sen gidip okulunu oku boşver böyle boş işleri
"Ailesi çocuk ilaca bağımlı olmasın diye doktora götürmemiştir sonra Zareen de büyüyünce kokain bağımlısı olmuştur."
bune DAFJKGAERKLTGAERŞG
Metilfenidat amfetamin sınıfındadır, ancak beyindeki etkisi kokaine benzerdir, kokainden daha güçlü bir dopamin geri alım inhibitörü ve daha fazla miktarda dopaminin sinaptik aralıkta kalmasını sağlar, ancak kötüye kullanılma riski kokaine göre daha düşüktür, bunun da nedeni beyine kokainden daha yavaş girmesi ve dopamin düzeyini kokain kadar hızlı artıramasıdır. Bazı aileler, çocuğuna metilfenidat hidroklörür etken maddeli ilaç almaktan çekinir, zira bu etken maddeli ilaçlar renkli reçete ile alınır, ve aileler, bu ilaçların bağımlılık yaptığı iddia edildiği için bazen bu etken maddeli ilacı almaktan çekinir. Ancak DEHB (Dikkat eksikliği ve hiperaktivite) hastalarının ileride başka maddelere bağımlı olma ihtimali daha yüksektir. Bilhassa kokain kullanıcılarının %15 ila %30'luk kısmı bu hastalığa sahiptir. Ben de tam olarak böyle bir karakter canlandırıyorum. Bir insana ön yargıyla yaklaşmadan önce kendini bir düşün, acaba o kapasitede miyim diye? Muhtemelen liseye gidiyorsun, kardeşim yaşındasın, tanımadığın insanlara karşı kullandığın sözlere dikkat et.
yok aslanım samsun omü de okuyorum beklerim bi çay içeriz
Benim sunduğum şeye hiçbir şekilde karşılık vermeden "aslanım" diye hitap edip üste çıktığını sanıyorsun. Umarım bir gün yolun bana çıkmaz, ne diyeyim. Seni yetiştiren aileyi sorgulamak lazım, ben mesela ülkenin başında olsam seni yetiştiren aileyi kısırlaştırırdım. Senin gibileri de karantinaya alırdım, yiyin orada birbirinizi.