Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Akademik kariyerin geleceğe etkisi?

Başlatan Favian.jpg, 31 Mart 2022, 08:22:10
Okunma sayısı 1714 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ducis

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Scott Gill Lv.39
Köken: Amerikan
Son giriş: 24 Kasım 2023, 01:22
Toplam oynama: 364 gün, 7 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Yunan
Son giriş: 24 Kasım 2023, 14:18
Toplam oynama: 63 gün, 5 saat
Katelyn Boyd Lv.39
Köken: Kanadalı
Son giriş: 16 Temmuz 2023, 06:47
Toplam oynama: 3 gün, 20 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 24 Kasım 2023, 14:20
Toplam oynama: 11 gün, 1 saat
Ynt: Akademik kariyerin geleceğe etkisi?
« Yanıtla #10 : 31 Mart 2022, 16:51:58 »
Para ve Okul? Parayı seçerim. Kitaptan bir bilgi alsan bilgi bilgidir, belgesellerden bir şey öğrensen bilgi bilgidir. İnternet > Youtube ve E- Ödev gibi şeyler piyasada boş değil. Artık Üniversite demeye bin şahit ister lakin oradan mezun bitirince işsiz statüsüne geçeceksiniz. Hem para kazanıp hem hayalinize odaklanabilirsiniz, çok iyi bir şey bu. Çoğu öğretmen %6 hariç artık bitse de gitsem derdin de yemeyelim birbirimizi lisede bir anda boşsunuz diyen hocalar da var üni de de. Emin olun sanayi tostcusu çabuk 2.dükkan açabiliyorsa Kendinize güvenip cidden sağlam bir video çeken hoca buldunuz mu en iyi yerlere gelirsiniz.

Tabi efendim.
1

Çevrimdışı LilPeep

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:12
Toplam oynama: 18 gün, 22 saat
Köken: Rus
Son giriş: 23 Şubat 2025, 04:27
Toplam oynama: 179 gün, 11 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Mart 2025, 22:33
Toplam oynama: 33 gün, 15 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:05
Toplam oynama: 27 gün, 23 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:14
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #11 : 31 Mart 2022, 16:52:47 »
Apartmanda çatma üniversitede okursan ve yurt dışına çıkmış elemanları dinlersen bunlar normal gelir. Adam garsonluk yapıp senden fazla para kazanır bunun sebebi diploman değil. Ekonomik bir sebep. Paran değersiz olduğu için böyle. Düzgün bir üniversiteden mezun olup(İTÜ ODTÜ YTÜ ayarından bahsediyorum)okuduğu bölüm kaldırım mühendisliği olmadıkça ki olsa bile iş bulması kolay. İşsiz kalmaz. Öğretmenliği bundan ayrı tutuyorum. Ama sen gidip ne olduğu belirsiz bir üniversitede düzgün bir bölüm okusan da iş bulamazsın. Çünkü üniversiten düzgün değil. Düzgün bir üniversiteye gidemezsen akademik kariyerden bahsedemezsin. Düzgün bir üniversitede okursan akademik kariyerin şahlanır.
1

Çevrimdışı Favian.jpg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Aralık 2022, 14:18
Toplam oynama: 213 gün, 3 saat
Son giriş: 05 Haziran 2022, 23:01
Toplam oynama: 3 gün, 22 saat
« Yanıtla #12 : 31 Mart 2022, 21:17:35 »
Türk insanının çoğu her şeyi cebindeki paraya göre değerlendirdiği için bu konuda Türklerden alacağın önerilerin çoğunu göz ardı etmeni öneririm. Hiçbir şey katmasa bile sana kültür katar eğitim, ilerde çocuğunu orta doğu faresi gibi yetiştirmezsin en azından. Bir şey bilmek her zaman iyidir, "okuyan para kazanamıyor yea" diyenleri boş ver zaten. Sana üç beş örnek verirler okumayıp çok para kazanan ama okumayıp üç kuruşla geçinip sonunda çocuklarına ezilen yüz binlerce aileyi anlatmazlar.

Biraz küfürlü
Kusura bakmayın ama sik üniversitesi sok bölümü okuyup sonra neden işsiz kalıyorum derseniz o da sizin sıkıntınız arkadaşlar. Türkiye'de 10-15 üniversite harici üniversite kalmamış zaten, bu 10-15 üniversite de YÖK'ün saçma yönetimi sebebiyle her yıl geriliyor fakat gerilese de hala prestijleri bulunuyor, okul okuyacaksanız bunlardan birinde okuyun. Onun dışında süt ve süt ürünleri okuyup iş bulmayı umuyorsanız yanılıyorsunuz.
Hocam söylediklerinde tamamen haklısın. Bende üni. mezunu olana kadar bu yollardan geçtim, şimdi askerlikten sonra asıl mücadele başlayacak. İşte orada akademik kariyerimin bir etkisi olmasa bile en azından ileride çocuğuma nasıl bilinçli bir insan olması gerektiğini öğretebileceğim.

