Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Kısa namlu silah taşıyanlara bazı durumlarda para cezası

Başlatan Rothley, 07 Mart 2022, 11:05:20
Okunma sayısı 2059 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı SebastianStsZ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 25 Temmuz 2023, 21:45
Toplam oynama: 128 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İsrail
Son giriş: 18 Temmuz 2023, 22:11
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 12 Haziran 2023, 09:59
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: Kısa namlu silah taşıyanlara bazı durumlarda para cezası
« Yanıtla #10 : 07 Mart 2022, 13:57:59 »
Gereksiz, gerçekte California yasalarında böyle bir şey bulunmamakta.
Gerçek hayatta sobeit açıp air kalkanlara sniper da çekiyor muyuz? Ayrı yasalarda da öyle bir şey bulunmuypr, hatta bak sana şöyle ifade edeyim; gerçek hayatta üstünde uyuşturucu bulsalar bile seni hapse atmazlar. Vereceğin ifade basit zaten "nereden geldiğini bilmiyorum, ne satıyorum ne de satın alıyorum"
Son dediğini bak 4 büyük kitap üstüne yemin bile ederim Türkiye’de bile yemeyen bir taktik. Tutuklu yargılama yada bekletme sürecinde araştırma oluyor dediğin şey dizilerde var ki ABD gibi yasaları sert bir ülkede bunu polise de benimle dalga mı geçiyorsun der, yalan ifade bile yazar dosyana açığa çıkınca

Çevrimdışı Rinnegan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Mart 2024, 20:00
Toplam oynama: 209 gün, 21 saat
Son giriş: 24 Mart 2024, 19:59
Toplam oynama: 12 gün, 14 saat
Köken: Rus
Son giriş: 27 Ağustos 2023, 04:42
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 11:39
Köken: İskandinav
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 15:00
« Yanıtla #11 : 07 Mart 2022, 16:33:58 »
Fark etmez

Çevrimdışı Mosi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Haziran 2024, 22:43
Toplam oynama: 157 gün, 1 saat
Köken: Alman
Son giriş: 09 Haziran 2024, 23:03
Toplam oynama: 19 gün, 1 saat
Son giriş: 00/00/0000
« Yanıtla #12 : 07 Mart 2022, 16:45:34 »
Not: Öncelikle bu öneri uzun namlu (Ak-47, M4, Cuntgun ve Shotgun) türünde silahlar için geçerli değildir. Sadece kısa namlu (Mac-10, Colt 45 ve Deagle) türünde ki silahlar için geçerlidir.

Açıklama: Polis ve Sheriff memurları bazı 55 durumlarında karşı tarafın kabarık olan sicilinden dolayı üstünü ve arabasını arıyor. Bu ve buna benzer olaylarda silah bulunduğu zaman 10.000$ ( On bin dolar) para cezası kesilmesi lazım. Gerçek hayatta da ruhsatsız silah taşımak ya hapis cezasıdır ya da adli para cezasıdır. Bu nedenden ötürü bazı durumlarda kısa namlu silahlar için para cezası kesilebilir.

Fiyat hakkında: Ceza miktarının az olduğunu düşünenler için ise sadece şunu söyleyebilirim; Fazla cezaya gerek yok, on bin dolar gayet ideal. Çünkü on bin dolardan fazlası kefalet parası ile neredeyse eş değer.
Sen eski illegalsin sanırım çünkü şerif olup böyle ar-ge açan görmedim. Gerçekte böyle fakat sunucuya gelmesi zor ama destekliyorum.

Çevrimdışı Heathen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İrlandalı
Son giriş: 13 Temmuz 2024, 17:01
Toplam oynama: 236 gün, 1 saat
Son giriş: 01 Temmuz 2024, 19:46
Toplam oynama: 15 gün, 3 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 24 Haziran 2023, 20:38
Toplam oynama: 10 gün, 20 saat
Son giriş: 25 Mart 2023, 18:36
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Birlik: ****XNG
« Yanıtla #13 : 07 Mart 2022, 20:45:10 »
Not: Öncelikle bu öneri uzun namlu (Ak-47, M4, Cuntgun ve Shotgun) türünde silahlar için geçerli değildir. Sadece kısa namlu (Mac-10, Colt 45 ve Deagle) türünde ki silahlar için geçerlidir.

Açıklama: Polis ve Sheriff memurları bazı 55 durumlarında karşı tarafın kabarık olan sicilinden dolayı üstünü ve arabasını arıyor. Bu ve buna benzer olaylarda silah bulunduğu zaman 10.000$ ( On bin dolar) para cezası kesilmesi lazım. Gerçek hayatta da ruhsatsız silah taşımak ya hapis cezasıdır ya da adli para cezasıdır. Bu nedenden ötürü bazı durumlarda kısa namlu silahlar için para cezası kesilebilir.

