Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

ulke

Başlatan wheezy, 31 Mayıs 2022, 22:39:38
Okunma sayısı 6886 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakwohvn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 10 Mayıs 2023, 19:08
Toplam oynama: 156 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Polonyalı
Son giriş: 05 Aralık 2022, 00:51
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 01 Ekim 2022, 19:05
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: ulke
« Yanıtla #10 : 01 Haziran 2022, 14:28:00 »
Türk halkı için umudum yok. Türk gençliği için umudum var. Türk gençliği, bu olanlara rağmen; gelişecek, büyüyecek ve hayallerine ulaşacaktır. Ama bu hayallerine...
...Türkiye Cumhuriyeti'nde değil, farklı bir ülkede ulaşacaktır. Benim yapacağım gibi. Bir halkın cahilliği yüzünden, kimse 80-90 yıllık ömrünü feda etmez, kimse Mustafa Kemal Atatürk değil. Gerçi onun değeri de bilinmiyor, heykellerini yıkma girişiminde bulunuyorlar ama... neyse. Büyük fikirler, kıt akıllara sığmaz.

Alıntı
Size, Türk gençliğine terk ettiğimiz ve bıraktığımız vicdani emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız.
Mustafa Kemal Atatürk - 18 Mart 1923
Kaynak;
Spoiler:
Atatürk'ün Bütün Eserleri 15.Cilt, s.229
2

Çevrimdışı moithegreat

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Ocak 2024, 18:36
Toplam oynama: 72 gün, 2 saat
Köken: Amerikan
Toplam oynama: 9 gün, 19 saat
Köken: Rus
Son giriş: 28 Ocak 2024, 02:01
Toplam oynama: 12 gün, 9 saat
Toplam oynama: 10 gün, 13 saat
« Yanıtla #11 : 01 Haziran 2022, 14:47:18 »
 Üstteki arkadaş kısmen haklı, fakat Atatürk bir insan değil arkadaşlar. Mustafa Kemal Paşa ülkemizin kurucusunu temsil eder, Atatürk ise her Türk gencinin uygulaması gereken fikri. Atatürk kelimesini yalnızca bir insan olarak düşünmemek gerek. Atatürk ölmedi, asla da ölmeyecek. Çünkü Atatürk sensin, benim, bizim çocuklarımız Atatürk. Ne kadar berbat bir durumda olsak bile bu ülke bize ait, Türk devletleri her daim farklı ırklara ev sahipliği yapmıştır. Bu durum ise her zaman isyana yol açmıştır. Eğer Azer Türkleri, Asya Türkleri, Anadolu Türkleri'nin gençleri her yıkılma aşamasında pes etseydi şuan kendimize Türk diyebilir miydik? Tarih tekerrür eder, ülkemizde bulunan farklı ırka sahip sessiz işgalcileri göndermek Atatürk'ün elinde. Atatürk sensin, annen, baban, okulda gördüğün arkadaşın Atatürk.
  Demek istediğim şu, yurtdışına çıkıp kendini kurtarmak isteyen hiçbir kişinin Mustafa Kemal Paşa'nin adını anmaya hakkı yok. İyisiyle kötüsüyle Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi biziz, annemiz ve babamız bazen kötü olduklarında onlardan kurtulmak istiyor muyuz? Eğer cevabınız evetse bu anne ve babanızı sevmediğinizi gösterir. Aynı şekil, Türkiye Cumhuriyeti kötü bir vaziyetteyken sen kaçmak veya kurtulmak mı istiyorsun? O zaman kimseye ülkeni ve Mustafa Kemal Paşa, Enver Paşa, Mareşal Fevzi Çakmak ve diğer tüm şehit olan askerleri, gençleri sevdiğini inandıramazsın. Bu ülke; 15 yaşında, çoğumuzla yaşıt veya daha küçük insanlar tarafından kurtarıldı.

Çevrimdışı Libertas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Şubat 2024, 15:00
Toplam oynama: 278 gün, 18 saat
Son giriş: 01 Şubat 2024, 07:40
Toplam oynama: 3 gün, 20 saat
Son giriş: 28 Ocak 2024, 00:40
« Yanıtla #12 : 01 Haziran 2022, 14:56:09 »
Vatandaşlık verdiğin mültecilere artık yapabilecek bir şey yok. Sen bu ülke için neysen, o adam da artık o. Vatandaşlık alana mülteci bile diyemezsin. Bu konuda yapılabilecek bir şey yok. Popülist söylemlerle insanları gaza getirip, olabilecek çözüm yollarına gölge düşürmeye de hiç gerek yok.

