Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[ Helper Yetkileri Ve Taleplerde ki Sorunlar ]

Başlatan Jiraiya, 09 Mayıs 2022, 23:18:53
Okunma sayısı 3152 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Jiraiya

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 24 Aralık 2023, 16:51
Toplam oynama: 194 gün, 22 saat
Birlik: ****** *****lie
Son giriş: 08 Şubat 2023, 02:36
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: [ Helper Yetkileri Ve Taleplerde ki Sorunlar ]
« Yanıtla #40 : 13 Mayıs 2022, 19:04:10 »
Madde 1) Oglerin bir anlamı kalmaz ve yetkisini son derece kötüye kullananlar olabilir. Bunun önünede geçilemez.
Madde 2) Kimse sizi ve bizi kölesi gibi kullanamaz bu durumlarda şikayet aç ortak nezaket olarak işlem görür zaten.
Madde 3) Her daim aktifiz zaten oyunda görevli yoksa admin admin ve görevli olmadığında yanlış bilmiyorsam helper chatten bir çok kez admin var mı og var mı diye sorduktan kick işlemi atabiliyorsun diye biliyorum.
Madde 4)  Herhangi bir bug görmediğinde araçlarını çekmeyebilirsin bu senin insiyatifinde.

Maddeleri gayet açıklayacı olarak cevaplandırdığımı düşünüyorum.

Katılmıyorum.

Madde 3 'e belirttiğin yazı yanlış , Her türlü durumda yetkililerden izin istenmektedir.
[!]Dipnot: Level 4 ve Level 5 helper da gelen komutları yönetici izniyle kullanmanız gerekmektedir. Aksi taktirde uyarı almanıza veya atılmanıza sebep olabilir.

Madde 1 'e belirttiğin yazı için ;
Oyun Görevlileri rol taleplerine bakabilecekler fakt /spec yetkisi Helper 5 'e gelse dahi Helper olduğundan dolayı rol taleplerine bakma gibi bir olasılık olmayacak. Yanlış anlaşılmasın.
Ve şuanda OG yetkisinde bulunan , tanıdığım bazı kişiler rolün ortasında duty açıp kişiye işlem uyguluyorlar.
OG lerin bunu yapma gibi bir yetkileri bulunmamakta. Belirttiğim yetkilerin kullanımı sadece Helperlerde değil bütün yetkilerde yanlış kullanıma sebep oluyor. Helperler ise bu yetkiyi sadece talepler için kullanabilecekler.
OG ler gibi rol taleplerine bakıp kişiye jail işlemi yapamayacaklar çünkü bunun için böyle bir yetkileri olmayacak.

Madde 2' ye belirttiğin yazı için;
Ben Helper 4 yetkisine sahip bir Helper'im. Gittiğim bazı bug taleplerinde tehdit dahi ediliyorum. Buna ek olarak ta dediğim ve demeye devam ettiğim şey ise aynı ; Kİşiler bizleri bir köleymişiz gibi görüp emir ile işlem yaptırıyorlar,
Kişi interior bugu sonucu yaralıya düşüyor. Kişiye ''kişi ya da araç ID var mı?'' sorusunu yönelttiğimde önce ''Önce revlesene  '' + ''Neyi bekliyorsun?'' tarzı cümlelerde okuyorum.

Madde 4'e belirttiğin yazı için ; OG olsun Helper olsun bakılan taleplerden bir çoğu ''Bug'' adı altında gelen yalan haberler.
Örnek ;
Kişi kendi aracını bırakıp arkadaşının aracı ile yolda devam ediyor , sonra arkadaşı oyundan çıkınca ''Arabam kayboldu'' diye talep atıyorlar. Bunu yaşadım ama kimse de bunu kanıtlayacak herhangi bir kanıt olmadığından kanıtlanamaz.
Örnek ;
Kişiler çatışma esnasında düşüyorlar ve RK olmamak için /quit kullanıyorlar. Daha sonra oyuna girdiklerinde ise hasar logu /hasarlar kısmında gözükmediği için ''Bug sonucu düştüm'' tarzı talepler atıyorlar. Bir çok talebimde de bu ve buna benzer olay ile karşılaştım.

