Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

FBI Faction

Başlatan Wang, 13 Ağustos 2018, 11:31:53
Okunma sayısı 828 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Wang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 09 Şubat 2021, 13:03
Toplam oynama: 23 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
FBI Faction
« : 13 Ağustos 2018, 11:31:53 »
FBI ne tarz roller yapacak?
Bence olması gereken şey (lütfen tavsiyelerinizi de yazın ki ortaya hep beraber eğlenceli bir faction çıkartabilelim); FBI’da 2 adet ana division olacak, bu divisionlardan birisi silah kullanımı ve tutuklama rollerinde tecrübeli ajanlardan, diğeri çete hayatı, ikna kabiliyeti ve hitabet yeteneğine sahip üyelerden oluşacak ve yüksek tehlikeli suçlular hakkında dava dosyaları oluşturulmasında görev alacak.

1. Casefile Division: Sokak hayatı hakkında bilgisi olan ajanlara geçici isim değişikliği hakkı verilecek, böylece orijinal isimlerinin gizli kalması sağlanacak. Gizlilik kesin olarak sağlandıktan sonra bu ajanlar sürekli olarak sokaklarda ve ilanlarda olanları takip edip, illegal işleri arayacaklar. İllegal bir iş yapan kişiyi bulduktan sonra onlarla dostluk kurup ellerindeki silah/uyuşturucuyu satarken veya herhangi bir illegal iş ile meşgul olurken kayıt altına alacak. 4 farklı suç veya daha fazlasını ispatlayabilecek kanıta ulaşıldığında bu ajan ellerindeki kanıtları foruma açılacak olan ve sadece FBI üyeleri ve yönetim tarafından görüntülenebilecek olan IC bir bölümde belirlenen formata göre paylaşacak. Paylaşılan dosya incelendikten sonra Faction yönetimi diğer divisionda bulunan ajanlardan birisini bu göreve atayacak ve tehlike durumuna göre yanına arkadaş alıp almama izini verecek.

2.Tutuklayacak Division: Bu divisiondaki ajanlar yönetimden gelecek olan atamayı bekleyecekler ve eğer mevcut atama yok ise istemeleri durumunda diğer kolluk kuvvetleri ile beraber devriye gezebilecekler. Herhangi bir casefile’a atamaları yapıldığı zaman gerekli ekibi oluşturacak ve gidip sokaklarda suçluyu arayarak onu tutuklayacaklar. Böylece sokaktaki yüksek tehlikeli suçluların tutuklanması sağlanacak ve suç oranı düşürülecek.
Ayrıca bu sistem sayesinde yeni bir rol ortamı oluşturabileceğiz.

FBI’a alımlar nasıl gerçekleşecek?
Alımlar 2 şekilde gerçekleşecek.
1.   Transfer Başvurusu: LSPD’de ve GOV’da Güvenlik görevlisi olarak yeterli görev süresini doldurmuş, gerekli koşulları sağlayan polis memurları çok kısa bir başvuru formunu doldurarak transferlerini isteyecek. Hangi factiondan başvuruyor ise o factionun herhangi bir yetkilisi(Yüksek ranklardan 1 oy) tarafından tavsiye mektubu getirmesi halinde eğer kabul edilir ise FBI ile beraber Ride-Along’lara katılacak ve yeterli bulunması durumunda alımı gerçekleştirilecek. Eğer yeterince iyi performans gösterir ise direkt olarak ajan olarak göreve başlayabilecek.
2.   İşe alım Başvurusu: Bu başvuruda aday uzun bir form dolduracak, biyografisini, neden FBI’a katılmak istediğini, hangi divisonda çalışmayı planladığını ve neden bu division olduğunu vb. soruları cevaplayacak. Burada aranacak ana kriterlerden bir tanesi ADAYIN SON 6 AY İÇERİSİNDE HERHANGİ BİR KOLLUK KUVVETİ TECRÜBESİ OLMASI ZORUNLU OLACAK. Yoksa başvurusu otomatik olarak reddedilecek. Eğer adayın tecrübesi varsa ve başvuru formu düzgün olarak dolduruldu ise tavsiye puanlaması sistemi devreye girecek. Tavsiye sistemi puanlamasında resmi devlet factionlarında çalışan herkes pozitif veya negatif oy kullanabilecek ve oyun etkisi bulundukları factiondaki ranklarına bağlı olarak değişecek. Eğer aday o an için belirlenen taban tavsiye puanını geçer ise ridealonglara çağırılacak ve beğenilmesi durumunda STAJYER olarak işe alınacak. STAJYER olarak bulunduğu süre boyunca kolluk kuvveti tecrübesini yenileyecek ve tekrar kolluk kuvveti olmaya tamamen alışan adaylar Ajan rütbesine terfi ettirilerek görevlerine başlayacak.

