23 yaşımdayım, KTÜ’de elektrik okudum bitirdim. Şu an kapalı kasa bir doblom var, belli başlı platformlardan beyaz eşya ilanı kovalıyorum, al-sat yapıyorum.
Kazandığım para göz doyurduğu kadar karın doyurmuyor, kendi sermayemle, kendi işçiliğimle para kazanmaya çalışıyorum ama sonuç hüsran. Az evvel markete girdim, bir buçuk poşet ürün aldım, tam BİR BUÇUK. Fişin bedeli 376tl, poşetlerde ne alkol, ne sigara, ne de sıvı yağ var. Sadece paramız değil, biz de durduğumuz yerde eriyoruz. Ben şu an çalışıyorum ama her geçen gün fakirleşiyorum, sonumu göremiyorum. Farklı kazanç yolları için girişimlerim oldu fakat ülke derin bir çıkmazda. İnternette ürün satmak isteseniz, satıcıların arasında toptancılar-üreticiler var. Bunlarla nasıl rekabete girelim? Şu an yaptığım işi ek iş olarak yapıp maaşlı bir işe girmek istesem, günde 10 saat çalıştırılıp, 150tl alabiliyorum. Kendi işim daha kısa sürede daha fazla para kazanma fırsatı sağlıyor diyip kenara çekiliyorum. İlan kovalıyorum ama yok, vatandaş nasıl beyaz eşyasını satsın? Satıp yerine yenisini nasıl koysun? Büyük bir çıkmazdayız.
4 yıllık bir ilişkim var, olay ciddi beyler. Evlenmek istiyoruz hesaplarım 6 haneli rakamlara ulaşıyor. Ben 10 yaşımdan bu yana yetim büyüdüm, sağolsun babamdan kalma bir evim var. O da olmasa hiç aklımın içine sokamazdım, ama bu haliyle bile aklımda bi çözüm yolu bulamıyorum. Ev yok hesapta bakın, sadece ev eşyaları 100k, düğün dernek desen o da min 60-70k. Çözüm yok beyler ben bulamıyorum. Gerçekten çok saçmalaştı herşey. İçimi dökmek istedim o kadar, okuduysanız teşekkür ederim.