Bir oyuncuya DM şikayeti açılırken aynı hile şikayeti gibi detaylı video kanıtı alınması şart bir olay olmaya başladı.
Örnek bir senaryo veriyorum; Ben birine DM'den ceza aldırmak istiyorum. Adamın önüne geçerim silahımı ona doğrulturum aracına ateş açarım kişinin vucuduna hiç mermi gelmedi loglara benim ateş açtığım yansımadı, adam aracından indi beni tarayıp düşürdü bende SS aldım DM'den açtım, adamın kanıtı yok ise ceza alıcak yani bu durumun engellenmesi lazım. Karşı taraf sürekli kanıt alarak oyununu oynıyamaz ona göre hareket edemez, F8 tuşu çalışmıyor olabilir kanıt alıcak diski olmıyabilir, mağduriyet yaşanmaması için bunların düşünülmesi gerekiyor. Adam savunmasına karşı taraf aracıma ateş açtı dediğinde savunmacı tarafa güvenilmesi gerekiyor fakat kanıtı olmadığı için ceza alıyor.
Hile şikayeti gibi DM şikayeti kategorisi gelmesi ve video kanıtlarını alıp öncesinde rolün olup olmadığını DM'nin yapıldığını şikayetçi tarafın kanıtlaması lazım ki karşı taraf ceza alsın. DM büyük bir suç ve cezası ağır çoğu kişi DM yapmadığı halde bu cezaya mağruz kalıyor çok gördüm bu olayları, bu soruna bir el atılması gerekiyor.