Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Meksikalı Mafya

Başlatan SODATheBoss, 18 Ocak 2018, 19:04:32
Okunma sayısı 3646 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SODATheBoss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 27 Haziran 2022, 18:18
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Meksikalı Mafya
« : 18 Ocak 2018, 19:04:32 »

Acımasız Kontrol: Meksika Mafyası'nın Kısa Hikayesi

Katillerin Katilleri, Sureño programlarının ve çetelerin, özellikle de güneyin sahibi Acımasız Kontrol Meksika Mafyası. Meksika Mafyası, yada La eMe olarakta bilinen örgüt Kaliforniya'da hem hapishane hem de sokak çetelerini içeren bir İspanyol örgütlü suç hiyeraşisinin tepesinde bulunmaktadır. Çoğu hesaplamalara ve araştırmalara göre, La eMe 1957 yılında Luis "Huero Buff" Flores tarafından kurulmuştur. 1957'de, yani o tarihte Luis "Huero Buff" Flores ve Tracy adındaki iki mensup kişi Kaliforniya'daki Mesleki Yeterlilik Kuruluşu'na hapsedildi. Luis "Huero Buff" Flores ve diğer kurucu üyeler La eMe'yi hem bir "çetelerin çetesi" olarak yarattı, hemde hapishane sistemi içerisinde diğer İspanyol çeteleride korudu.

La eMe hızlıca büyüyor ve güçleniyordu. 1960'lı yıllarda, Kaliforniya Ceza İnfaz Kurumu, La eMe üyelerini Mesleki Kuruluş'daki çete faaliyetlerini bitirmek için San Quentin gibi diğer hapishanelere taşıdı. İnfaz Kurumu'nun onları bitirme çabası La eMe'nin nüfusunu diğer hapishanelere de yaymasına yardımcı oldu bu konuda. La eMe büyüdükçe, organizasyon olarak uyuşturucu satışlarından, cezaevinlerdeki kumar ve dolandırıcılıkdan kazanç sağlama potansiyelinide yakaladı. Böylece organizasyonun liderleri bu faaliyetlere vergi koydu. Amerika'da yaşayan Latin kökenli mahkûmlar ve çeteler kârın büyük bir bölümünü La eMe organizasyonuna teslim etmeye zorunluydu.

1980'lerde La eMe bu yaklaşımını ve kararını sokaklarada taşıdı. La eMe, Doğu Los Angeles sokak çetesi liderleri ile bir araya gelerek uyuşturucu kaçakcılığı, gasp, sözleşmeli cinayetler ve içerideki hapishanelerden borç toplama gibi faaliyetleri de kontrol etmeye başladı.

Hapishaneler dahada ırk ayrımcılığına girdikçe, Siyah Gerilla Ailesi (Black Guerilla Family) ve Aryan Kardeşliği (Aryan Brotherhood) de dahil olmak üzere Kaliforniya cezaevi sisteminde rakip ırk temelli suç örgütlerini de ortaya çıkardı ve çıkartmaya başladı. La eMe, bu karşı gelme karşısında gelişmeye devam etti ve hatta daha organize hale geldi, bir takım çete kuralları ve "emirler" hazırladı, Güney Kaliforniya'daki Latin sokak çetelerinide üye olarak aldı.

Meksika Mafyası 1990'lı yıllara kadar denetlenmeden Kaliforniya hapishanelerinde ve sokaklarında çok güçlü oldu. Yoğun bir çaba harcayan polis baskınları ve ardından gelen federal suçlamalar organizasyonun tekerine bir anahtar takarak durdurmaya neden oldu. 1995 yılında, baskıyla şantaj ve rüşvet örgütleri yasası kapsamında cinayet, gasp ve adam kaçırma suçlarıyla suçlanan 22 kişi tutuklandı. 22 Mayıs'da tutuklandıklarında, adalet sistemi yetkilileri sonunda La eMe'nin terör saltanatını sona erdireceğini düşünmüştü.

Kaliforniya Merkez İlçe Vekili Debra Wang, "Organizasyonlarına büyük bir vurgun yaptık ve onların işlerini bitirdik" demişti.

Amerika Birleşik Devletleri Başsavcısı Nora M. Manella, New York Times'a "Bu iddianame ve tutuklamalar Kaliforniya'daki en şiddetli çetelerden birini önemli ölçüde men edecek." demişti.

