Bu piyasayı hareketlendirmez -iyileştirmez-, içinden geçer. Grotti açıkken sıfır fiyatı 5 bin dolar olan Faggio'yu bile alıp 2. el aracına 7 bin 8 bin dolara parklayanlar Grotti kapanırsa kim bilir kaç yazarlar.
dostum istiyorlarsa 100k yapsınlar enayi değilsen almazsın zaten, arge için destek
Maverick satıştan kaldırıldığında zamanında
2 milyon dolar fiyat biçenler oldu, o zamanları hatırlıyorum ortalama satış fiyatı
1 milyon dolardı.Grotti satış fiyatıysa sadece
380 bin dolar.Şehir de silah satışı azaldı, yersiz fiyat yükseltmeleri ve silah bulamama problemleri AR-GE'de isyan konularına kadar taştı. Bunun sebebi seninde dediğin gibi insanların enayi olmak istemeyişi ve piyasa altında silah bulma isteği, fakat bulamadılar.
Araçlarda da aynı şey olacak. Ortalama piyasa değeri 100 bin dolar olan bir Sultan artık 150, 200 belki de 250'ye yükselecek. Haksız kazanç olacak. Üst satış limiti politikayla desteklenmesi lazım ama serbest piyasa olduğundan dolayı bir şeye karışılamazda. Sunucunun refah seviyesi yüksek fakat satıcı-alıcı sistemiyle yine biri zengin olur, birinin parasının 10'da 1'i gider. Ayrıca AR-GE metninde hem 2. el garajı hem de Grotti kapansın yazılmış.
Bana kalırsa piyasa daha da durgunlaşır. Şu hâliyle daha iyi satış yapılır. Sıfır alıp zırhlayıp G5'leyip sigortalayıp biraz kâr koyarak satabilirsin, satış değeri $100.000 olan bir aracı $90.000 bandında alıp sen kâr koyarak satabilirsin. Kumarhanede batanların aracına 15-20 bin eksik fiyat söyleyip talip olabilirsin. (Genelde kumarda batanlar malvarlığını satıp zararını karşılamak isterler, o an sinirli olduklarından dolayı bu miktarı önemsemeyebilirler)
Grotti'yi kapattığında %50 belki de daha fazla fiyat artıracaklar insanlar bu sefer almayacak.