bu sorunların ortadan kalkmasını insanların gerçek hayatta yapabileceği şeyleri oyunda kural ihlali olarak görmemesini diliyorum. Düzenleme getirilmeli. Saygılarımla siz yöneticilere arz ediyorum.

Çevrimdışı TruckDriver

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jacob Graham Lv.23
Ynt: Genel Rol Politikalarında Değişiklik
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2022, 14:40:18 »
Bu söylediklerimin haricinde oyun içerisinde yaralı konuma düştüğümüzde sistem bize 180 saniye hareket kısıtı veriyor ve biz mecbur olarak zaten buna uyuyoruz, karşı taraf bizimle zaten düşman olduğu için bizi kesinlikle yaralıdan kurtulmamızı kabullenmeyecektir. Bir karakter her ne şekilde yaralı konuma düşerse düşsün. 180 saniye sistemin süresi bittiği anda yaralı konumdan kurtulduğu gibi karakteri nasıl sistemsel olarak hareket özgürlüğü kazanıyorsa rolsel olarakta buna uyum sağlanmalı ve gerektiği gibi hareket edilmelidir. Bir kişiyi yaralı iken sürüklediğimizde yaralı süresi dolduğunda yinede sürüklendiği için hareket edemiyor, olur ki ip ile baglanır o zaman o sorun çözülür onun haricinde sürükleme yetkisi ortadan kaldırılmalıdır. Bunlar oyunun ciddi rolsel açıkları olmakla birlikte insanlarında rol yapma zevkinden uzak durmasını tetikliyor. Bu sorunların bir an önce politikalara tüm oyuncuların öğreneceği duyacağı şekilde işlenmesi gerekmektedir.

Çevrimdışı TruckDriver

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jacob Graham Lv.23
Ynt: Genel Rol Politikalarında Değişiklik
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2022, 14:41:41 »
Yüzlerce oyuncunun oynadığı bu platformda esnek olan politikaların oyuncuların oylamasına sunulmasını talep ediyorum.