Mujahid Nazir, otuzlu yaşlarda Lübnanlı Arap göçmen. Mujahid Nazir bir Müslüman fakat Amerika'da bulunduğu süre boyunca kültürel değişiklik onu ciddi bir şekilde etkiledi, değiştirdi. Amerika'ya Green Card ile yerleşti. Beş yıl sonrasında Amerikan vatandaşlığını kazandı. Çeşitli getir götür işleri yapan Nazir bu durumun zorluğundan sıkılınca arayışa girdi. Devlet kurumlarındaki iş imkanlarını görünce o yana doğru kayan Nazir, Los Santos Polis Departmanı'nın akademisine başvurdu. Altı aylık zorlu bir süreçten sonra Mujahid Nazir Los Santos Polis Akademisini başarılı bir şekilde bitirdi. Bir yıla yakın bir süre eğitim aldıktan sonra Saha Eğitim Programı'nı bitirdi. Birkaç ay daha Central Büro'da görevine devam ettikten sonra Çete ve Narkotik, Çete Destek Bölümüne katıldı. Mujahid Nazir Polis Memuru II kıdeminde birkaç yıl görev yaptıktan sonra Eğitim Memuru Sınavı'na girdi. Sınavda birinci olan Mujahid Nazir eğitmen memur oldu. Doğu Los Santos İstasyonu'nda dedektiflik açığı olduğu için dedektiflik okulu açıldı. Eğitim memurluğunda çok zaman geçirmeyen Mujahid Nazir, böyle olunca dedektiflik okuluna katıldı. Dedektif okulunda aldığı eğitimler sonucunda sınava giren Mujahid Nazir yüksek bir puanla birinci oldu. Mujahid Nazir artık Polis Dedektifi I.