Gelelim almayanlara. Tez vakitte ülkelerine gönderilmeleri lazım.

İfade özgürlüğü gerçek anlamda sağlanmalı.

Yargıdan siyaset elini çekmeli.

Tüm politikalar yeniden laik bir hâle getirilmeli.

Söylenecek çok şey var fakat muhalefet başka hiçbir topa girmeden herkesin korktuğu o kişi hariç bir ortak aday belirlerse elini kolunu sallayarak CB seçimlerini kazanır. Yine de kim gelirse gelsin, aday seçme lüksü yok. Şuna oy vermem, buna oy vermem diyenler; ülkenin durumundan şikayetçi olamazlar.

Son olarak, ben kaçıp gidiyorum kalanlar düşünsün düşüncesinden hızlıca vazgeçilmeli. Kaçması gerekecek varsa o grup biz değiliz, onlar olacak.
2

Çevrimdışı TheEminem

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Çinli
Son giriş: 26 Aralık 2020, 20:38
Toplam oynama: 116 gün, 18 saat
Son giriş: 00/00/0000
« Yanıtla #13 : 01 Haziran 2022, 15:08:33 »
mülteciler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bütün mülteciler ülkelerine gönderilecek, gerekirse zorla! Evlenmiş olan kişiler için şu kurallar geçerli olacak;"Türkçe dilini iyi konuşmalı, türk kültürüne hâkim olmalı. Arapça dilini konuşmamalı." Çocukları olursa;"Arap kültürü veya Arapça dili öğretilmeyecektir. Türk mitolojisi ile büyüyecek, Türk destanlarını okuyacak, Türkçe öğrenerek...
...Türk okullarında büyüyecektir."

siz olsaydınız nasıl düzeltirdiniz?
Yönetime el koyardım. Ülkeyi fabrika ayarlarına döndürürdüm. Tüm siyasi partileri, tarikatları kapatır ve 'ŞERİAT' kanununu, arap kültürünü, mültecileri destekleyen herkes için ağırlaştırılmış bir ceza sistemi getirirdim. 2002'den beri yapılan haksızlıklar, adaletsizlikler için 'İktidar' bloğu ile davalaşırdım. Bakanlıkları, bakanları gözden geçirirdim. Eğitim sistemi için ekibim ile çok çalışırdım. Çocuklarımıza eğitim hayatında mültecileri veya arapları, arap kültürünü aşılamazdık. Çocuklarımız sadece Osmanlı tarihi ile büyümezdi.
Türk mitolojisini öğrenir... Oğuz Kağan'dan başlayarak, Türk'lerin tarihi öğretilir ve Türk'lük aşılanırdı. Gerçekten vatanını seven, hırsızlık yapmayacak, akrabalarını bir yerlere yerleştirmeyecek, eğitim hayatı başarılı geçmiş ve fazla yaşlı olmayan insanlar ile anlaşıp yeni siyasi partiler kurardım. Atamızın inkılap ve raconlarına uygun bir şekilde Demokrasi ve Laik bir devlet olurdu. Yeni hükûmetler arası seçimler yapılırdı. Eğitim, Mülteci konusu haricinde her şeyi yeni gelecek olan hükûmet'e bırakırdım. Türkiye, global alanda Müslüman bir ülke olarak tanınmazdı ve gerçekten her bilgiye, her dine saygısı olan bir toplum yetişirdi. Bu arada eğitim, tarih konusunda;"Yeni gelişen çocuklarımıza sadece Türk'ler değil... gerçekten büyük işler başarmış, tecrübeli, bilgili, zekâsı olan, akıllı insanların hayatı anlatılırdı. Padişah olabilir, Kral olabilir, Sultan olabilir, Vatandaş olabilir, Profesör olabilir, fark etmez." En önemlisi Atatürkçü bir gençlik yetişirdi ve ülkeden kaçmak istemezlerdi. Arap kültürüne, mültecilere, islâm dinine zorlanmaya, adaletsizliğe, Osmanlı'ya maruz kalmazlardı.