!! Akademik kariyerini tamamlamamış arkadaşlara tavsiyelerin için ayrıca teşekkürler @Lonnely !!

Çevrimdışı Favian.jpg

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Aralık 2022, 14:18
Toplam oynama: 213 gün, 3 saat
Son giriş: 05 Haziran 2022, 23:01
Toplam oynama: 3 gün, 22 saat
« Yanıtla #13 : 31 Mart 2022, 21:22:20 »
Bu yollardan geçmiş bir üniversite mezunu olarak bunları yazıyorum!!!

Türkiye'de herkes benim çocuğum okuyup iyi yerlere gelsin düşüncesinde. Bu yüzden üniversite çöplüğüne dönmüş haldeyiz.

Doktor olanların bile 7 bin lira maaşla başlayıp prof. olunca 25 bin lira maaşa yükseldiği ülkemizde, beğenmediğimiz(!) liseleri ve 2 yıllık ünileri bitirip ticarete başlayan kişiler birazda kafası çalışıyorsa ve çalışkansa 4-5 yıl sonra ayda 30-40 bin lira kazançlara ulaşabiliyor ve bunu seneler geçtikçe daha da arttırabiliyor. Belki dünya çapında tanınmış bir iş adamı bile olabiliyor.

Şimdi soruyorum "Akademik" kariyerin geleceğe etkisi nedir?
Yanlış anlaşılmamak adına konuya ekleme yaptım. Bu soruları akademik kariyerini tamamlamamış ve bu konuda kararsız olan kardeşlerimiz için sordum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Arap
Son giriş: 14 Nisan 2022, 00:30
Toplam oynama: 2 gün, 4 saat
Birlik: *******477
« Yanıtla #14 : 01 Nisan 2022, 02:31:27 »
Para ve Okul? Parayı seçerim. Kitaptan bir bilgi alsan bilgi bilgidir, belgesellerden bir şey öğrensen bilgi bilgidir. İnternet > Youtube ve E- Ödev gibi şeyler piyasada boş değil. Artık Üniversite demeye bin şahit ister lakin oradan mezun bitirince işsiz statüsüne geçeceksiniz. Hem para kazanıp hem hayalinize odaklanabilirsiniz, çok iyi bir şey bu. Çoğu öğretmen %6 hariç artık bitse de gitsem derdin de yemeyelim birbirimizi lisede bir anda boşsunuz diyen hocalar da var üni de de. Emin olun sanayi tostcusu çabuk 2.dükkan açabiliyorsa Kendinize güvenip cidden sağlam bir video çeken hoca buldunuz mu en iyi yerlere gelirsiniz.
Tabi efendim.

Tabi efendim deyip olayı dalgaya almaya çalışman bile saçma maalesef gerçekleri birinin konuşması lazım. Hocalar bile artık YT üzerinden eğitim hayatını devam ettiriyor düşünün bir oyuna bağlı kalmayın açılın aydınlanın
konu okul okumak veya okumamak olmasa bile senin gibi dusunenler hicbir zaman paraya sahip olamayacak cunku senin gibi dusunenler her zaman kolaya kaciyor
uni okumayip ne yapacagini sorduklari zaman genclerin bir cogunun diyebilecegi bir sey yok, ayrica her seyi gectim universiteyi her gencin okumasi gerekli
universiteyi bie egitim alani olarak gormeyebilirsin ama hayat tecrubelerinin cogu universitede ogrenilir

Hayallerim için 12 saat - 8 saat çalışmak zorundayım dipten en tepeye ben kolaya kaçmaya çalışsam da önüme(ze) engeller hep çıkacak insan sevdiği işi yapmalı evet ama kimse direkt en sevdiği işi yaparak bir yerlere gelmedi veya geldi varsayalım ama zorluk çekilmeli üniversite okumasam bile ki okumuyorum çalışıyorum en kötü barmen olabilirim çünkü elimden şuanlık bununla idare etmem gerekiyor gerçekten tecrübeyi ünide arıyorsan başarılar dostum bulursan bana da haber verirsen sevinirim
+
Bu yazdıklarıma katılan/katılmayan olabilir ve kesinlikle üniversiteyi okumayın demiyorum ama cidden önünüzü görebildiğinize, kendinize güveniyorsan ilerlemenizi tavsiye ederim ortam için gitmeyi tercih ediyorsanız bırakın gitmeyin ailenizin cebinden boşa para çıkmasın bu zor günlerde

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Arap
Son giriş: 14 Nisan 2022, 00:30
Toplam oynama: 2 gün, 4 saat
Birlik: *******477
« Yanıtla #15 : 01 Nisan 2022, 02:33:16 »
Tabi efendim.