Çevrimdışı Wang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: FBI Faction
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2018, 11:32:21 »
ÖRNEK CASEFİLE

Ajan Hakkında
• Kullanılan Geçici İsim: Jing Wang
• Olayın yaşandığı ve kaydedildiği tarih: 13.08.2018
Suçlu Hakkında
• Tam Adı: Huang Heath Ogami
• Suçlunun Telefon Numarası: 555-1-400
• Suçlunun Fotoğrafı:
• Suçlunun genel olarak takıldığı mekanlar: Willowfield, Grove Street
• İşlediği Suçlar: İllegal silah bulundurma, Cinayete teşebbüs, Kamu malına zarar vermek, Ahlakı ve toplum huzurunu bozacak davranışlar
• Kanıtlar:

Ajanın Tavsiyeleri
Suçlu sürekli olarak üzerinde silah taşıdığından tutuklama işlemini gerçekleştirecek olan ajanın çelik yelek giymesi, silah taşıması ve destek kuvvetle beraber operasyonu gerçekleştirmesi tavsiye olunur.

İmza
                                                                     Stajyer Wang

Çevrimdışı Wang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2018, 11:43:27 »
Flood olacak ancak şunu kesinlikle belirtmek istiyorum, bazı arkadaşların yanlış anlama ve yorumlamasını kesinlikle istemem. (Daha önce buna benzer bir olay yaşadım çünkü, factionu kendim için istiyormuşum gibi muamele yapan sivri zekalılar çıkıyor) Benim bu faction başvurusunda bulunmamda herhangi bir mevki veya rütbe amacı kesinlikle yoktur. Factionun rol ortamımızı güzelleştireceğine ve oyundaki kolluk kuvvetlerine yeni bir heyecan ve hırs getireceğine inandığım için bu faction tavsiyesini yaptım.

Kendim katılmayı düşünmüyorum

Lütfen bu mesajı okuyan arkadaşlar üzerine alınmasın, ben sadece böyle düşünebilecek kişilere söylemek istedim.
Eğer başvurum kabul edilirse ve yönetim benden isterse bir handbook hazırlayabilirim.

Çevrimdışı Maurader1

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 20 Aralık 2019, 23:32
Toplam oynama: 39 gün, 19 saat
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2018, 11:51:20 »
Sonuna kadar okumadım ama şunları söyleyeyim serverda sivil polis rolleri yasak ve bir de FBİ bürosu zaten mevcut sadece alım açık değil bildiğim kadarıyla ama eklenirse şöyle bir şey olsun ifşa olunan ajan CK hakkı araştırdığı kişiye ve ya çeteye geçsin ve CK olduğunda direkt factiondan atılsın.

Çevrimdışı Wang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 14 Ağustos 2018, 12:35:30 »
FBİ bürosu zaten mevcut sadece alım açık değil bildiğim kadarıyla
Bu konu hakkında herhangi bir bilgim yoktu dostum, malum sunucuda yeniyim.
Eğer FBI zaten var ise boş bir konu açtığım için ArGe ekibinden özür dilerim.

Sivil polis rollerinin yasak olması ile FBI'ın gizli görevleri farklı kategorilere giriyor bence ancak tabii ki karar yönetimindir, saygı duyarım.

Yorumun içinde sana çok teşekkür ederim. CK konusuna katılıyorum, Casefile divisondaki bir ajan ifşa olursa artık zaten FBI'da görev almasına gerek yok.