Tarih Meksika Mafyası'nın yasal zorluklarla bitmediğini gösteriyor. Her ne kadar gücü 1990'lı yılların sonundan beri azalmış olsa da, organizasyon cezaevlerinde ve Kaliforniya'nın dört bir yanındaki cezaevlerinde devam etmektedir.

La eMe'nin Yükselişi

Meksika Mafyası bir nevi İspanyol hapishane mahkumlarını diğer hapishane çetelerinden koruma için kurulmuştu. Kaliforniya'daki cezaevleri etnik ve ırksal çizgilere göre keskin bir şekilde bölünmüş durumdadır. Rene Enriquez çetelerin ırk ayrımını bir güç üssü olarak kullandığını açıklamıştıştır bir konuşmasında.

Rene Enriquez: Kaliforniya hapishanelerinden önceki asıl olan şey, çetelerin hapishaneye girmek için çaba sarf etmeye başlamasıydı. Her ırkın kendi grupları vardı: Beyazlar, Siyahiler ve iki grup olan Meksikalılar'dan oluşuyorduk. Yada Latinler (Latin kelimesinin anlamı = Amerika'da yaşayan Latin kökenli kimselerdir) kuzeyliler, yada güneylilerdi. Belirli gruplar açıkca tanımlanmış kurallar ve beklenen davranış kurallarıyla çalışırlardı. Bu kuralları ihlal edenler hedef haline gelip dışlanırlar, eğer hedeflendiysen saldırıya uğrayacaksın demektir. Gönüllü olmasa bile hemen hemen buradaki herkes çete üyesiydi. O zamandanlardan beri, artık bir hapishane çetesi değil, bir organizasyon olduğumuzun farkına varmıştık. Hapishane ise bizim için sadece bağlantılarımızdan biriydi. Dolayısıyla bazıları bizle çalışmak için buna zorunlu kılınmaktaydı. Güney Kaliforniya'dan La eMe faaliyetlerine katılmayı reddeden veya hapishane alanlarındaki Mesaslardan(yetkililerden) faaliyetlerine katılmayı reddeden kişileri öğrendiğimizde bu kişileri katılmayı reddettikleri için bıçaklatırr, öldürtmek için hedef aldırtırdık. Eğer öldürülmediyse de, saldırıya hep maruz kalmasını sağlardık. Eğer saldırıya da uğramazlarsa onları dışlardık.

Amerikan Radyosunda Geçen Bir Konuşma: Dolayısıyla, bu düşünce; Eğer Güney Kaliforniya'dan gelen bir Latin mahkum iseniz "ya bizimlesin yada bize karşısınız" konumundaydı. Bu tabir ise Meksika Mafyasından değilseniz, Meksika Mafyasına karşısınız demek oluyordu.

Bu Radyo konuşmasına karşı Enriquez'de: şöyle demiştir: Çözümün parçası değilseniz, sorunun bir parçasısınız demektir. Ve buna göre uygun davranış göstermelisiniz.

Çete üyelerinin emirleri yerine getirmesi ve katı disipline bağlı kalması beklenirdi onlar için. Hapishane bahçesinde asla fiziksel egzersiz cezalandırmalarıda gözden kaçmıyordu. (Bu yüzden çoğu üye çok yoğun kas kütlesine sahiptir ve vücut yapıları çok gelişkindir, mesela şunu Youtube'de arattırabilirsiniz: Burpee Routine)

Enriquez: Zihin savaşcıdır. Askerlerimizinde içerdikleri şey budur. Hazırlıklı olmak, fiziksel olarak savaş yürütmeye hazır olmaktır ve mafyanın gerektirdiği herhangi bir şiddet eyleminde yer almaktır. Bu yüzden çok eğitim görürler(yukarıda anlatılan, fiziksel egzersiz), işte bu yüzden antrenmanlarda yaptıkları şeylere katlanırlar. Tüm organizasyonların, geleneksel olmasa da; herkes bu zihniyete bağlanır, ve buda; beyin yıkama sürecinin bir parçası olan beyin fırtınasınında parçasıdır. Onları seçkin olduklarına inandırırdık, onları daha büyük bir sebeple bu hareketleri yapacakları yola götürürdük.

Kaliforniya, Amerika'daki herhangi bir eyalet hapishane sisteminde en ağır suçlu mahkum nüfusuna sahiptir. Enriquez, cezaevi sistemindeyken faaliyet gösteren çok sayıda çete üyesiyle uğraşmakta zorlandığını belirtmiştir.