dediklerin dogru fakat bu yaptığından sonra daha kötü bir duruma suruklenirsin bu sefer butun dunya ırkcılık sergiledigin icin ambargo koyar acık ve byan şekilde yaptığın için

ayriyetten trde cook fazla arap yatırımcı var her yer arapların oldu canakkaleye yapılan köprü harıc o guney korelilerin :D o yüzden ıstedıgın kadar atsanda her yer onların olmaya basladı satın alıyorlar

Irkçılık ne alaka dostum kafan mı güzel senin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kendi toprakları içerisinde başka bir milletin vatandaşını istememesi en doğal hakkı. Ekstra olarak biz zaten üzerimize düşen misafirperverliği yaptık Suriye'de savaş bitti festivaller bile olmaya başladı hatta suriye başbakanı genel af bile ilan etti kısaca; gitmeleri için hukuksal açıdan bir problem kalmadı yani.
1

Çevrimdışı wheezy

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Aralık 2023, 18:52
Toplam oynama: 40 gün, 13 saat
« Yanıtla #14 : 01 Haziran 2022, 15:18:43 »
Bütün mülteciler ülkelerine gönderilecek, gerekirse zorla! Evlenmiş olan kişiler için şu kurallar geçerli olacak;"Türkçe dilini iyi konuşmalı, türk kültürüne hâkim olmalı. Arapça dilini konuşmamalı." Çocukları olursa;"Arap kültürü veya Arapça dili öğretilmeyecektir. Türk mitolojisi ile büyüyecek, Türk destanlarını okuyacak, Türkçe öğrenerek...

Yönetime el koyardım. Ülkeyi fabrika ayarlarına döndürürdüm. Tüm siyasi partileri, tarikatları kapatır ve 'ŞERİAT' kanununu, arap kültürünü, mültecileri destekleyen herkes için ağırlaştırılmış bir ceza sistemi getirirdim. 2002'den beri yapılan haksızlıklar, adaletsizlikler için 'İktidar' bloğu ile davalaşırdım. Bakanlıkları, bakanları gözden geçirirdim. Eğitim sistemi için ekibim ile çok çalışırdım. Çocuklarımıza eğitim hayatında mültecileri veya arapları, arap kültürünü aşılamazdık. Çocuklarımız sadece Osmanlı tarihi ile büyümezdi.
Türk mitolojisini öğrenir... Oğuz Kağan'dan başlayarak, Türk'lerin tarihi öğretilir ve Türk'lük aşılanırdı. Gerçekten vatanını seven, hırsızlık yapmayacak, akrabalarını bir yerlere yerleştirmeyecek, eğitim hayatı başarılı geçmiş ve fazla yaşlı olmayan insanlar ile anlaşıp yeni siyasi partiler kurardım. Atamızın inkılap ve raconlarına uygun bir şekilde Demokrasi ve Laik bir devlet olurdu. Yeni hükûmetler arası seçimler yapılırdı. Eğitim, Mülteci konusu haricinde her şeyi yeni gelecek olan hükûmet'e bırakırdım. Türkiye, global alanda Müslüman bir ülke olarak tanınmazdı ve gerçekten her bilgiye, her dine saygısı olan bir toplum yetişirdi. Bu arada eğitim, tarih konusunda;"Yeni gelişen çocuklarımıza sadece Türk'ler değil... gerçekten büyük işler başarmış, tecrübeli, bilgili, zekâsı olan, akıllı insanların hayatı anlatılırdı. Padişah olabilir, Kral olabilir, Sultan olabilir, Vatandaş olabilir, Profesör olabilir, fark etmez." En önemlisi Atatürkçü bir gençlik yetişirdi ve ülkeden kaçmak istemezlerdi. Arap kültürüne, mültecilere, islâm dinine zorlanmaya, adaletsizliğe, Osmanlı'ya maruz kalmazlardı.

dediklerin dogru fakat bu yaptığından sonra daha kötü bir duruma suruklenirsin bu sefer butun dunya ırkcılık sergiledigin icin ambargo koyar acık ve byan şekilde yaptığın için

ayriyetten trde cook fazla arap yatırımcı var her yer arapların oldu canakkaleye yapılan köprü harıc o guney korelilerin :D o yüzden ıstedıgın kadar atsanda her yer onların olmaya basladı satın alıyorlar