Çevrimdışı Mr_Nobody

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 15 Mayıs 2023, 01:57
Toplam oynama: 94 gün, 9 saat
« Yanıtla #5 : 15 Ağustos 2018, 13:25:43 »
Katılmıyorum, desteklemiyorum. PD'de trafik büro bile açık değil, NC atan bir çeteci gelecek, FBI girecek ve PD'nin üzerine mi çıkacak? Böyle şeyler çok isteniyorsa PD girilsin, detektif büronun açılması talep edilsin, isim değiştiren bir "toz lazi mi ha?" cının FBI da bulunması saçma olur, çünkü zihniyet birdir, değişmez. Açılacak, sonra FBI OPEN DA DOOR rolleri istenecek ve legal bir şekilde DM imkanı sağlanacak. PD bile yerli yerinde değil bence, FBI bu sunucuya fazla, zamanındaki GOV gibi...

Çevrimdışı Wang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 15 Ağustos 2018, 15:16:35 »
Katılmıyorum, desteklemiyorum. PD'de trafik büro bile açık değil.

Demek istediğini anlıyorum dostum eğer PD o kadar gerideyse FBI'ın yapılması yerine PD'nin geliştirilmesi gerekiyor kesinlikle, benim PD tecrübem olmadığı için durumun böyle olduğunu bilmiyordum.

NC atan bir çeteci gelecek, FBI girecek ve PD'nin üzerine mi çıkacak? Böyle şeyler çok isteniyorsa PD girilsin, detektif büronun açılması talep edilsin, isim değiştiren bir "toz lazi mi ha?" cının FBI da bulunması saçma olur, çünkü zihniyet birdir, değişmez.
Bu konuda ise seni haksız buluyorum çünkü alımla ilgili yazdıklarımı tam olarak anlamadığını düşünüyorum. Öyle bir çetecinin isim değiştirip hoop FBI gelmesi gibi bir olay yok. Yazdıklarımı tekrar okur isen PD'den FBI'a transfer olunacak. Eğer PD'den transfer olmuyorsa da kolluk kuvvetlerinden tavsiye mektubu zorunluluğu var ve 6 ay içerisinde PD'de bulunmuş olma zorunluluğu var zaten. Yani öyle rastgele bir çete üyesinin gelip polisten üstün olma gibi bir durumu kesinlikle mevcut değil.

Açılacak, sonra FBI OPEN DA DOOR rolleri istenecek ve legal bir şekilde DM imkanı sağlanacak. PD bile yerli yerinde değil bence, FBI bu sunucuya fazla, zamanındaki GOV gibi...
Bu tamamen bizim oyuncu kalitemiz ile alakalı bir sorun, daha bilinçli ve tecrübeli oyuncularımız olsa böyle bir sorun olmazdı. Faction'un bu kadar sorun oluşturabileceğini düşünmemiştim çünkü sadece bilinçli ve iyi polislerin yükselerek transfer olması ve rol çeşitliliğinin artırılmasını hedeflemiştim. Bizim insanımızın yetkileri kötüye kullanmak gibi bir huyu var, haklısın.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Aralık 2019, 15:46
Toplam oynama: 67 gün, 21 saat
« Yanıtla #7 : 15 Ağustos 2018, 17:30:35 »
pd'ye her türlü desteği veriyorlar zaten (çatışmanın yerine kadar, adam bulma, plaka bulma vs.).
desteklemiyorum

Çevrimdışı 4meizer

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Haziran 2024, 01:55
Toplam oynama: 63 gün, 1 saat
« Yanıtla #8 : 15 Ağustos 2018, 17:37:12 »
PD de dedektif büroyu bırakın trafik birimi bile açık değil, FBI gibi bir role ihtiyaç duyulursa dedektif büro aktif edilir. Gerekli değil, desteklemiyorum.

Çevrimdışı Wang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 15 Ağustos 2018, 17:58:39 »
PD de dedektif büroyu bırakın trafik birimi bile açık değil, FBI gibi bir role ihtiyaç duyulursa dedektif büro aktif edilir. Gerekli değil, desteklemiyorum.

Anlıyorum dostum. Ancak bu durumu düzeltmek için sizin adım atmanız gerekiyor bence.