Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Grafik tasarım Vs Bilgisayar programcılığı?

Başlatan Safarmarixa, 30 Nisan 2022, 00:29:33
Okunma sayısı 362 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Safarmarixa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 21 Eylül 2024, 15:11
Toplam oynama: 90 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Amerikan
Son giriş: 21 Eylül 2024, 14:16
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
Grafik tasarım Vs Bilgisayar programcılığı?
« : 30 Nisan 2022, 00:29:33 »
Sizce hangi bölüm daha iyi ve gelecek için iş imkanı olurmu?
Not: 2 Yıllık bilgisayar programcılığından DGS ile Yazılım geçilebiliyor.

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
Ynt: Grafik tasarım Vs Bilgisayar programcılığı?
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2022, 00:44:16 »
ikisi de iş imkanı açısından iyi diye biliyorum ayrıca iş olayı tamamen sende bitiyor kendini ne kadar çok geliştirirsen ona göre bir işe girersin, ben 2 yıllık bilgisayar teknolojisi bölümü okuyorum ve derslerimizi hiç beğenmiyorum şuan keşke üniye gitmeseydim diyorum bence 2 yıllık okuma boşuna para yersin, 2 yıl boyunca oturup kendini geliştirmen senin için daha iyi olur, 4 yıllığa tamamlarım diyorsan o zaman işler değişir

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Ocak 2024, 00:16
Toplam oynama: 5 gün, 14 saat
Son giriş: 07 Ocak 2024, 01:51
Toplam oynama: 35 gün, 4 saat
Son giriş: 07 Ocak 2024, 01:43
Toplam oynama: 0 gün, 17 saat
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2022, 01:05:26 »
Selamlar. Sektörün içerisindeyim, İstanbul içerisindeki bir özel üniversitede Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Şu an 2.sınıfım ve aynı zamanda bir firmada yarı zamanlı olarak UI/UX - Ön Yüz Web Geliştiriciliği yapıyorum. Sektörde çok büyük bir açık var. Alaylı yazılımcılar bile inanılmaz fiyatlara işe alınabiliyor.

Klasiktir fakat ben de söylemek zorundayım. İş sende bitiyor, kendini ne kadar geliştirirsen o kadar değer görürsün. Bilgisayar Programcılığı okuyabilirsin ama DGS ile geçiş yapmayı kesinlikle düşün. Türkiye sınırları içerisinde kalacaksan hâlâ bir çok firma diplomana önem veriyor. Eğer kendini çok iyi geliştirmiş bir 2 yıllık mezunuysan, yine Bilgisayar/Yazılım Mühendisi mezunları kadar ücret alabilirsin. Fakat 2 yıllık bir bölümden mezun olmanın zararlarını her zaman hissedeceksin. İlk iş bulma süreci gerçekten çok sancılı geçiyor. Ben yaklaşık 5 ay boyunca staj yaptım ve sonradan bulunduğum şirkette işe girdim.

Bilgisayar programcılığı okumaya kesin karar verirsen, şimdiden çalışmaya başlamalısın. JavaScript kütüphaneleri ve frameworkleri müthiş bir ilgi görüyor. Yurt dışı veya yurt içi, fark etmez. Ben 4 aydır React JS yazıyorum ve işe de bunun sayesinde girdim. Benim kesinlikle tavsiyem React öğrenmendir. Angular ve Vue popüler fakat React kadar değil. İşe alım konusunda da React çok büyük bir alana sahip. Linkedin üzerinden iş ilanlarına bakarsan ne dediğimi anlayabilirsin.

Çevrimdışı Safarmarixa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Eylül 2024, 15:11
Toplam oynama: 90 gün, 2 saat
Son giriş: 21 Eylül 2024, 14:16
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2022, 01:24:08 »
Selamlar. Sektörün içerisindeyim, İstanbul içerisindeki bir özel üniversitede Bilgisayar Programcılığı okuyorum. Şu an 2.sınıfım ve aynı zamanda bir firmada yarı zamanlı olarak UI/UX - Ön Yüz Web Geliştiriciliği yapıyorum. Sektörde çok büyük bir açık var. Alaylı yazılımcılar bile inanılmaz fiyatlara işe alınabiliyor.

Klasiktir fakat ben de söylemek zorundayım. İş sende bitiyor, kendini ne kadar geliştirirsen o kadar değer görürsün. Bilgisayar Programcılığı okuyabilirsin ama DGS ile geçiş yapmayı kesinlikle düşün. Türkiye sınırları içerisinde kalacaksan hâlâ bir çok firma diplomana önem veriyor. Eğer kendini çok iyi geliştirmiş bir 2 yıllık mezunuysan, yine Bilgisayar/Yazılım Mühendisi mezunları kadar ücret alabilirsin. Fakat 2 yıllık bir bölümden mezun olmanın zararlarını her zaman hissedeceksin. İlk iş bulma süreci gerçekten çok sancılı geçiyor. Ben yaklaşık 5 ay boyunca staj yaptım ve sonradan bulunduğum şirkette işe girdim.

Bilgisayar programcılığı okumaya kesin karar verirsen, şimdiden çalışmaya başlamalısın. JavaScript kütüphaneleri ve frameworkleri müthiş bir ilgi görüyor. Yurt dışı veya yurt içi, fark etmez. Ben 4 aydır React JS yazıyorum ve işe de bunun sayesinde girdim. Benim kesinlikle tavsiyem React öğrenmendir. Angular ve Vue popüler fakat React kadar değil. İşe alım konusunda da React çok büyük bir alana sahip. Linkedin üzerinden iş ilanlarına bakarsan ne dediğimi anlayabilirsin.
Amacım Bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile Yazılım veya bilgisayar mühendisliğine geçmek. Ama 2 yıllık tan 4 yıllığa geçince 1. Sınıftan başlama olayı var diyorlar. Grafik tasarım bölümünün hem 2 hemde 4 Yıllık var diye gördüm.

Çevrimdışı Shady2K

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 28 Ağustos 2022, 20:16
Toplam oynama: 65 gün, 7 saat
Brenda Felas Lv.18
Son giriş: 28 Nisan 2022, 20:50
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #4 : 30 Nisan 2022, 10:13:07 »

Amacım Bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile Yazılım veya bilgisayar mühendisliğine geçmek. Ama 2 yıllık tan 4 yıllığa geçince 1. Sınıftan başlama olayı var diyorlar. Grafik tasarım bölümünün hem 2 hemde 4 Yıllık var diye gördüm.

2 yıllık olan grafik tasarım, 4 yıllık olan görsel iletişim ve tasarım. 4 yıllık okumak daha yararlıdır diye düşünüyorum.