Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

UKRAYNA VS RUSYA

Başlatan Vearthx, 05 Mart 2022, 16:04:00
Okunma sayısı 3228 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı madfinch

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tyzee Pope Lv.26
Köken: Amerikan
Son giriş: 25 Aralık 2023, 17:00
Toplam oynama: 115 gün, 1 saat
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 21:30
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: UKRAYNA VS RUSYA
« Yanıtla #30 : 09 Mart 2022, 14:32:23 »
dediğin şeylerle çelişiyorsun, en çok ben bilirim psikolojisindesin, karşındaki kişiyi tanımadan seviyeli tartışma yapamayacak kadar kendine saygın yok " barbar herif Rusya'nın tarafını tutan engelli ucubelerin kafalarına sıkmasını rica ediyorum" bu tarz konuda konuşan birinden fazla şey bekledik; gel gelelim dediğin şeylere ;

"kendini ulkenin sinirlarini korumak icin mucadeleye girmede bir sakinca yok," diyorsun, rusya ile ukrayna arasıdnaki savaş neden çıktığını dahi bilmediğini farkettim, rusyanın savaşa girmesinin tek amacı buydu, kendi sınırılarını korumak, sayfa 1 de attığım şeyleri okumadaığın belli, okumadığın için konuşuyorsun işte. ha okumadıysan diye tekrar atıyorum. okursun en azından

Rusyaya sınır ülkelerine her hangi bir savunma aracı hatta asker dahi yerleştirmemek için anlaşma yapılmıştı, rusyaya karşı bir tehtit oluşturmaması için, abd ne yaptı? Romanya ve slovakya daha sonrasında polonya ya askeri üst kurmaya başladılar, rusyaya tehtit oluşturmaya yani, Bizim iblip suriye vb harekatlarda yaptığımız gibi, Putin söyledi çekin diye, ancak ukrayna arkasında abd güvenerek rusyaya kafa tutmaya kaldı, sonuç?  Rusya ukrayana girdi, girmeseydi ne olacaktı? ABD Rusya çevresine avrupa birliği altında askeri güç kuracaktı? kim ister ülkesinin dibinde bir saldırıya hazır askeri üs? Ukrayna şuanda abd oynunca geldi ve bedeli ödüyor, Olayları araştırın Rusya suçluymuş gibi bakmayın, Tek görüşlü olma samet  Savaş kötü bir şey ama Ukrayna bedelini ödüyor ABD güvenmekle en büyük hatasını yaptı kardeşleriyle savaşa girdirdi kendilerini Araştır önce bir :D

Çevrimdışı vuslat

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 27 Ekim 2023, 01:59
Toplam oynama: 126 gün, 16 saat
Birlik: *JNG
« Yanıtla #31 : 09 Mart 2022, 14:37:32 »
Dostum engelli ucubeleri senle munakasaya girmeden once yazmistim, uzerine alindiysan oźur dilerim  :-p
Savasın nedenini biliyorum dostum, çok basit bir cümle kuruyorum, çok basit

Sebebi onemli değil, kendi ulkem bile yapsa karşi çıkarım,
bir ülke baska bir ülkenin sınırının otesine, sivillerin yaşadıgi alana, yerlesim yerlerine saldiri yapiyorsa savunulacak bir yanı yoktur
1

Çevrimdışı madfinch

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tyzee Pope Lv.26
« Yanıtla #32 : 09 Mart 2022, 14:39:33 »
Dostum engelli ucubeleri senle munakasaya girmeden once yazmistim, uzerine alindiysan oźur dilerim  :-p
Savasın nedenini biliyorum dostum, çok basit bir cümle kuruyorum, çok basit

Sebebi onemli değil, kendi ulkem bile yapsa karşi çıkarım,
bir ülke baska bir ülkenin sınırının otesine, sivillerin yaşadıgi alana, yerlesim yerlerine saldiri yapiyorsa savunulacak bir yanı yoktur

