Merhabalar, sunucuda dolaşırken çok fazla gereksiz bir şekilde sunucuda bulunan çöp bölmelerini fark ettim. Sunucuda o kadar para kazanma imkanı veren meslek varken neden Çöpçülük yapasınızki? İnsanlar genellikle yolda kalınca veya aracı olmayınca Çöp Aracını tercih ediyor haksız mıyım? İşi bitince ise öylece yolun ortasında bırakıp gidiyor. Çöpçülük mesleğide o kadar elverişli ve iyi bir para sağlayan bir meslek değil. Mesleği biraz inceledim, 1 torba çöp 2$ ediyor bazen bu rakamlar rastgele değişiyor. Tırcılık, Çimento, Nakliye, Balıkçılık gibi meslekler kadar iyi veya kaliteli olmadığından pek tercih edilmiyor.
Benim önerime gelecek olursak bu çöp konteyner'lerine bir sistem gelmeli. Peki sistemden kastım ne?
Çöp konteynerlerni ve çöp kutularının içerisinle değerli taşlar, parçalar, veya markette satılan bazı objeler konulabilir. Eğer bu AR&GE hayata geçirilir ise insanlara merak uyandıracak ve; yönetim acaba nasıl bir güncelleme getirdi bu çöp sistemine? veya çöp konteynerlerine neler eklendi? Bize ne gibi imkanlar sunuldu? diye kendi kendilerine veya toplumsal olarak bu meraklarına cevap bulmak için Çöp kutularına ve mesleğe yoğun bir ilgi, rehabet olabilir.
Kısaca özetleyecek olursak, çöp kutularına markette satılan objelerden rastgele konulabilir, ekstradan Çöpçülük mesleği tekrardan canlandırılmak isteniyorsa yönetim tarafından; buna önerim ise, yine çöp kutularından rastgele olarak mücevherler, Değerli parçalar veya Değerli Antik eşyalar çıkabilir. Bunları ise kurulacak bir teslim binasına satarak objenin yönetim tarafından belirlediği fiyata göre satıp para kazanabilir. Bazı sayılı objeler ve parçalar ise Açık arttırma ile değer görebilir ve para kazanmanın yolunu açabilir.
Sistem gerçekleşirse, tabiki yeni bir sistem olacağı için bazı uyanıklar sistemin açığını arayacak ve bunu kendi menfaatine kullanabilir. İşte tüm sorun burada, yönetimin biz bu sistemi yaparsak bir açığı olursa ve sistemin amacı para kazanmaya yönelik olacağından insanlar bug ile para kazanacak diyerek sistemi bazen göz ardı ederek sunucuya iyi bir katkısı olacak bu projeleri red edebiliyor. Buna çareyi sadece yönetim bulabilir, benim son sözüm bu kadar.

Sunucuya katkıda bulunmaya çalışıyorum; Her türlü Desteklerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar dilerim