Sunucuda Revange Killing ve DeathMatch arasında anlatım bozukluğundan kaynaklı bir sorun mevcut, ilk olarak politikaları bırakayım ardından sorunu belirteyim;
21. DEATHMATCHING (DM)
Bir oyuncuya, bir alana, araca, bölgeye veya herhangi bir nesneye geçerli bir neden olmadan ateş açmak DM kapsamındadır.
Başka bir oyuncuyu sebepsiz bir şekilde veya geçerli bir sebebiniz olmadan yaralayamaz & öldüremezsiniz.
Başka bir oyuncuyu geçerli bir sebebiniz olmadan veya sebepsiz bir şekilde yumruklayamazsınız. (Noob DM)
Sizi hastaneye göndereren bir kişiye RK kapsamında tekrar ateş açmanız da DM kapsamına girmektedir.
Bir kişi düşmanınız olsa dahi eğer size tehdit oluşturmuyorsa ona sürekli olarak her gördüğünüz yerde ateş açamazsınız. Size tehdit oluşturmadığı sürece en fazla 6 saatte bir kere ateş açabilirsiniz.
41. REVENGE KİLLİNG
Hastaneye gönderildiğinizde hafızanızın son 30 dakikasını kaybedersiniz.
Biri sizi yaralayıp hastaneye gönderildiğinde sizi hastaneye gönderdiğini hatırlamış gibi bir rol yapıp ona karşı saldırı yapamazsınız.
Hastaneye gönderildikten sonra son 30 dakika içerisinde olanları unutmuş gibi rol yapmak zorundasınız.
Mesai başındaki PD üyeleri için bu durum geçerli değildir.
'Arkadaşım bana unuttuklarımı hatırlattı' gibi roller yapamazsınız.
Bir kişi sizi yaralayıp hastaneye gönderdikten sonra ona tekrar saldırmanız için 24 saat geçmesi gerekmektedir. (Birlik çatışmaları dahil.)
Revange killing durumunda kişiyi RK ettiğimizde 30dk unutulmalı ama tekrar gelince ne olacağı hakkında bir yazı yok. Bu durumu şöyle açıklayayım;
A kişisi B kişisi tarafından gasp ediliyor, A kişisi B kişisini maskesiz halde düşürüp RK ediyor. B kişisi olay yerine tekrar gelip A kişisini vurup RK ediyor ve RKİ kapsamında işlem görüyor. Ardından B kişisi olaydan farklı bir zamanda tekrar geliyor ve A kişisini vuruyor, A kişisi şikayet açıyor. B kişisi kanıtlara onu RK etmeden önce çekilmiş 2 screenshot atıyor. Peki ya B kişisi 30dk unuttuğu için düşmanlığı olmayacak, sıkması ise sebepsiz sıkmak olur. DeathMatch olduğunu var sayabiliriz, ancak unutması gereken bir şeyi unutmadığı için Revenge Killing'de olabilir. Veyahut bilmemesi geren bir şeyi OOC olarak bilip IC yansıttığı için MetaGaming'de olabilir. Politikalarda bu tarz bir konu için yeterli bir yazı bulunmuyor, böyle bir durumda hem A kişisi hem B kişisi hemde şikayeti inceleyen yetkilinin kafasının karışması normal.
Bu durum için politikaların değiştirilmesi/güncellenmesi gerekli, kendi yaşadığım bir sorunu tarafsız bir şekilde anlattım ve size ilettim. Konu hakkında ne yapılacağı ise size kalmış .d