Fiyat hakkında: Ceza miktarının az olduğunu düşünenler için ise sadece şunu söyleyebilirim; Fazla cezaya gerek yok, on bin dolar gayet ideal. Çünkü on bin dolardan fazlası kefalet parası ile neredeyse eş değer.
Sen eski illegalsin sanırım çünkü şerif olup böyle ar-ge açan görmedim. Gerçekte böyle fakat sunucuya gelmesi zor ama destekliyorum.
İlk defa bir sd nin böyle arge açtığını görünce insan şaşırıyor vallahi :D

Çevrimdışı SebastianStsZ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #14 : 07 Mart 2022, 21:15:06 »
Gerçek hayatta sobeit açıp air kalkanlara sniper da çekiyor muyuz? Ayrı yasalarda da öyle bir şey bulunmuypr, hatta bak sana şöyle ifade edeyim; gerçek hayatta üstünde uyuşturucu bulsalar bile seni hapse atmazlar. Vereceğin ifade basit zaten "nereden geldiğini bilmiyorum, ne satıyorum ne de satın alıyorum"
"nereden geldiğini bilmiyorum, ne satıyorum ne de satın alıyorum" Bunu dersen polis şunu der "Benimle dalga mı geçiyorsun?" Bu dediğin sadece Amerikan filmlerinde olur ve dizilerde. Bunu Türkiye, Amerika, Almanya, Singapur, Cezayir her yerde dene olmaz Ar-Ge'de ise silah taşıyana para cezası kesilmez hapistir bu.

Çevrimdışı Rothley

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Nisan 2022, 18:57
Toplam oynama: 37 gün, 5 saat
« Yanıtla #15 : 07 Mart 2022, 21:38:11 »
"nereden geldiğini bilmiyorum, ne satıyorum ne de satın alıyorum" Bunu dersen polis şunu der "Benimle dalga mı geçiyorsun?" Bu dediğin sadece Amerikan filmlerinde olur ve dizilerde. Bunu Türkiye, Amerika, Almanya, Singapur, Cezayir her yerde dene olmaz Ar-Ge'de ise silah taşıyana para cezası kesilmez hapistir bu.
Sadece kalem parfümü taşıdığım için zamanında başım belaya girmişti, sebebi ise metamfetamin bulundurdurma şüphesiydi ve polis tarafından üstüm aranmıştı. Benimle alakalı bir sorun çıkmamıştı fakat yakınlarda oturan bir tanıdığın üstünden bir paket çıkmıştı ve gözaltına alınmıştı. Bulundurmak dahi suç değil desem hem saçma bulursun, hemde inanmazsın fakat dediğim şey doğru. Uyuşturucu bulundurmak suç değil, ticaretini gerçekleştirmek suçtur. Silahlarda ise uzun namlu hapis ve uzun süreli bir soruşturma, kısa namlu da ise duruma bağlı olarak değişiklik gösterecek şekilde ya para, ya da bir bir buçuk senelik hapis cezası.

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #16 : 07 Mart 2022, 22:11:36 »
10bin değilde daha fazla olsa cezası güzel olabilir

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #17 : 07 Mart 2022, 22:48:27 »
Amerika dediğiniz yer Türkiye gibi değildir. Memurlara durduk yere ateş edenler, sivil halkı düşünmeden düşmanı ile çatışanlar, ölmekten korkmayıp terörizm yapan kimselerle dolu. Bu yüzden silah taşımanın herkes için daha güvenli bir yol olması gerekir. Ruhsatlı  silahta bir sıkıntı yok arkadaşlar  tek sıkıntı oyuncularda.

Çevrimdışı acttgangsta

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 18 Eylül 2022, 23:24
Toplam oynama: 166 gün, 17 saat
Son giriş: 08 Ağustos 2022, 20:45
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Son giriş: 10 Eylül 2022, 21:41
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #18 : 07 Mart 2022, 23:26:08 »
gerek yok  :afro: :afro: :afro:

Çevrimdışı SebastianStsZ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #19 : 08 Mart 2022, 00:14:12 »
Sadece kalem parfümü taşıdığım için zamanında başım belaya girmişti, sebebi ise metamfetamin bulundurdurma şüphesiydi ve polis tarafından üstüm aranmıştı. Benimle alakalı bir sorun çıkmamıştı fakat yakınlarda oturan bir tanıdığın üstünden bir paket çıkmıştı ve gözaltına alınmıştı. Bulundurmak dahi suç değil desem hem saçma bulursun, hemde inanmazsın fakat dediğim şey doğru. Uyuşturucu bulundurmak suç değil, ticaretini gerçekleştirmek suçtur. Silahlarda ise uzun namlu hapis ve uzun süreli bir soruşturma, kısa namlu da ise duruma bağlı olarak değişiklik gösterecek şekilde ya para, ya da bir bir buçuk senelik hapis cezası.
Üstüm boştu şüphe olarak arandık şey çıkmadı, arkadaşımdan 2 bıçak 1 biber gazı çıktı benide onuda kelepçelediler. Türkiye bu durumlar varken ABD gibi kuralları sert ve katı bir ülkede polisin neler yapacağını anlatırdım ama okunmaz[Evet biliyorum] ve Ar-Geyi saptırır, ve tekrardan belirtiyorum ABD de yasal olmadan open carry taşımanız yasak. Concealed carry Yani gizli silah taşıma[iç kılıf] sadece 13 eyalette serbest ve bunlarda katı şartlar ile. Bizim olduğumuz California’da rural licensed var yani sadece kırsal alanlarda silah taşıyabilirsin açık halde bu kadar katı yasalı bir yerde bu tarz bir esneklik non rp bir davranış. İyi günler son iletim buydu.