üstüne alındınysan değil, rusyayı savunan diyorsun, rusyanın haklı olduğunu düşünüyorum ve belirtiyorum, bu lafı bu tarz  düşünenlere söylüyorsun farkındaysan, sadece söylediğin tek şey var, sivillerden bahsediyorsun, sokak içerisinde çalan sirenler boşa sanırsam, savaşdan bahsediyoruz, tarihe bir göz at, sivillerin katledilmediği bir savaş yok, ADI ÜZERİNDE SAVAŞ, savaş iyi bir şey demedim demiyorum da, rusyanın yaptığı şey a'dan z'ye kadar haklı olduğunu savunuyorum sadece. Olaya sivil katledilmesinden bakıyorsun sadece sorun bu. Rusya sivil katlediyor, haksız?? Mantıksız dostum tamamen hemde.

Çevrimdışı Rosenzwei

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 19 Nisan 2025, 11:39
Toplam oynama: 120 gün, 14 saat
Birlik: * ***ION
Son giriş: 11 Şubat 2024, 01:05
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Son giriş: 14 Şubat 2024, 03:49
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
Köken: Alman
Son giriş: 21 Şubat 2024, 15:06
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 22 Şubat 2024, 07:53
Toplam oynama: 0 gün, 17 saat
« Yanıtla #33 : 09 Mart 2022, 14:40:25 »
Komedyen adamı cumhurbaşkanı yapmamak gerekiyormuş. Büyük resime bakacak olursak Rusya'nın bu durumda saldırmaktan başka yapabilecek hiçbir şeyi yok. ABD Rusya'yı tehdit oluşturmak için sınır ülkelere askeri üs kuruyor. Yine Ukrayna'ya kuracaklardı, Putin sürekli uyardı, açıklamalarında NATO'ya bile kafa tutacağını söyledi ama Ukrayna tarafını bunu pek dinlemedi. Rusya ise yapacak bir şey olmadığından dolayı Ukrayna'ya saldırmak zorunda kaldı. Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı gibi düşünün sınır güvenliğini sağlamak için bizde Suriye'ye girmiştik.

Kesinlikle sivil halkın öldürülmesini haklı bulmuyorum. Rusya tarafını tutan insanlara hiçbir şey söylemiyorum ama biraz basit ve mantıklı düşünmek gerekiyor. Savaşın olacağı önceden belliydi ama Ukrayna Avrupa tarafına güvendi ve sonuç? ABD veya NATO ne yapıyor şuan? Dediğim gibi komedyen adamı cumhurbaşkanı seçmemek gerekiyormuş.
1

Çevrimdışı madfinch

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tyzee Pope Lv.26
« Yanıtla #34 : 09 Mart 2022, 14:42:41 »
olması gereken özet bu, sadece x kişi ukrayna haklı diye UKRAYNA YAŞASIN UKRAYNA ZÜLM EDİLİYOR UKRAYNA HAKLI  triplerine girip koyun sürüsü şeklinde hareket etmeyin, olayın geneline bakın.
1

Çevrimdışı Rosenzwei

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2025, 11:39
Toplam oynama: 120 gün, 14 saat
Son giriş: 11 Şubat 2024, 01:05
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Son giriş: 14 Şubat 2024, 03:49
Toplam oynama: 1 gün, 8 saat
Köken: Alman
Son giriş: 21 Şubat 2024, 15:06
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 22 Şubat 2024, 07:53
Toplam oynama: 0 gün, 17 saat
« Yanıtla #35 : 09 Mart 2022, 14:50:04 »
Burada gereksiz tartışmaya gerek yok kimsenin düşüncelerine karşı bir şey diyemeyiz. Bizim bilmediğimiz arka planda daha ne siyasi olaylar dönüyordur. Burada birbirinize sallamayı bırakın bu kadar kafa yormaya gerek yok umarım en kısa zamanda savaş biter ve taraflar anlaşır.
1

Çevrimdışı vuslat

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #36 : 09 Mart 2022, 14:54:43 »
Boşa zaman harcadığımı dusunuyorum
Dediğim sey çok basit, bana bildigim seyleri anlatiyosun, soyledigin şeylerin yasandigindan haberim var

