> 12. madde hakkında pek bir bilgim yok daha önce deneyimlemedim fakat oyunda yöneticilerin bu sebep ile jail attığını da görmedim, kullanılmıyor yani. politikayı başka bir sekmede açıp sadece yeni eklenen maddeleri eleştireceğim ve önerimi sunacağım.
eleştiri ve öneri kısmı;Ağır suçlardan (terörizm, memurun veya sivilin canına kast) aranması bulunmayan arkadaşınızı savunmak amacıyla polise ateş açamazsınız. Arkadaşınızın ağır suçu bulunuyor olsa dahi o anda olay yerinde değilseniz olay yerine sonradan dahil olup veya olay yerini ayağınıza getirtip ateş açamazsınız.bir oyuncu, bir illegal hangi sebep ile arandığını bilemez. sağ üstte çıkan yıldıza bakarak aranmasını öğrenemiyor. onu geçtim bir oyuncu kendi birlik arkadaşlarını/dostlarından yardım isteyip polislerden kurtulma çabası olması gerekiyor fakat bunu otuz kırk kişi bir eve/mekana çekerek değil. altta vereceğim örnek video gibi durumlarda oyuncuların dm arayışı belli oluyor bu ve buna benzer olaylarda videoda olduğu gibi oyunculara jail uygulanabilirRutin trafik çevirmelerinde, üst arama rollerinde "Arkadaşımın silahı vardı, onu savunmak için sıktım." diyerek polise ateş etmek DM kapsamındadır.bu maddeye katılıyorum, böyle kalabilir diye düşünüyorum çünkü fortnite mapi attırıp arka arkaya infernuslar ile üzerlerinde uzun namlu silahlar ile dolaşıp siren yaktırıp dört bir yana dağılıp ateş açan arkadaşlar var fakat onlar ve bir çok kişi yine de 12. maddeden ceza almıyor, bundan şikayetçi değilim ama getirilen maddeye adminler ve oyuncular uymuyor, yok gibi davranılıyor ki bu çok normal.Polise zorla ihtar verdirmeye çalışıp, sonrasında ihtar verdi diyerek ateş etmek yasaktır. Spontane gelişmeyen tüm olaylarda yaptırım görürsünüz.
evet cidden niyetiniz polis ve şerif departmanı gibi oluşumları rol yapma imkanı sunmak istiyorsanız bu madde kalabilir, polise zorla ihtar verdirme olaylarına örnek verecek olursak sırtında silah ile motor/bisiklet gibi araçlar ile polislerin önünden geçen kişilere bu madde uygulanabilir veya polis aracının yanından geçerken yanlışıkla dahi olsa elinde silah ile araçtan atlayan kişilere uygulanabilir diye düşünüyorum
Polise karşı yapılan NON RP ve FEAR RP bazlı roller IG olarak sizleri küçük düşürmekte ve biz yönetim olarak sizlere olan bakış açımızı değiştirmektedir. Herhangi bir haklılık duygusu içerisinde, grup olan polis ekiplerine ateş etmek/saldırmak; oyun içerisinde uygulayacağımız yaptırımları kabul etmeniz anlamına gelir. Yapılmış/yapılacak olan bu taşkınlık durumlarında yönetici inisiyatifine bağlı olarak OOC olarak cezai işleme tabii tutulabilirsiniz.
ben bunu hem anlamadım hem de kullanıldığını görmedim, daha sade bir dil ile ve örnekler verilerek düzenlenebilir veya kaldırılabilir.Olağanüstü durumlarda alanı/bölgeyi kapatmak için kullanılan barikat/engelleyici objelerin geçilmesi/aşılması yasaktır. (NonRP)
bundan dolayı oyunculara ooc olarak jail atmaya gerek yok, IC olarak sınırlı alana girişten tutuklanıyorlar zaten. kullanılmıyorKapalı olan (out of way) yollardan girilmesi engellenmiş bölgelere erişim sağlamaya çalışma yasaktır. (NonRP / NonRP driving)
bundan dolayı oyunculara ooc olarak jail atmaya gerek yok, IC olarak sınırlı alana girişten tutuklanıyorlar zaten. kullanılmıyor
fikir;polis departmanı veya kolluk kuvvetleri artık ne olarak adlandırmak isterseniz her ne olursa olsun illegal rol yapan insanlardan üstün olmak zorunda bu bir gerçek, buna zıt şekilde karşı çıkanlar muhtemelen spor araçlara binip üstlerinde mafya skinleriyle konvoy halinde polislere ateş eden kişiler olacaktır diye düşünüyorum. polisleri diğer oyunculardan üstün olduğu zaten bariz şekilde belli oluyor fakat oyuncuyu politika ile dizginleyemezsin, sürekli bir yolunu bulurlar. bana kalırsa politika dm'i engelleyebilecek veya rolün olmasını sağlayabilecek bir şey değil adamın niyeti dm atmaksa bir yolunu bulur legal şekilde halleder zaten.
bakış açımızı değiştirip konunun altında il-legalin polise karşı uyması gereken roller yerine polisin il-legale karşı uyması gereken roller adı altında bir hayali bir politika oluşturalım, işe yarayabilir.