Irkçılık ne alaka dostum kafan mı güzel senin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kendi toprakları içerisinde başka bir milletin vatandaşını istememesi en doğal hakkı. Ekstra olarak biz zaten üzerimize düşen misafirperverliği yaptık Suriye'de savaş bitti festivaller bile olmaya başladı hatta suriye başbakanı genel af bile ilan etti kısaca; gitmeleri için hukuksal açıdan bir problem kalmadı yani.

herkes senin benim gibi düşünmüyor dostum herkes ambargo koymak için yer arıyor multecileri ülkemize sokmak için fon veren devletler göndermeye çalıştığımızda ambargo koymaya calısacak "ırkcılık" adı ustunde. Yoksa söylediklerinde haklısın.

Çevrimdışı TheEminem

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Çinli
Son giriş: 26 Aralık 2020, 20:38
Toplam oynama: 116 gün, 18 saat
Son giriş: 00/00/0000
« Yanıtla #15 : 01 Haziran 2022, 15:22:42 »

herkes senin benim gibi düşünmüyor dostum herkes ambargo koymak için yer arıyor multecileri ülkemize sokmak için fon veren devletler göndermeye çalıştığımızda ambargo koymaya calısacak "ırkcılık" adı ustunde. Yoksa söylediklerinde haklısın.

Dostum uluslararası ilişkiler hakkında bilgin yoksa lütfen yorum yapma senin dediğin ile alakalı hiçbir şey yok ortada dış politika hatamızdan dolayı şuan da bu sıkıntıları yaşıyoruz zaten avrupadan mülteci karşılığında para almamış olsaydık hiçbir kuvvet bize yaptırım uygulayamazdı fakat bu durum ortadan kalktı savaş bitti ve ülkelerine dönmeleri için hukuksal açıdan hiçbir problem kalmadı. Yunanistan ülkelerine gelen botlarla göçmenleri suya geri atıyor ve hiçbir yaptırım almıyorken sen ülkene sadece mülteci almadın diye mi yaptırım yiceksin komikmiş:d?

Çevrimdışı wheezy

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Aralık 2023, 18:52
Toplam oynama: 40 gün, 13 saat
« Yanıtla #16 : 01 Haziran 2022, 15:25:37 »

Dostum uluslararası ilişkiler hakkında bilgin yoksa lütfen yorum yapma senin dediğin ile alakalı hiçbir şey yok ortada dış politika hatamızdan dolayı şuan da bu sıkıntıları yaşıyoruz zaten avrupadan mülteci karşılığında para almamış olsaydık hiçbir kuvvet bize yaptırım uygulayamazdı fakat bu durum ortadan kalktı savaş bitti ve ülkelerine dönmeleri için hukuksal açıdan hiçbir problem kalmadı. Yunanistan ülkelerine gelen botlarla göçmenleri suya geri atıyor ve hiçbir yaptırım almıyorken sen ülkene sadece mülteci almadın diye mi yaptırım yiceksin komikmiş:d?

sadece bu iş için fonlanan on binlerce medya var almanyada veya cogu avrupa ulkesinde turklerın ırkcı olduguna daır haber yapıyorlar kanka benı yanlıs anlıyorsun :D

Çevrimdışı moithegreat

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Toplam oynama: 72 gün, 2 saat
Toplam oynama: 9 gün, 19 saat
Son giriş: 28 Ocak 2024, 02:01
Toplam oynama: 12 gün, 9 saat
Toplam oynama: 10 gün, 13 saat
« Yanıtla #17 : 01 Haziran 2022, 15:39:52 »
1 Haziran 2022 tarihli Rina Roleplay forum adresinde ByMert adlı kullanıcının 15:33:04 saatinde yaptıgı yanıtla bir alakam yoktur.

