Merhaba dostlar, beni tanıyanlar bilir. Gustavo Quintero ile paso q atan, rolcü bir elemandım
Bundan seneler önce Şam ve Kadıköy acil arasında dönen kavgaları anlık olarak paylaşıyordum. Rap Magazinciler belki buradan çıktı?
Öncelikle bu konuyu açma sebebim; Biliyorsunuz ülkemizde sürekli çalma, bot basıp ünlenme muhabbetleri var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, aklınızda neler geçiyor?
2-) Noname ağır bir kalıp bence main stream olmaya çalışan arkadaşlar buraya projelerini bırakabilir onları dinlemek istiyorum. Aynı ritimler, aynı sözleri duymaktan sıkıldım bu arada. (ufak desteklemek iyi gelir)
Alman Rap piyasasında dönmeye devam eden Türk, Alman rapçilerin sürekli haraç kesmelerine karşın hype düşüklüğü yaşıyorlar.
Pashanim, Capital Bra ve daha fazlası. Özellikle son zamanlar da yurt dışında PKK yandaşlığı yapıp milyonlar izlenip türkiye de klip çekenler, gezenler, para harcayanlar var... KC Rebell, Xatar gibi isimler özellikle bu bot basma muhabbetleri fazla meşhur değilken Xatar'ın projelerini sonlandıran (Xatar'ın projelerinden Eno, Mero ve daha fazlası ki bu olaylar açığa çıktı zaman Mero Türkiye'ye gönderilir ve Bir şey olabilir galiba o proje çıktı ve çok iyi dinlendi. Xatar'da bu şarkıyı öne sürerek bot olmadığını göstermeye çalıştı) Alman Türk Gazetici ile IG üzerinden kavga ettiklerini de biliyorsunuzdur diye umuyorum İlhan Coşkun adamın adı.
Adam bot basan adamla haber yapıyor ve lirik olmayan bir rap yapıyor sadece 1 saat içerisinde 1m dinleniyor
Xatar bir videosunda şöyle diyordu; Ben Türklerle takılıyordum izlenmelerim çok iyi değildi Kürtlerle (ayrım yok, pkk yandaşçısı olanlardan bahsediyor ki baybaşin ailesinden bahsediyor) takılmaya başladım iki her biji dedim dinlenmem arttı dedi ve hatta bir şarkısının sonunda baybaşina respect atıyor...
Türkiye'de son zamanların belki en iyileri listesine giren önceden BadGirl$_TV'de olup Türk projelerine yönelmek istemiş ve yastık izi, düşmanlarıma vb. türler ile birlikte piyasaya giriş sağlamıştır Mahlası Kum Kum_TV ve Turkish Lil Peep diye adlandırılıyor. Bakmanızı kesinlikle öneririm. (Her şey Çok Güzel Olacak) projesi harika.
Motive 16BARS ve Gözler Yalan Söylemez hakkında neler düşünüyorsunuz ki Motive ve arkadaşları her halde bir label (şirket) oluşturuyorlar savanna diye ekipte onun bu yoldaş arkadaşı Tepki'nin kardeşi gibi gördüğü Jefe de vardı biliyorsunuz Jefe önceden The Maze'deydi ayrıldı ama muhtemelen bu Misha'nın olayından sonra Tepki'nin Hande Yener ile projesinden sonra birbirlerine düştüğünü düşünüyorum (sadece varsayım)
Ceg'in son çıkan albümü iyi dinlenmiş fakat Ceg hala bazı şeylere sitem ediyor gibi sanki "parayı buldum ama güzel harcamam için bir nedenim yok" gibi
Piyasa da şarkılar genel olarak çok çabuk sızıyor ve bunlar genellikle güvendikleri kişiler oluyor şöyle; a şarkı yapar arkadaşına atar o da arkadaşının arkadaşına atar ve böyle böyle yayılır veya asya pazarından çekilir, hakkına girilir.
Şu son zamanlar da sızan şarkıların hiç birine 0.1 tepki gelmesi beni sanki o rapçinin de payı var gibime geliyor. Ne düşünüyorsunuz?
Uzi'nin her halde bir konseri iptal edildi ve mainstream olmaya çabalayan bir rapçi ondan özür diledi ve bu olay dün yaşandı hatta şöyle bir story paylaştı chavo ; " konunun çakalla alakası yok" dediği halde adamın özür videosunu storyt attığında adam; "çakallar yaptırdı, prodları burada" oturuyor dedi"
Son zamanlarda sahneye atlamalar, sabote edilmeler.
Maho-G robert ile biliyorsunuz bir video çekti ve "piyasada alışılmadık işler" yaptığını belirtti, ben fero ile projeleri ve var hatta fero dönmeyi düşündüğünü belirtti.
Bütün bunlara rağmen siz ne düşünüyorsunuz?
Lütfen beatmaker veya rapper olan arkadaşlar projelerini atacaklarsa lütfen spoiler kullanıp atsınlar.Uzun lafın kısası, siz ne düşünüyorsunuz? Müzikler eski tadı veriyor mu?