Enriquez: Ceza İnfaz Kurumu vasıtasıyla Meksika Mafyası hakkında kaynaklarımız insanlara karşı hep sınırlı kalmıştır. Örneğin, Pelican Körfezi Devlet Hapishanesinde yalnızca bir kurumsal çete araştırma grubu vardır. Bu binlerce tutukluyla dolu bir hapishanedir. Kaliforniya'daki cezaevlerinde 170.000'den fazla mahkumdan bahsediyoruz burada. Her birini araştıramazlar. sadece en gözle görülen, en göze çarpan mahkûmları hedeflerler. Onlar cinayetlerle, dolandırıcılık aktiviteleriyle, uyuşturucu dağıtımıyla ilgilenirler. Bütün bunlar ziyaretçilerle, yazışmalarla ve yasal postayla bile yapılır.

Yani sonda belirtilen şey, Enriquez diyor ki; Dışarıdan tanıdığına özel ve yasal posta gönderen bir kişi bile birini öldürtebilir, hapishaneye uyuşturucu sokabilir diyor.

Enriquez ve Meksika Mafyası; uyuşturucu satışı için sokak çetelerine ve mürettebatlarına vergi yükleyerek hapis cezası vermiştir.(yani hapse girmesini istemiştir)
Uyuşturucu parası bile olsa, paranız hapishane sisteminde güvenli bir şekilde yönetilmektedir. Bunu yapan devletin sistemidir.

Enriquez: Bir çok tayfamızdann üye; bu ay bana $1,000 gerek, veya iki haftada bir $500 gerek derdi sokaktan bir çeteye. Gelen parayı, giden parayı mail yoluyla kontrol edebiliyorduk. Genellikle çek ve havale olarak yapıyorduk, çünkü sistemsel olarak buna hakkımız vardı. İstediğim her miktarda çek almayada ve bu parayı Bank Of America (Amerika Bankası)'na faizli olarak bir getiri hesabına yatıradabilirdik. Cezaevi banka hesabıma çok fazla para giriyordu, 40 bin, 30 bin 60 bin. Neredeyse çekleri kontrol edemiyordum, parayı emanet etmek için ofise göndertiyordum. Bir miktarını hapishanede kitaplara yatırıyordum, bir yarısını ailemizin üyelerine (La eMe üyelerine) ve böylece Kaliforniya Hapis Sistemi sayesinde bütün gün para aklıyorduk.

Korku ile İktidar

Amerikan Radyosunda Geçen Bir Konuşmada: Bir kişi istediği gibi herşeyi yaptırtabilirmiydi?

Enriquez'in cevabı: Bize korkudan dolayı saygı gösterilirdi, bu korku kuruluşumuzun başarısını teröre dayandırdı. Terörün kullanılmasında genellikle para olurdu. Eğer insanlar bizden korkuyorsa buna saygı gösterirdik. Örneğin, dört Meksika Mafyası üyesi diğer mahkûmları öldürdüğünü söylerse, ben diğer başka bir hapishanede Meksika Mafyası üyesiydim der ise; Onu bir cinayette ortak yapardık. O cinayetten faydalanmasını sağlardık. Bu olaydan sonra hapishane efendisi olarak sokak çetesine övgülerimizi sunardık. Meksika Mafyası komitesinde 1000 basit, veyatta 1500 cinayet kesin doğrudan ve dolaylı olarak hükmümüze(yargımızı, biz söylemeden gerçekleşmiştir demek istiyor) bağlı olmadan gerçekleşmiştir.

Meksika Mafyası ve diğer gruplar tarafından 25 yıl önce işlenen cinayetlerle ilgili hikayelerini bugünlerde hâlâ daha anlatanlar var. Hâlâ bunlardan bahsediyorlar. Bu bizim için cezaevinde hala güçlü olduğumuzu gösteriyor demektir. Ne yazık ki cezeavinde saygı görmek için şiddet gerekiyor. Bunun gerektiğini anlamalısınız, ama bilin; bu gerçek bir saygı değil. Korku size karşı nefretlenmeye ve kızgınlığa yol açar.

Enriquez hapishaneye girdiğinde ne kadar sert olursa o kadar şiddet görmediğini söylemiştir. Şiddetin "hapishanede bir dil gibi" olduğunuda hızla öğrenmiştir. San Quentin Eyalet Hapishanesinde bulunan Meksika Mafyası'na bir süre sonra kendide destek vermiştir ve düşman çeteleri bıçaklattırmıştır Enriquez.