Çevrimdışı Jiraiya

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Aralık 2023, 16:51
Toplam oynama: 194 gün, 22 saat
Birlik: ****** *****lie
Son giriş: 08 Şubat 2023, 02:36
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #41 : 13 Mayıs 2022, 19:08:06 »
Destekleyen ve desteklemeyen herkese teşekkür ederim.
Bu AR&GE çalışmama ek olarak fikir sunanlara ise Ayrıca teşekkür etmek isterim.
Kendi fikirlerinizi düşünceleriniz yazmanız için bir süre hiç kimseye cevap vermedim, bugün ise tüm yorumlara cevap verdim.
Umarım aklımdakini yeterince açıklayabilmişimdir.

Herkese iyi Forumlar, iyi Oyunlar dilerim.

Çevrimdışı Jaxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #42 : 15 Mayıs 2022, 19:04:53 »
1) Helper kıdeminde yükselmek zor bir durum değil, spec veya kick gibi yetkilere karşı ilginiz varsa OG-FG kıdemine yükselmeyi tercih edebilirsiniz. Helper 5 kıdemine spec yetkisinin gelmesi aşırı derecede mantıksız bir durum, kimin ne için kullanacağını tartışmaya bile gerek yok. Kick olayına geldiğimizde ise OG kıdemi bu yüzden var, yukarıda da açıklamış olduğum gibi kick yetkisini helperlerin kullanması doğru değil.

2) Gittiğiniz talepte tarafınıza bir tutum uygulanıyorsa kanıtınızı alıp gidebilirsiniz, bu yasak bir şey değil.

3) Kim hangi talebi aldıysa yetkisi yettiği sürece bakabilir, talebi bırakıp bırakmaması helperin inisiyatifine kalmış bir durum. Aynı olay bölgesinde aynı durum için bulunan birden fazla helper varsa birisi birisine bırakır zaten. Bunun için bir kurala gerek yok. Dutysi açık olmayan bir helperin taleple ilgilenmesine gerek yok, o an kim taleple ilgileniyorsa onun bakması daha doğru olur. O an orada tesadüfen bulunan helper yaşanan olaydan tam olarak emin olamayacağından yetkilerini kullanmamalı.

4) Ortada bir bug yoksa ve bundan eminseniz kişinin aracını çekmenize de gerek yok.

OG-FG ile helper kıdemini bir tutmanızın anlamı yok, OG-FG her ne kadar helper sayılsa da aralarında çokça fark var.
3

Çevrimdışı Owly

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Nisan 2025, 02:52
Toplam oynama: 101 gün, 21 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 26 Nisan 2025, 02:51
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #43 : 15 Mayıs 2022, 19:06:22 »
1) Helper kıdeminde yükselmek zor bir durum değil, spec veya kick gibi yetkilere karşı ilginiz varsa OG-FG kıdemine yükselmeyi tercih edebilirsiniz. Helper 5 kıdemine spec yetkisinin gelmesi aşırı derecede mantıksız bir durum, kimin ne için kullanacağını tartışmaya bile gerek yok. Kick olayına geldiğimizde ise OG kıdemi bu yüzden var, yukarıda da açıklamış olduğum gibi kick yetkisini helperlerin kullanması doğru değil.

2) Gittiğiniz talepte tarafınıza bir tutum uygulanıyorsa kanıtınızı alıp gidebilirsiniz, bu yasak bir şey değil.

3) Kim hangi talebi aldıysa yetkisi yettiği sürece bakabilir, talebi bırakıp bırakmaması helperin inisiyatifine kalmış bir durum. Aynı olay bölgesinde aynı durum için bulunan birden fazla helper varsa birisi birisine bırakır zaten. Bunun için bir kurala gerek yok. Dutysi açık olmayan bir helperin taleple ilgilenmesine gerek yok, o an kim taleple ilgileniyorsa onun bakması daha doğru olur. O an orada tesadüfen bulunan helper yaşanan olaydan tam olarak emin olamayacağından yetkilerini kullanmamalı.

4) Ortada bir bug yoksa ve bundan eminseniz kişinin aracını çekmenize de gerek yok.

OG-FG ile helper kıdemini bir tutmanızın anlamı yok, OG-FG her ne kadar helper sayılsa da aralarında çokça fark var.
Adam haklı dağılın.
2

Çevrimdışı WaueQx

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify: