Böcek rolleri realstik ilerlemeli. Böcek rollerinin medium rp düzeyinde ilerletilerek yapılması, illegal oyuncuların rol gelişimlerini sabote ettiğini düşünüyorum. Böcek rollerinin doğrudan kullanımı veya böcek rollerinin onayı için dakikalar içinde onay alınması realstik değil. Medium RP olarak belirlenen platformda, böcek rollerinin sonucunda ilgili karakterler 600dk+ jaile bile ulaşabiliyor. Bunun düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
(İllegallere hak tanınması için bu konuyu oluşturmadım, böcek rollerinin yönetilmesinde sorun olduğunu düşünerek bu konuyu oluşturdum. Böcek rollerinin geçerliliği olup olmadığını oyuncu anlayamaz ve kimse yatağa her gün aynı kıyafetleriyle girmiyor. O karakter böcek konduğunu bilmeyen geniş bir rol izleyebilir ve en önemlisi bu rolden önce duş almış/kıyafet değiştirmiş olabilir. Böcek rollerinden arınmak için illegallere bir komut veyahut sistem gelmeli.)
İllegaller, dedektör veya benzeri tarayıcı güvenlik cihazlarıyla böcekleri fark edebilmeli. Bu direkt olarak tüm illegallere değil, sistem onaylı veyahut hood onaylı sistemlere bir komut aracılığıyla gelebilir. Bu komutla, /bocekara komutuyla örneğin pawn shoplardan veyahut ammunationdan üretilen bir aletle roller ilerletilebilir.
/bocekara komutu, karşı tarafa da uygulanabilmeli. Bu komut aracılığıyla karşı tarafa bir panel çıkar ve olup olmadığını bu komut aracılığıyla öğrenebiliriz.
((/bocekara ID (veya isim)
Çevrede olanlara gidecek mesaj (örneğin):
Clay Livingston, Hank Langsdale'in üzerinde dedektör aracılığıyla böcek buldu.
Clay Livingston, Hank Langsdale'in üzerinde dedektörü gezdirir, böcek saptamaz.))
Bu sistemin hor kullanılması, sistemsel birlik sahibi olanlara atanırsa eğer minimum derecede olur. Bunların başında, sadece liderlere veyahut liderlerin izin verdiği rank üstleri kullanırsa eğer bu durumu suistimal etmeleri minimum olur. Başlıca böcek rollerinin olduğunu düşünen oyuncular veyahut birlikler zaten işin /rol/ boyutunda olduğu için diğer rol boyutunda olmayan oyunculara bir kazanıma sebep olmaz.