Çevrimdışı Hakwohvn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 10 Mayıs 2023, 19:08
Toplam oynama: 156 gün, 12 saat
Köken: Polonyalı
Son giriş: 05 Aralık 2022, 00:51
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 01 Ekim 2022, 19:05
« Yanıtla #18 : 01 Haziran 2022, 15:41:12 »
Üstteki arkadaş kısmen haklı, fakat Atatürk bir insan değil arkadaşlar. Mustafa Kemal Paşa ülkemizin kurucusunu temsil eder, Atatürk ise her Türk gencinin uygulaması gereken fikri. Atatürk kelimesini yalnızca bir insan olarak düşünmemek gerek. Atatürk ölmedi, asla da ölmeyecek. Çünkü Atatürk sensin, benim, bizim çocuklarımız Atatürk.
Katılıyorum. Umarım ben, sen ve çocuklarımız Atatürk fikrini yaşatabilir ve Atatürk olabiliriz.

Türk devletleri her daim farklı ırklara ev sahipliği yapmıştır. Bu durum ise her zaman isyana yol açmıştır. Eğer Azer Türkleri, Asya Türkleri, Anadolu Türkleri'nin gençleri her yıkılma aşamasında pes etseydi şuan kendimize Türk diyebilir miydik? Tarih tekerrür eder, ülkemizde bulunan farklı ırka sahip sessiz işgalcileri göndermek Atatürk'ün elinde.
Bu tarihte zor, dostum.

Demek istediğim şu, yurtdışına çıkıp kendini kurtarmak isteyen hiçbir kişinin Mustafa Kemal Paşa'nin adını anmaya hakkı yok. İyisiyle kötüsüyle Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi biziz, annemiz ve babamız bazen kötü olduklarında onlardan kurtulmak istiyor muyuz? Eğer cevabınız evetse bu anne ve babanızı sevmediğinizi gösterir. Aynı şekil, Türkiye Cumhuriyeti kötü bir vaziyetteyken sen kaçmak veya kurtulmak mı istiyorsun? O zaman kimseye ülkeni ve Mustafa Kemal Paşa, Enver Paşa, Mareşal Fevzi Çakmak ve diğer tüm şehit olan askerleri, gençleri sevdiğini inandıramazsın. Bu ülke; 15 yaşında, çoğumuzla yaşıt veya daha küçük insanlar tarafından kurtarıldı.
Şu an halk olarak ülkenin sahibi olduğumuzu düşünmüyorum. En ufak eleştiri yaptığımızda kapımızın önünü polisler basıyor. Sınıfa giriyorlar, öğrencilere kelepçe takıp dersin ortasında alıyorlar. Neden? Kendi elleriyle oy verdikleri, inandıkları ve hâlâ inanmayı sürdürdükleri için. Şu an aktif olarak görev yapan tüm siyasi partilerin hepsi aynı bok.
En ufak eleştirimizde yine bizi okulumuzdan alacaklar. Laik bir ülkede 'türk milleti, halkı' olarak hiçbir söz hakkım, eleştiri hakkım olmayacak... üniversite okuyacağım, mezun olacağım, iş bulamayacağım... annemi, bacımı, karımı, çocuklarımı, mülteci denilen şerefsizler taciz edecek, tecavüz edecek... bunları dile getiren insanlar için 'ırkçı' denilecek, fethullah piçinin hâlâ dışarıda duran yaverleri diyecek... belki bundan 5-10 yıl sonra Toyota Hilux'un üstünde oturan bir suriyeli teröristin sıktığı bixi mermisiyle hayatımı kaybedeceğim, annem, babam, karım, çocuğum, onlara bu mermiler yağacak... ve benim ülkeden gitme isteğim; Mustafa Kemal Paşa'yı, Fevzi Çakmak Paşa'yı, Enver Paşa'yı, Ahmed Cemâl Paşa'yı, Mehmed Talât Paşa'yı, tüm şehitlerimizi, gençleri sevmediğim anlamına gelecek öyle mi? Bırakın bu işleri.
Alıntı
Bu ülke; 15 yaşında, çoğumuzla yaşıt veya daha küçük insanlar tarafından kurtarıldı.
Şimdi bir tweet atmayı dene; ters kelepçe yersin!

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #19 : 01 Haziran 2022, 15:54:43 »
31 Mayıs 2022, public seksler, kendini yakan adam, gelen zamlar. Komik olaylar silsilesi.

Edit: Kimse konu altından saçma şeyler yazmazsa sevinirim.