Rene Enriquez: Çok büyük bir şeyin olacağını biliyordum burada. Ve izleyerek gördüm. Biliyorum kulağa delice geliyor ama bu gerçek. Sen buna saplanıp kalıyorsun, buna uyuşturucu gibi bağımlı oluyorsun. Şiddete, kemerinizde ne kadar çok delik varsa(etrafınızda ne kadar çok düşman varsa) sizde o kadar güçlü oluyorsunuz ve saygı kazanıyorsunuz. Eğlenceli bir zamanımız vardı onu unutamıyorum, arkamıza yaslanıp "Bugün kim vuruluyor?"(kimi vurduracağız) demiştik bir-birimize. Sonra ise cezaevinde bir soda, sigara alıp onları içerken adamın öldürülüşünü izlerdik. Bu bizim için eğlenceliydi.

Rene Enriquez içeri giren çete liderlerinin öldürülmemesi ve bıçaklanmaması için izolasyon hücrelerinde emir vererek durdurulmasını söylemiştir.

Rene Enriquez: "Bilirsiniz, burada öleceğim, bu benim evim" diyerek kendimle gurur duyardım. Ve isabetlediklerimizi yaptığımızda da gurur duydum. Sonradan gelecek etkileri, sonuçlarını umursamazdık. Bana müebbet verdiler, zaten sonum ölümdü. Para için yada statü için öldürmüyorduk, örgüt için ve büyüklüğümüz için öldürüyorduk.

Spoiler:
Rehberi tanıtım olarak kullanmak istedim, gerekli konstep bilgilerini açıklıyor. Diğer plartformdan Paybacktime rol yoldaşımdan Alıntıdır.

Çevrimdışı SODATheBoss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Meksikalı Mafya
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2018, 19:04:44 »

Kevin Cranford:Kişinin cezaevi süresinin bitişinin ardından yürürlükte olan soruşturmaların açığa kavuşması için savcı delillerine dayanarak davayı tekrardan açıyorum. Kamuyu temsil tarafında emekli basın ve medya mensubu Ralph Alberticco,Savcı Jonathan O'Willian,ve Ricardo Guiza'nın şüphelenilen suç örgütleriyle olan ilişkilerinin araştırılmasından ve bu davadan sorumlu Federal Büro Saha Görevlisi #23512 bulunmaktadır. Savunma tarafında ise sanık Ricardo Guiza'nın avukatı Eric Castelli bulunmaktadır...

Kevin Cranford:Sanık Ricardo Guiza,üç hafta önce cezaevinde W.A ve N.K kişilerinin bıçaklı saldırısına uğradınız doğru mu?

*Ricardo Guiza bakışlarını Kevin Cranford'a doğru çevirdi.
Ricardo Guiza:Doğru sayın yargıç.

Kevin Cranford:Olayı anlatır mısın lütfen?

Ricardo Guiza:Sadece önceden yaşadığımız bir sürtüşme dolayısıyla bu yaşandı. W.A ve N.K ile herhangi bir kin durumum olmadı ve olmayacağını düşünüyorum.

Kevin Cranford:Yani bu sana göre bir infaz girişimi değildi,öyle mi anlıyorum?

*Ricardo Guiza tavanda göz gezdiriyor.
Ricardo Guiza:Kesinlikle hayır.

Kevin Cranford:Pekala,kamu temsili heyetinden itirazı olan var mı?

Jonathan O'Willian:Ehm-.Sayın Yargıç,izninizle.
*O'Willian ayağa kalkarak Guiza'ya bakınıyor.

Jonathan O'Willian:Guiza'nın mahkemenin dürüstlüğünden kaçtığı düşüncesindeyim.Eğer bunun bir infaz girişimi olduğunu kabul ederse Meksikalı Mafya ile Aryan kardeşliği ve daha önce diğer suç örgütleriyle olan bağlarını kabul edecektir.Fakat elimizdeki kanıtlar doğrultusunda bunun bir infaz girişimi olduğunu savunmaktayım.İzninizle göstermek isterim.

Kevin Cranford:Elbette Savcı O'Willian,buyrun.

*O'Willian projeksiyondan panoya bir fotoğraf yansıtıyor.

Jonathan O'Willian: Önceki davalarda Guiza'ya Ganton'da 24.04.2016 tarihinde olan J.K ve K.W cinayetleri hakkında soru sorduğumuzda suçlamaları reddetmiş ve olay hakkında bir fikri olmadığını söylemişti.Departman üyelerinin cinayet mekanında bulunan çevre sakinlerinden aldığı bilgiye göre ateş Bej rengi bir Savanna'dan açılmıştı, vurulmayı çete kapışması süsü vermek istedi ardından kendi aracı Admiral'e bindi.Bunun ardından Santos bölgesinde bulunan trafik ekiplerine anons geçildi ve kırsal bölgede-...

*O'Willian diğer fotoğrafa geçti.

Jonathan O'Willian:...şüpheli hareketler eden Beyaz Admiral göze çarptı ve fotoğrafta gördüğünüz üzere takip başladı.Beyaz Admiral'in hızı arttırmasıyla beraber destek ekip isteyen trafik ekipleri aracı durdurduğunda içinden Ricardo Guiza'ın,bagajında iki kiloluk uyuşturucu paketiyle yakalandı,buda yetmezmiş gibi önceden cinayete karışan Ricardo Guiza'ın müdafa denilerek sadece altı sene cezaevinde kalıp tahliye olmuştu.Bana kalırsa ben bu adama baktığımda sadece eli kanlı bir gangster görüyorum,son işini beceremediği içinde bunun tamamiyle infaz girişimi B olduğunu düşünmekteyim.

Kevin Cranford:Ne yazık ki düşünceler yetmiyor Savcı O'Willian.Sizin bir savunmanız olacak mı savunma avukatı Eric Castelli?

Eric Castelli:Tanrım böyle suçlamalara ne diyebilirim ki sayın yargıç. Önceki davalara bakacak olursak Ricardo Guiza'nın müdafaa cinayetinden içeri girdiğini görüyoruz.Yalnızca altı yıl,her Amerikan Vatandaşının yapacağı gibi dükkanına giren hırsızla karşı karşıya gelince kendini korumak için elinde ne varsa onu kullandı ve cezasınıda çekti.

*Kevin Cranford başını sallıyor ve Ricardo'ya bakındı
Kevin Cranford:Senin diyeceğin bir şey var mı Guiza?

Ricardo Guiza:Bize güzel bir hikaye dinlettiği için sayın Savcı O'Willian'a teşekkürlerimi sunuyorum.

*Jonathan O'Willian hızlıca ayaklandı ve sesini yüksellti.
Jonathan O'Willian:Sayın yargıç!Görüyorsunuz bu adamın mahkeme kurallarına bile saygısı yok!

Kevin Cranford:Lütfen sakin ol O'Willian.Ehm..

Kevin Cranford
:Ricardo Guiza'nın cezaevi süresi içerisinde bıçaklı saldırıya uğraması dolayısıyla sanığın Santa Quantin Eyalet Hapishanesinden tahliye edilmesi,saldırıyı gerçekleştiren W.A ve N.K'nın olağan tahliye kararlarının ve ceza sürelerinin arttırılmasına, Kanıt yetersizliğinden ve zaman aşımından Ricardo Guiza'nın bağlantılı dosyalarının düşürülmesine-..

*Federal Büro Ajanı elini yüzüne götürdü.

Kevin Cranford:İyi hal tahliye davasının 15 Şubat 2018 tarihine ertelenmesine senato oylamasıyla karar verilmiştir.Yargı diğer mahkemenin başlangıcına kadar bitmiştir.

Çevrimdışı SODATheBoss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2018, 19:05:10 »
r* önemli konular.

Çevrimdışı SODATheBoss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2018, 19:36:10 »
Birlik içinde genelde hayalı karakterler ve quest roller olacak, pek ilgi beklemiyorum. SS paylaşmak için veya gelmek isteyen arkadaşlar olursa diye tanıtımı açtım. İlgi görmesem dahi devam edeceğim.

Çevrimdışı drought

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Adres Diaz Lv.4
Son giriş: 20 Nisan 2018, 18:34
Toplam oynama: 3 gün, 4 saat
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2018, 20:03:08 »
başarılar kardeşim, takipteyim.

Çevrimdışı ghettobird

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Temmuz 2019, 00:29
Toplam oynama: 28 gün, 16 saat
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2018, 20:44:06 »
Başarılar beyler  ;)

Çevrimdışı Everetts

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsviçreli
Son giriş: 20 Ocak 2018, 19:36
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2018, 21:24:13 »
Başarılar dilerim

Çevrimdışı cypresskille

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Nisan 2020, 00:59
Toplam oynama: 17 gün, 5 saat
« Yanıtla #7 : 18 Ocak 2018, 21:47:11 »

Çevrimdışı SODATheBoss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 18 Ocak 2018, 22:03:38 »

Türkçe dublajlı halini NeedWeed çevirmişti.

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Çevrimdışı ohcamper

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify: