Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

İnanç

Başlatan alî, 22 Mart 2022, 22:56:40
Okunma sayısı 1422 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alî

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 11 Haziran 2024, 00:29
Toplam oynama: 10 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Amerikan
Son giriş: 10 Haziran 2024, 03:01
Toplam oynama: 94 gün, 16 saat
İnanç
« : 22 Mart 2022, 22:56:40 »
Arkadaşlar bu konuyu açmamdaki amaç sizin de görüşlerinizi merak etmemdir
Arkadaşlar son zamanlarda dinin sömürge aracı olarak kullanıldığı düşünüyorum. Suistimal edilmeye uygun olan dinin böylesine menfaatler için kullanılması benim kafamı yormaya başladı. Mesala çevremizden örnek vermek gerekirse her cumaya giden, beş vakit namazını kılan tanıdıklarımız vardır. Ama bu kişiler allahın bu dediklerini yapmasına karşılık çalıştırdığı işçiyi sigortasız çalıştıyor, zekat vermeye geldiğinde eli titriyor, kıbrıs da kumar oynuyor... Bunları sabaha kadar örneklendirebilirim ancak gereği yok. Söylemek istediğim son zamanlarda dinsel düşüncelerim değişmeye ve deist olma yolunda ilerlemekteyim. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum ve geri bildirimlerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı moithegreat

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Ocak 2024, 18:36
Toplam oynama: 72 gün, 2 saat
Toplam oynama: 9 gün, 19 saat
Köken: Rus
Son giriş: 28 Ocak 2024, 02:01
Toplam oynama: 12 gün, 9 saat
Köken: Rus
Toplam oynama: 10 gün, 13 saat
Ynt: İnanç
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2022, 23:03:03 »
din hep sömürülüyordu ki
1

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2022, 23:15:28 »
Özellikle Orta Doğu gibi yerleri dinle kandırmak ve paralarını almak daha kolaydır. Çünkü insanlar araştırmaz, sorgulamaz ve gerçeğe ulaşmak istemezler. Ortaçağ Avrupa'sında papazlar ceplerini doldurmak için cennetten arsa satıyordu. O zamanlar bilgiye erişmek zor ve imkansız olduğu için onları anlaya biliyorum. Fakat bu yüzyılda teknoloji varken, istediğin şeye saniyesinde ulaşıla biliyorken bu kadar cahil olmak bana çok garip geliyor. Bu cahil adamları da kutsal kitaptan iki üç şey okuduğunda sorgulamadan haklısınız hocam triplerine girer.  Ne ayeti adam akıllı sorgularlar, nede kutsal kitabı tam okurlar. Bu insanları kandırmak kolaydır ve kandırmaya devam ederler. Onlardan çalarlar, seslerini çıkarmamaları için bunlar cehennemde çekecek belasını derler. Yöneticiler zevki sefa alemlerinde dolaşırken sömürülen kişi daima yoksulluk içindedir.
1

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2022, 23:26:39 »
hatalı olan islam değil günahkar müminlerdir, sen o insanlara bakıp dini yargılayamazsın o dine inanan bazı insanların kötü yanları olması islam dinini kötü yapmaz, ahir zamanda günahların artacağı zaten söyleniyor.

ayrıca deistliği mantıksız buluyorum biraz üzerine düşünürsen sende mantıksız yanlarının olduğu fikrine katılabilirsin, belki de deist olmaya doğru gitmenin nedeni çocukluğundan beri bir tanrıya inandığın ve bir tanrıya inanmayı bıraktığında kendini boşlukta hissedeceğin korkusudur, bunu ateist birisi olarak söylüyorum, ateist olduktan sonra tanrı ve din kavramlarına bir adım geriden bakıyorsun, işte o zaman jeton düşüyor.
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Slav
Son giriş: 04 Ağustos 2022, 21:38
Toplam oynama: 187 gün, 23 saat
Son giriş: 07 Nisan 2022, 19:08
Toplam oynama: 1 gün, 4 saat
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2022, 23:29:13 »
bir tanrı evreni yaratacak, kainatı yaratacak. sonra izleyecek mi? deizm kadar saçma bir şey yok

ayrıca gayet de sömürge aracıdır islam dini. cumhuriyet zamanında elmalılı tesfirine bakarsanız kuranda evrenin genişlediği yazmaz. ama ılık islamcılar bunu islamın mucizesi diye günümüze uyarlar ve evreni genişletmekteyiz diye bir şey ayette geçiyormuş gibi bu gibi şeyleri anadolu insanına pompalar sürekli
1

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2022, 23:34:08 »
bir tanrı evreni yaratacak, kainatı yaratacak. sonra izleyecek mi? deizm kadar saçma bir şey yok

ayrıca gayet de sömürge aracıdır islam dini. cumhuriyet zamanında elmalılı tesfirine bakarsanız kuranda evrenin genişlediği yazmaz. ama ılık islamcılar bunu islamın mucizesi diye günümüze uyarlar ve evreni genişletmekteyiz diye bir şey ayette geçiyormuş gibi bu gibi şeyleri anadolu insanına pompalar sürekli
Hz. Muhammed ayı ortadan ikiye yardııı  -O-
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2022, 23:39:51 »

Hz. Muhammed ayı ortadan ikiye yardııı  -O-

fake or real? -O- -O- -O-
1

Çevrimdışı punk teen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2023, 09:37
Toplam oynama: 9 gün, 1 saat
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2022, 23:44:20 »

izlemekten değil de insanlar kadar çelimsiz varlıkların var olduğu bir evreni pek takmıyor bence.
deizm bana islam dininden daha mantıklı geliyor en azından, bir yaratıcının var olması kulağa mantıklı gelebiliyor
ama gökten indirilen o kitaplar? :?l: :?l:

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2022, 23:48:27 »
izlemekten değil de insanlar kadar çelimsiz varlıkların var olduğu bir evreni pek takmıyor bence.
deizm bana islam dininden daha mantıklı geliyor en azından, bir yaratıcının var olması kulağa mantıklı gelebiliyor

mantıklı tarafları tabii ki vardır, ama neden takmadığı bir varlığı yaratma ihtiyacı duysun ki? bana mantıklı gelmiyor üzgünüm

1

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2022, 23:59:39 »

mantıklı tarafları tabii ki vardır, ama neden takmadığı bir varlığı yaratma ihtiyacı duysun ki? bana mantıklı gelmiyor üzgünüm

Yanii. Dünya kurup çelimsiz varlıkları savaştırmaktan zevk alıyordur bence.