Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

ölüm ve sonrası

Başlatan 13579, 09 Mayıs 2022, 20:37:51
Okunma sayısı 2314 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Köken: Kanadalı
Son giriş: 03 Mayıs 2025, 01:16
Toplam oynama: 202 gün, 23 saat
Birlik: (Yok)
Nicola Moore Lv.29
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Nisan 2025, 19:50
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Ynt: ölüm ve sonrası
« Yanıtla #10 : 17 Mayıs 2022, 19:43:51 »
Ölünce görürüz

Çevrimdışı pag

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Ağustos 2022, 13:47
Toplam oynama: 119 gün, 20 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 09 Ağustos 2022, 23:16
Toplam oynama: 0 gün, 17 saat
« Yanıtla #11 : 17 Mayıs 2022, 20:39:01 »
Ölünce görürüz.

Çevrimdışı KillaHardy

Gold VIP
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Aralık 2023, 20:22
Toplam oynama: 59 gün, 23 saat
« Yanıtla #12 : 17 Mayıs 2022, 22:18:11 »
Ölüm, ölüm dediğin nedir ki gülüm ben senin için yaşamayı göze almışım  :uzgun:

Çevrimdışı Favian.jpg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Aralık 2022, 14:18
Toplam oynama: 213 gün, 3 saat
Son giriş: 05 Haziran 2022, 23:01
Toplam oynama: 3 gün, 22 saat
« Yanıtla #13 : 18 Mayıs 2022, 14:16:07 »
ölüm ve sonrası hakkında ne düşünüyorsunuz?
bence ölüm dünyanın güzelliklerinden daha fazla faydalanamayacağımız anlamına gelse de öldükten sonra yok olunacağına inandığım için iyilik ve kötülük kavramları olmayacak daha doğrusu hiç bir şey olmayacak bu olayı huzurlu buluyorum açıkcası, mükemmel bir hayat yaşamadığım sürece bu düşüncemi değiştirmem
Kardeşim az çok kendinizi tanıtın konumdan bilen bilir, liseden itibaren sağlık okudum ve sağlıkçıyım. Devlet lisesinde okuduğumdan lise son sınıfta devlet hastanesinde 9 ay boyunca staj yaptım. Bu süre zarfında 4-5 rotasyon oldu ve ameliyathaneden yatan hasta servislerine kadar çoğu bölümde çalıştım. 9 saatlik ameliyattan çıkan hastamda oldu. 2 saatlik ameliyatta masada kalan hastamda oldu. Tam taburcu olacakken yoğun bakıma gideni de oldu, yoğun bakımdan gelerek birkaç gün içinde taburcu olanda oldu. Durumu ağır olup iki defa res'ten çevirdiğimiz hastamızda vardı. Daha neler neler...

Kısaca öldükten sonrası nasıl bilinmez ama olan kalanlara oluyor.
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 01 Mayıs 2025, 19:33
Toplam oynama: 735 gün, 2 saat
Birlik: ***** ****ing
Son giriş: 29 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
« Yanıtla #14 : 18 Mayıs 2022, 15:21:09 »
Bu hayata sadece yiyip içip eğlenmek için gelmiş olamayız, başka bir sebebi var elbette. Bu dünyada yaşadığımız üzüntüler, acılar... Hepsi bir imtihan. Allah sevdiği insanlara dert verirmiş, o dertlerin Allahtan geldiğine inan ve sabret. İslam dini en güzel dindir, şüphesiz. Bazıları aman ben çok günah işledim bu saatten sonra cehenneme vip girerim falan diyor ama bu çok yanlış bir düşünce. Allah en merhametli ve en affedicidir. Sen tövbe et bir daha o günahları işleme inşallah Allah seni zaten cennetine alır. Kimse dört dörtlük değildir kimisi namaz kılar, oruç tutmaz. Herşeyin günahı,sevabı ayrıdır.  Öldükten sonra elbette bir hayat var, tekrar dirileceğiz ve sonsuz hayata gözlerimizi açacağız. Asıl gerçek hayat öldükten sonraki hayattır. İçimden gelenleri yazdım, sizleri seviyorum siz ne kadar beni sevmesenizde. İnşallah Allah tüm günahlarımızı affeder ve sevilen kullarından oluruz.  :))
1

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #15 : 18 Mayıs 2022, 15:26:25 »
Bu hayata sadece yiyip içip eğlenmek için gelmiş olamayız, başka bir sebebi var elbette. Bu dünyada yaşadığımız üzüntüler, acılar... Hepsi bir imtihan. Allah sevdiği insanlara dert verirmiş, o dertlerin Allahtan geldiğine inan ve sabret. İslam dini en güzel dindir, şüphesiz. Bazıları aman ben çok günah işledim bu saatten sonra cehenneme vip girerim falan diyor ama bu çok yanlış bir düşünce. Allah en merhametli ve en affedicidir. Sen tövbe et bir daha o günahları işleme inşallah Allah seni zaten cennetine alır. Kimse dört dörtlük değildir kimisi namaz kılar, oruç tutmaz. Herşeyin günahı,sevabı ayrıdır.  Öldükten sonra elbette bir hayat var, tekrar dirileceğiz ve sonsuz hayata gözlerimizi açacağız. Asıl gerçek hayat öldükten sonraki hayattır. İçimden gelenleri yazdım, sizleri seviyorum siz ne kadar beni sevmesenizde. İnşallah Allah tüm günahlarımızı affeder ve sevilen kullarından oluruz.  :))
merak etme cityrose ben senin yazdıklarını okudum ve sana saygı duydum ve ben seni seviyorum hiç merak etme herkes senden nefret etmiyor egerki allah varsa insallah allahin cennetini kazanırsın dileklerm bu yöndedir.   :onay: :like:
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Mayıs 2025, 19:33
Toplam oynama: 735 gün, 2 saat
Birlik: ***** ****ing
Son giriş: 29 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
« Yanıtla #16 : 18 Mayıs 2022, 15:28:01 »
merak etme cityrose ben senin yazdıklarını okudum ve sana saygı duydum ve ben seni seviyorum hiç merak etme herkes senden nefret etmiyor egerki allah varsa insallah allahin cennetini kazanırsın dileklerm bu yöndedir.   :onay: :like:
Teşekkür ederim bende sana saygı duyuyorum elbette herkesin kendi aklı var kim neye inanmak isterse ona inanır fakat dinimin görevi olarak ben gerçekleri söylemek istedim. Allahın var olduğuna inanmak istersende canın sıkkın olduğunda ve yalnızken gökyüzüne bak, seni dinleyen biri olduğunu hissedeceksin.  :))

