Şerif Departmanı adına genel bir açıklama yapma gereği duydum. Polis Departmanı'nın da bu söylediğime katılacağını düşünüyorum.
Öncelikle bir konuyu netleştirelim. Sniper kullandırma izni diye bir durum yok. Bir oyuncunun ya sniper izni vardır ya da yoktur. Sniper yetkilendirmesi bulunmayan bir oyuncuya Şerif Departmanı içerisinde teğmen kıdemi dahil sniper kullanma izni vermez. Ancak oyuncunun yalnızca KOD 9 echo gibi durumlarda sniper izni bulunuyorsa bir teğmen buna onay verip oyuncuya kullandırabilir. Her çavuş olan ya da çavuş iki olan sniper kullanma yetkisi kazanıyor gibi bir durum da bulunmuyor. Bunun kıdemle bir alakası yok.
İkinci olarak çabuk sniper kullanılıyor mevzusu. Out Of Game olarak gerçek hayatta düşündüğümüzde sizin şuanda "Güç Aşımı" olarak sandığınız deagle çektim m4 çekti "Güç Aşımı" yapıyor gibi bir durum bile bulunmuyor. İki tip güç kullanımı vardır. Ölümcül olan ve ölümcül olmayan. Size ölümcül olan güç kullanımı uygulanması gerekiyorsa direkt sizi öldürmek hedeflenir. Olay bölgesindeki personel gerekiyorsa tüm imkanlarını sizi öldürmek konusunda seferber eder. Üzerinize mermi yağar. Sniper değil, sniper'dan yüz kat güçlü X adında bir silah olsa ve bu silah elli tane memurda bulunsa memurların tamamı X silahını ateşler.
Oyunda ise bunu biraz daha dengeli tutmak amacıyla sniper kullanımı kısıtlıyoruz. Çatıya çıkmış, videoda şeriflere polislere ateş ediyorsunuz. Ne bekliyorsunuz, çatıdan gelen bir ateşe deagle ile karşılık vermelerini ya da çiçek fırlatmalarını mı? Polise sıkıyorsanız silah kaybetmeyi göze alacaksınız.