Tabi efendim deyip olayı dalgaya almaya çalışman bile saçma maalesef gerçekleri birinin konuşması lazım. Hocalar bile artık YT üzerinden eğitim hayatını devam ettiriyor düşünün bir oyuna bağlı kalmayın açılın aydınlanın
konu okul okumak veya okumamak olmasa bile senin gibi dusunenler hicbir zaman paraya sahip olamayacak cunku senin gibi dusunenler her zaman kolaya kaciyor
uni okumayip ne yapacagini sorduklari zaman genclerin bir cogunun diyebilecegi bir sey yok, ayrica her seyi gectim universiteyi her gencin okumasi gerekli
universiteyi bie egitim alani olarak gormeyebilirsin ama hayat tecrubelerinin cogu universitede ogrenilir

Hayallerim için 12 saat - 8 saat çalışmak zorundayım dipten en tepeye ben kolaya kaçmaya çalışsam da önüme(ze) engeller hep çıkacak insan sevdiği işi yapmalı evet ama kimse direkt en sevdiği işi yaparak bir yerlere gelmedi veya geldi varsayalım ama zorluk çekilmeli üniversite okumasam bile ki okumuyorum çalışıyorum en kötü barmen olabilirim çünkü elimden şuanlık bununla idare etmem gerekiyor gerçekten tecrübeyi ünide arıyorsan başarılar dostum bulursan bana da haber verirsen sevinirim
+
Bu yazdıklarıma katılan/katılmayan olabilir ve kesinlikle üniversiteyi okumayın demiyorum ama cidden önünüzü görebildiğinize, kendinize güveniyorsan ilerlemenizi tavsiye ederim

+
Paraya sahip olamayacağımı belirtmişsin fakat emin ol iyi günler de harcasam da ezsem de kötü günü düşünüyorum ve bu yüzden ayrı bir hesabım var orayı paso dolduruyorum :)

Çevrimdışı cloaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Haziran 2024, 02:39
Toplam oynama: 130 gün, 11 saat
« Yanıtla #16 : 01 Nisan 2022, 21:14:56 »
Türk insanının çoğu her şeyi cebindeki paraya göre değerlendirdiği için bu konuda Türklerden alacağın önerilerin çoğunu göz ardı etmeni öneririm. Hiçbir şey katmasa bile sana kültür katar eğitim, ilerde çocuğunu orta doğu faresi gibi yetiştirmezsin en azından. Bir şey bilmek her zaman iyidir, "okuyan para kazanamıyor yea" diyenleri boş ver zaten. Sana üç beş örnek verirler okumayıp çok para kazanan ama okumayıp üç kuruşla geçinip sonunda çocuklarına ezilen yüz binlerce aileyi anlatmazlar.

Biraz küfürlü
Kusura bakmayın ama sik üniversitesi sok bölümü okuyup sonra neden işsiz kalıyorum derseniz o da sizin sıkıntınız arkadaşlar. Türkiye'de 10-15 üniversite harici üniversite kalmamış zaten, bu 10-15 üniversite de YÖK'ün saçma yönetimi sebebiyle her yıl geriliyor fakat gerilese de hala prestijleri bulunuyor, okul okuyacaksanız bunlardan birinde okuyun. Onun dışında süt ve süt ürünleri okuyup iş bulmayı umuyorsanız yanılıyorsunuz.

adam yargılamış geçmiş zaten, bize de onaylamak düşer.

Çevrimdışı Yönetmen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 20 Ekim 2021, 21:47
Toplam oynama: 131 gün, 23 saat
« Yanıtla #17 : 01 Nisan 2022, 23:21:11 »
Selamlar;

Akademik kariyerin senin sadece çocuğunun ayakkabı markasını değil, arkadaş çevreni, zevklerini, siyasi görüşünü, problemlere ve olaylara olan yaklaşımını etkileyecektir. Ben iki yıllık elektrik bölümü mezunuyum ülkemizde yeni sayılabilecek bir sektör olan yenilenebilir enerji sektöründe çalışıyorum. Beraber çalıştığım insanlar arasında o kadar büyük bir uçurum var ki anlatamam. Kendini akademik ve sosyokültürel olarak geliştirmemiş insanlar da benim iş arkadaşlarım. İşinin en iyisi olan mühendisler de. İki üç dil bilen takım liderlerim de var cart curt üniversitesinden diploma alanlar da. İki grup insan ile çalışmak iş yaptığın ortamda o kadar büyük farklılıklara sebep oluyor ki anlatamam. Örnek verecek olursak bir grup eğitimli insan makinaların verdiği arızanın sebebine inip bir daha olmamasını sağlamaya çalışırken diğer grup parçayı değiştirmekle yetinip günü kurtarmaya çalışıyor. Bir grup çalışırken yanındaki arkadaşlarının da can sağlığını ve yaşam kalitesini düşünürken diğer grup işi zehir haline getiriyor.