Çevrimdışı SPACE COWBOY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2022, 12:39
Toplam oynama: 3 gün, 11 saat
« Yanıtla #17 : 20 Mayıs 2022, 14:22:57 »
Hiçlik :uzgun:

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #18 : 22 Mayıs 2022, 23:04:53 »
Hiçbir şey.
1

Çevrimdışı Hakwohvn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 10 Mayıs 2023, 19:08
Toplam oynama: 156 gün, 12 saat
Köken: Polonyalı
Son giriş: 05 Aralık 2022, 00:51
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Son giriş: 01 Ekim 2022, 19:05
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #19 : 23 Mayıs 2022, 00:13:58 »
Hayatta öğrenilmesi, yapılması gereken çok şey var. Maalesef, bunların tamamı için nefesimiz yetersiz kalıyor. 80-90 yıllık bir yaşam süreci var.
Sonsuza kadar öğreneceğin şeyler var. Geçmişimiz, geleceğimiz, uzay, gezegenler, galaksiler, evren, kâinat, ölümsüzlük, ışınlanma, zaman makinesi, uzaylılar.
Bizim dışımızda yaşayan o kadar çok canlı türü vardır ki, say say bitmez. Ama ilk başta dediğim gibi... maalesef!
Ülkeler birbirleri ile yarışıyor, insanlar birbirlerini öldürüyor, savaşlar oluyor, cahiller doğuyor.
Her şeyi çözebilmemiz için daha çok işimiz var. 1000-2000 yıl, daha ilerisi 10000 veya milyonlarca yıl sonra.
Biz, insanoğlu, uzaylıların genetik torunları olabiliriz. Paralel evren, simülasyon, uzaylılar... çok şey var.
Savaşlar olmasaydı ve insanlar birleşerek bir şeyleri araştırsaydı, çok farklı yerlerde olabilirdik.
Bizim halktan pek umudum yok. 600 yıl boyunca 'Osmanoğulları' hanedanının altında çiğnenmiş...
...hâlâ bir hükümeti tanrı gibi gören bir halk. Geçmiş yüzünden birbirleriyle kavga edip, küfürleşebiliyorlar. Bir şey demeyeceğim... yazık.
Tanrı neden bu kadar büyük bir kâinat yaratıyor ve sadece 80-90 yıllık bir ömür veriyor? Mantıksız.
Her şeyin araştırılması gerekiyor. Geçmişimizi öğrenmeliyiz ve yeni canlı türleri ile tanışmalıyız. Bu canlı türlerine ulaşmamız için zêkamızı ve aklımızı kullanmalıyız.
Eğer biz gelişmezsek, onlar bize ulaşmazlar. Uzun gelecekte Tanrı'ya bile ulaşabiliriz. Bir Tanrı, bu kadar şeyi 80-90 yıllık bir yaşam için yaratmaz. Bir şeyler dönüyor.
Yeni bir ırk ile tanışmamız her şeyi değiştirebilir. Ama insan... çok garip bir yaratık. Kendi çıkarları için her şeyi yapabiliyor. Ya yok olacağız, ya gelişeceğiz. İki yolumuz var.
Kur'ân inancına göre; "Öldükten sonra cennet ve cehennem var. Dünya üzerinde yaptığın şeyler yüzünden adaletli bir şekilde yargılanacaksın.
Sonsuz bir hayata gözlerini açacaksın." Tamam, öyle olacak diyelim. Ama uzaya baktığında neden bu kadar fazla şey var? Dünya dışında yaşayan ırklar ile neden tanışmayalım?
Sadece neden kitaplar var? Allah, bizi neden iki kişinin hatası yüzünden sınava çekiyor? Bilinmez.
Diğer ırkların dünyamıza bıraktığı mesajlar vardır. Bu büyük ülkeler tarafından saklanıyor olabilir. Nazi Almanyası, Adolf Hitler, uzay hakkında bir şeyler buldu mu?
Nazi Almanyası'nın geliştirdiği teknolojiler var mı? Amerika Birleşik Devletleri, uzaylılar ile iletişime geçmiş olabilir mi? Çok soru var. Resimler, çizimler, teknolojiler.
Belki de... bizden önce bir ırk vardı ve dünya gibi gezegenleri vardı veya dünya üzerinde yaşıyorlardı. Ama bizim gibi oldukları için gezegenleri yok oldu ve o ırktan birkaç kişi hayatını kurtardı. O birkaç kişi sayesinde dünya üzerinde tekrardan yaşam oluştu. Biz hayata geldik, insanlar. Ve belki de, bizim tanrımız bizden önce yaşamış olan atamızdır veya atalarımızdır. Bilemeyiz. Ölümden sonra hiçlik ile karşı karşıya olabiliriz. Bu kadar araştırılması gereken şey varken 80-90 yıl içerisinde 'sonsuz hayat'a ulaşmak ve hiçbir şeyi araştıramamak... çok kötü!