Milliyetçilik ve İttihat Terakki hakkında konuşalım.Milliyetçilikte size örnek veriyim ittihat ve terakkiyi kuran büyük Milliyetçilerdir bir Enver paşa kadar dürüst namuslu Milliyetçi adam varmı yok mahvetti Enver paşa batırdı memleketi Türk insanına Enver paşa kadar zararlı bir insan yoktur her hangi bir rus çarı yoktur deli petro bile yoktur Türk insanını yaktı yıktı kendiside orta asya çöllerinde öldü gitti yüreği memleket sevgisiyle dolu ama akıl kısmı eksik balkan harbini okuyun ağlarsınız balkan harbinde selaniğin düşmesi osmanlıda inanılmayacakl bir olaydı selanik istanbulun göbeği selanik düşerse osmanlı yıkılır zannederlerdi selaniği 50 çapulcuya teeslim ettiler kolorduya teszlim ettiler teslim ettikleri cephaneliğide hazır bıraktılar gerizekalılar bari teslim ettiğini havaya uçur öyle git.Türk insanı 19-20. yüzyılda en çok ezilen milletlerin başında gelir.göç kart postallarını okuyun bizi mahveden 93 harbi vardır bizi mahveden oda 1.meşrutiyet aptalların eseridir biz onları kahraman diye öğretiyorlar bir imparatorluğa bu kadar alçaklık yapılmaz 1877-1878 harbi inanılmaz alçaklıktır ondan sonra balkan savaşıdır işte akıl yoktur vatan namus ittihat at kendini atıyorsun arkandan milyonları sefil aç bırakıp öldürüyorsun.1.dünya savaşı akıllı insan girermi bu savaşa?.telef olduk sarıkamışta 50 bin kişi ölüyor adam diyoki Türkler daha çok gençler yetiştirir söylemesi kolay kanal cephesinde askerlerimiz nasıl öldü? sonra galiçyaya gittiler çanakkaleyi söylemiyorum çok önemli bir zaferdir ama allah birdaha göstermesin bunu niye anlatıyorum akıl yoksa Milliyetçilik yoktur.Abdülhamidi de zalim ve zulum,istibdat ile yönettiğini söylüyorlar oda onu karalamak içindir.2.Abdülhamid çok zeki bir adamdır.Bu imparatorluğu 93 harbinden çıkartmıştır.ruslar yeşilköye girdi istanbul yeşilköydeydi.rusları kim durdurdu istanbula girmekten biz durdurmadık ingilizler durdurdu oda Abdülhamidin politikasıyla sonra balkanları tekrar geri aldık 1878 de ingilizler yeşilköye geldilerde Atatürk 1881 de selanikte nasıl doğdu kim geri aldı selanik elden gitmişti kim geri aldı politikayla geri aldı.Ben size Abdülhamid dönemini söylüyorum çok ters gelir bazılarına duyunu umumiye çok gereksiz harcamalardır Abdülhamid gayet istifade etmiştir.Enflasyon sıfırdır.Okullar demiryolları limanlar açmıştır.208 milyon borcu 104 milyona düşürmüştür.Abdülhamid zulum eden ve baskı altında yöneten birisi değildi.Eğitimi çok geliştirmişti onun zamanında açılan okullar 1923-1950 yıllarında açtığı okullardan daha fazladır.