Tanıtımı okudum, rolleri de detaylı şekilde inceledim. Bence roleplay olayını gerçekten anladığınızda büyük bir ilerleme göstereceksiniz.
Eleştirmeye şöyle başlıyayım: Öncelikle tanıtımda çok fazla yazım ve mantık hataları var, bunlar dikkatlice okunursa düzeltilebilir. Kullandığınız renkli divbox-ların tüm tanıtımda kullanıldığı seneleri rina çoktan geride bıraktı. Genel olarak forum üzerinden, bbcode paylaşım bölümünden bile daha kaliteli örnekleri alıntılaya bilirsiniz.(Ve ya birilerinden bu konuda yardım alabilirsiniz.)
Yaptığınız rollerin herhangi bir sete bağlı olmadığı anlaşılabiliyor, iyi bir yerlere gelebilmek için tabii ki de bu bir seçenek. Ancak LowRider gang olayını anlamadım. Sizin işiniz Lowrider araçlar ise neden sokak çeteleri ile dalaşasınız ki? Bunu da şöyle açıklıyayım; gerçek hayatta sizin gibi bir grup olsa, işleri uyuşturucu satmak ve alçak şaseli araba kullanmak olsa, neden bir sokağı kontrol etmek gibi bir isterkeri olsun ki? Şehrin herhangi bir bölgesinden bahçeli bir ev alırsınız, araçları dizersizin etrafına, bir de işletme aldınız mı uyuşturucu ticaretiniz döner. Bu kadar basit rol yapılabilir. Şu an ortamda herkes mahalle sahipleniyim, işte bölge savaşı başlasın derdinde, ancak gerçekteki gruplaşmalar hiç de bu şekilde değil. İspanyol rolleri ile ilgili konuşmuşlar tanıtımda, açıkcası o konuyu hiç anlamadım.
Colinas bölgesi ispanyol rolleri için uygun değil, tamamen katılıyorum. East Los Santos, Flores bölgesi hatta yeri geldiğinde esnetilebilir olsa bile Willowfield bölgesi bile zenci konseptine daha uygun bölgeler. El Corona taraflarını denemeni tavsiye ederim, tekrardan denemeni.
Rollere baktım, sade, düz, tanıtımda rol olsun diye yapılmış roller, yani umarım öyledir. Daha kaliteli ve özenilmiş roller yapılabilir. Örneğin birliğin ismini aldığı alçak şaseli araçları bir araştırın, çok sağlam roller çıkıyor oradan. Daha sonra dikkatimi çeken birşey var, siz niye departmanın techizat odasının aynısına sahipsiniz? Bir sokak çetesinde neden M4 var, nasıl oldu bu iş? Şaka bir yana, şu an tüm illegal rolcülerde bir tane m4 vardır, ama bunu rolde göze sokmazlar neden?, sıradan birşey çünkü. Ama sistemsel olarak, herhangi bir savaş durumunda(sistemsel çatışma) yeteri kadar güçlü olması için. Bunu role yansıtmaya gerek yok kısaca. Bir soru daha geldi aklıma, hangi sokak çeteleri mahalle almak için ordunun kullandığı uzun namlulu R15 ile diğer çeteye saldırdı, gerçekten böyle bir şey ne kadar gerçekçi geliyor sana? Ha illa ben silah rolü yapıcam diyorsan, çeteler en uzun AK görürler onun kullanımı kolay ve kör sıktıkları için dipçiksiz versiyonunu kullanırlar.
Ben burayı sabaha kadar doldururum, ancak bu kadarını okusan ve bir şeyleri değiştirsen başlanğıc için yeter de artar.
Özet olarak tavsiyem şu ki, normal bir ekibin varsa, gelişmeye ve etrafındaki ortamı da geliştirmeye bak.
0007#6517 benim Discordum, ulaşırsın bana, eğer detaylı eleştiri istersen.