Akademik kariyerin senin geleceğini ne kadar etkiler bilmiyorum ama insanın kendini erken yaşta itibaren eğitmeye başlaması ve belirli bilinçlere sahip olarak yetişmesi çok önemli. Şuan ki aklım olsa üniversite sınavına daha çok çalışıp iyi bir üniversitede mühendis olarak eğitim almak isterdim.
1

Çevrimdışı Ducis

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Scott Gill Lv.39
Son giriş: 24 Kasım 2023, 01:22
Toplam oynama: 364 gün, 7 saat
Köken: Yunan
Son giriş: 24 Kasım 2023, 14:18
Toplam oynama: 63 gün, 5 saat
Katelyn Boyd Lv.39
Köken: Kanadalı
Son giriş: 16 Temmuz 2023, 06:47
Toplam oynama: 3 gün, 20 saat
Son giriş: 24 Kasım 2023, 14:20
Toplam oynama: 11 gün, 1 saat
« Yanıtla #18 : 02 Nisan 2022, 18:50:19 »
Tabi efendim.

Çok haklısın, hayatım Rina ve ben Rina için okul donduracağım. Bana yol gösterdiğin için teşekkürler.

Spoiler:
Gerçekleri istiyorsan konuşalım. Öğretmenler YT öğretmeni oldu, işte adam akıllı öğretmen yok dediğin şeyler tamamen zırvalık. Türkçe öğretmenliği okuyorum ve üçüncü sınıfım. Onlarca hocam oldu, onlarca öğrencim de oldu ve sistem senin dediğin gibi her şey bitiyor tarafına gitmiyor. Evet kötü bir sistem var ama emin ol kötü bir üniversite sebebiyle değil. Onlarca üniversitenin gerekli-gereksiz yüzlerce bölümü var ve bazı mesleklerin kolay maaş verilebilecek şekilde çalışan çıkartılabilme yöntemi var. Adam ODTÜ'de kanatlı hayvan bakıcılığı okusa meslek bulabilecek mi? Hayır. Herkesi üniversiteye alırsan, üniversitelerin değeri kalmaz bölümlerin değil. Sen hiç adam akıllı bir ortalamayla çıkıp işsiz kalan bir ODTÜ mühendisi gördün mü? Sanmıyorum. Görsen bile, adam severek mesleğini yapmıyordur. İkinci önemli olan kısım, bu kısım. Toplum baskısıyla mühendis, avukat ve öğretmen olan kişiler belki bir süre rayında götürebilir ama hiçbir zaman başarılı olamaz. O yüzden, belki giderim YT öğretmeni olurum ya da sanayide yemek zinciri falan kurabilirim fikir için teşekkürler ahbabim. (ahbabım olduğunu biliyorum, tr öğretmeni eğ eğ eğ diye uyarmayın lütfen.)
1

Çevrimdışı Elif

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 23 Mart 2024, 22:28
Toplam oynama: 162 gün, 8 saat
Birlik: ******OVA
« Yanıtla #19 : 04 Nisan 2022, 09:39:23 »
Akademi okumayı ve öğrenmeyi seven insanların bulunduğu bir yerdir. Bilgi insana yücelik, edep, ahlak gibi sıfatlar sağladığı ölçüde bir mana kazanır. Aksi takdirde bir alışverişe döner. Bu demek değil ki akademiden para kazanılmayacak. Fakat okula ne kadar zengin olabilirim yerine ne öğreniyorum? Öğrendiklerim ileride ne işime nasıl yarar? gibi soru cevap yöntemiyle ilgilenmeniz gerekmekte. Üniversite bir ticarethane değildir, okullar da para kazanma merkezleri değildir. Öğrenmek için gidersiniz, para kazanmaya niyeti olan eğitimi umursamayan insanlar için yapılacak en iyi şey bir yerde çalışmaya erken yaşta başlamalarıdır.

Okumaya bu gözle bakmayın. Daha bilinçli daha iyi daha tutarlı daha farkındalık dolu, daha neyi neden yaptığını ne istediğini bilen ve ahlaklı insanlar olmak için okumaya devam edin. Aksi takdirde ne okuduğunuzdan ne de derslerinizden keyif alamazsınız.
1