Savaş bu olur böyle şeyler, hangi savaşta sivil olmemiş demeni de saçma buluyorum, çevremde de bu tür şeyler soyleyen insanlar var
Artik hangi videodan etkilendiniz bilmiyorum ama yanlış buluyorum

Ben sana ne söylersem söyleyeyim zaten sen kendi kafanda bildiğin gibi gideceksin o yüzden uzatmaya gerek yok
Eğer istiyosan discorddan güzelce yazışırız, burda karşılıklı iletişim çok daha zor oluyor

Çevrimdışı madfinch

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tyzee Pope Lv.26
« Yanıtla #37 : 09 Mart 2022, 14:56:55 »
Boşa zaman harcadığımı dusunuyorum
Dediğim sey çok basit, bana bildigim seyleri anlatiyosun, soyledigin şeylerin yasandigindan haberim var

Savaş bu olur böyle şeyler, hangi savaşta sivil olmemiş demeni de saçma buluyorum, çevremde de bu tür şeyler soyleyen insanlar var
Artik hangi videodan etkilendiniz bilmiyorum ama yanlış buluyorum

Ben sana ne söylersem söyleyeyim zaten sen kendi kafanda bildiğin gibi gideceksin o yüzden uzatmaya gerek yok
Eğer istiyosan discorddan güzelce yazışırız, burda karşılıklı iletişim çok daha zor oluyor

Kendi kafamda kurduğum şeyleri söylemiyorum sana, olan şeyler bunlar, tarihte yaşanmış geçmişde olmuş şeyler, boşuna burda kendini yoruyorsun, kendi fikrin sana benim fikrim bana, sadece bir insana tanıyıp etmeden beyinsiz ucube, barbar herif gibi hitaplar etmemeni öğrenmen gerekiyor, karşına ciddi biri çıktı zaman öğrenirsin, ne olduğu o zaman görürsün, Sadce sorun şu, olan şeyleri olmamış gibi görmeye çalışmanız, o yüzden yorulmaya deyecek şeyler değil.

Çevrimdışı madfinch

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Tyzee Pope Lv.26
« Yanıtla #38 : 09 Mart 2022, 15:00:53 »
Fanboyluk yapmayı bırakın, Rusya ukraynanın şurası şunu atmış Neden atmış sorgulayın, ülkeye girmiş Neden girmiş sorgulayın, Evlere füze atmış Neden atmış sorgulayın, x kişini anlattığı x kanalda gördüğünüz şeylerle UKRAYNA HAKLI ukranyanın arkasındayız, ukrayna en iyisi gibi fanboyluğu bırakın, sorgulayın sadece, Neden giriş Neden atmış, büyük pastaya bakın, ufaklar sizi sadece oyalar.

Fikrini belirtmen en doğal hakkın, karşıt fikre sahip birine hitap şeklini düzelt sadece.

Çevrimdışı vuslat

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #39 : 09 Mart 2022, 15:13:25 »
Dostum ben son bir şey yazmak istiyorum
Benim soylediklerime laf ederken fikrime saygi duymayip beni koyun yerine koyuyorsun.
Rusya kendi sebepleriyle hakli olsa dahi yaptığı bu şey kabul edilemez. Ukrayna'ya saldırma şeklini, sivil alanları kasten bombalamasını doğru bulmuyorum ve tekrarliyorum  :xx: Rusya'nın bu yaptığını doğru bulan Taliban'ı da savunur orta doguda terör estiren örgütleri de savunur, nasil olsa hepsinin kendince haklı sebebi var oyle degil mi?

Benim dedigim ve senin anlamayıp hala kendi bildigini okudun şey bu durumdan sivillerin zarar görmesi.
Hala daha Rusya, Nato ve ABD'nın sınırında konuçlanmasından endişe duyup hakli olarak kendini savunuyor desende Rusya kendini savunmaktan fazlasını yapıyor

Ayrıca şu 10 yıl icinden bahsedip duruyorsun. Sen o 10 yıl içinde Rusya'nın yaptiklarını tekrar bir oku
Tekrar bana cevap vermene gerçekten gerek yok
Böyle bi konuda birbirimize laf yetiştirmenin bi manası yok