Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Bilgisayar önerisi

Başlatan kakaolu, 06 Mayıs 2022, 18:01:10
Okunma sayısı 586 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kakaolu

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Mayıs 2024, 00:32
Toplam oynama: 187 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 04 Ağustos 2022, 21:38
Toplam oynama: 187 gün, 23 saat
Köken: Alman
Son giriş: 07 Nisan 2022, 19:08
Toplam oynama: 1 gün, 4 saat
Ynt: Bilgisayar önerisi
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2022, 18:33:08 »
RX 6500 XT encoder bulunmayan bir ekran kartı, yani o ekran kartı üzerinden video alamaz ve video kodlaması yapamazsın. İşlemcin üzerinden yapman lazım, bu da sistemi daha çok yoracak video vs. çekerken, ne için kullanacaksın sistemi? Yayın, video, 3D rendering içinse alma. AMD kartların 3D rendering performansı berbat. Sadece oyun oynamak içinse al. 12 bin TL'ye taş gibi 6600'lü sistemler oluyor arada sırada.

Bir de bu sistem çok dengesiz, kim toplamış bunu yahu? Çağdaş Işıl kim? Sistemdeki XFX kartın soğutma performansı berbat. i3 10100F'in de PCIe 4.0 desteği yok, RX 6500 XT'yi PCIe 3.0 modunda çalıştıracak maksimum, böyle olunca 6500 XT GTX 1650 performansı veriyor. O karttan maksimum verim almak için Intel tarafında 11. nesil i5 ya da 12. nesil i3'lere bakman lazım. Kolay gelsin.

Çevrimdışı Parlak Ahmet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2022, 17:48
Toplam oynama: 54 gün, 2 saat
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2022, 17:29:03 »
Hızlı olana her şey bedava.

Çevrimdışı şimaykıl

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 21 Aralık 2023, 17:25
Toplam oynama: 134 gün, 17 saat
Köken: Yunan
Son giriş: 17 Aralık 2023, 20:57
Toplam oynama: 0 gün, 14 saat
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2022, 18:12:00 »
İkinci el almayı denesen biraz daha uyguna gelebilir. Ama eğer sıfır almak istiyorsan şahsen ben AMD ekran kartı tercih eden birisi değilim. NVIDIA almanı öneririm.

Çevrimdışı Parlak Ahmet

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2022, 17:48
Toplam oynama: 54 gün, 2 saat
« Yanıtla #4 : 16 Mayıs 2022, 19:58:17 »
İkinci el almayı denesen biraz daha uyguna gelebilir. Ama eğer sıfır almak istiyorsan şahsen ben AMD ekran kartı tercih eden birisi değilim. NVIDIA almanı öneririm.
Ben NVIDIA kullanıyorum. AMD almayı düşünüyorum ama kararsız kalıyorum. İkisi neredeyse eşit.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 04 Ağustos 2022, 21:38
Toplam oynama: 187 gün, 23 saat
Köken: Alman
Son giriş: 07 Nisan 2022, 19:08
Toplam oynama: 1 gün, 4 saat
« Yanıtla #5 : 17 Mayıs 2022, 00:09:19 »

Yazım kurallarına çok dikkat etmem ama bu sefer harbiden ciddi ciddi sana cevap yazacağım. On yıldır donanım işiyle uzaktan da yakından da olsa bir şekilde alakalıyım, AMD'nin kurnazlıklarını, NVIDIA'nın hırsını çok iyi biliyorum. Düşündün mü?

Düşündüysen konuya geçeyim.

Konuyu açan arkadaşın on bin TL bütçesi var diyelim, belki de olmayabilir. Ciddi alıcı da olmayabilir, bu gerçekten hiç önemli bir şey değil. Birinci yanlışın arz ve talep dengesinin bozulduğu NVIDIA tarafına bütçesi kısıtlı olan arkadaş için öneri yapman. Bu arkadaş RX 6500 XT ile 1650'den fazla performans almak istiyor. Bu bir gerçek, hadi diyelim bunu bir kenara bıraktık.

6500 XT oyun konusunda neredeyse RTX 3050 ayarında bir ekran kartı, senin RX 6500 XT fiyatına önerebileceğin NVIDIA kartı olsa olsa 1650 olur. Şimdi düşünelim, 1650 nerede, 3050 nerede.

O yüzden araştırmadan, yabancı ya da yerli fark etmez, kaynak okumadan bu tür konularda rica ediyorum öneri yapmayın. Konudaki arkadaş belki de sistemi almayacak, büyük ihtimalle ben de almayacağını düşünüyorum. Ama almayacak olsa bile senin bu mesajını görüp de karar verme aşamasında olan adam olur mu olur. 3050 performansı yakalayacakken adamı 1060'dan kırpılmış 1650'ye itiyorsun bilmeden. Yahu yıl oldu olacak 2023, hala sıfır sisteme binlerce TL para döken adam 2077'yi ağız tadıyla oynayamıyor bu kartla, önermeyin bu kartı.

Konuda sinirime giden tek şey sizin şu NVIDIA al, NVIDIA almanı öneririm vb. zartzurt şeyleriniz. Umarım bu iletiyi okuyan aklı başında biri olur da 3050 ayarında bir kart alacakken 1650 almaz senin önerin doğrultusunda.

Ben NVIDIA kullanıyorum. AMD almayı düşünüyorum ama kararsız kalıyorum. İkisi neredeyse eşit.

Neresi eşitmiş? NVIDIA ile AMD hiçbir zaman eşit olamaz. Ya fiyat aralığı uçurumdur ya da performans farkı.