tabii ki direkt olarak türk oyuncuların herhangi bir sebep olmadan belirli sunuculara giriş yapmasının yasak duruma getirilmesi hoş bir şey değil fakat sa-mp aleminde toxic kitle oranı en yüksek olan ülkelerin bana kalırsa kesinlikle en üstünde Türkiye var. ben bu platforma yaklaşık 10 yıl önce dahil oldum ve aslında bana kalırsa bu durum son 5 yıl içerisinde daha da toxic bir hal aldı. eskiden vrpg'yi yeni keşfettiğimde paşa paşa roleplay'imizi yapar ve oyundan keyif almaya bakardık. o zaman dilimi içerisinde bugün hala kardeşim diyebileceğim iyi dostlar edindim. fakat gel gör ki bugün herhangi bir roleplay/dm sunucusuna girsen dini/milli değerlere hakaretler havada uçuşuyor. yapılan toxic hareketlerin haddi hesabı yok bile. ben empati kuruyorum ve samp sunucularının türkleri oyun esnasında biraz daha diken üstünde tutmalarını haklı buluyorum çünkü bunu hakediyoruz. son 3 yıl içerisinde 4 kişiyi aileme ettiği hakaretlerden dolayı dava açtım 4'ünün de ailesi gelip "bizim oğlan bi hata yapmış" diye yalvardıyordu. devir klavye devri, önüne gelen istediğini yazıp bir şey olmayacağını düşünüyor. yapmayın, yaptırtmayın...